Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dramatického příběhu je Tom Sanders, spořádaný otec rodiny, odborník na počítače a vedoucí pracovník renomované počítačové firmy DigiCom. Stejně jako ostatní očekává, že bude při fůzi firmy povýšen na viceprezidenta. Překvapeně však zjistí, že jeho šéf Bob Garvin nabídl místo atraktivní a ambiciózní Meredith Johnsonové. Tom s ní před deseti lety prožil vášnivý milostný vztah, který však nyní považuje za mrtvou minulost. Meredith se jej pokusí svést, a když se jí to nepodaří, obviní ho ze sexuálního obtěžování. Současně začne podkopávat jeho postavení ve firmě. Způsobí, že Bob přijde pozdě na důležitou poradu, a navíc jej před Garvinem i spolupracovníky znemožní. Přestože jej všichni zrazují, najme si Tom zkušenou advokátku a na její radu se rozhodne kolegyni zažalovat. Vedení podniku nemá na veřejném projednávání skandálu zájem, protože by to mohlo před důležitou fůzí ohrozit pověst firmy. Tom však odmítne řešit situaci interně. Navíc dostane anonymní vzkaz, který jej upozorňuje, že ve hře jde Meredith o mnohem víc, než je patrné. Přestože se mu podaří spor vyhrát, díky náhodně vyslechnutému hovoru zjistí, že je v mnohem větším nebezpečí, než se zdálo. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Předlouze překombinovaný film, klišoidní až běda... Jako vycucaná z prstu působila tahle story a hlavně v ní užitá rádobyodborná hatmatilka již v době svého vzniku, dnes zbývá již jen značně vyčpělá a až místy se svou >vážností< směšná hollywoodština s duchem poněkud >nonfiction< story... Demi se svými silikonovými implanátky mohla už tenkrát vzrušit tak leda chlápka s mozkem technokrata v krizi středního věku a vizáží M.D., jinak celý film jen vaří jakési fůsaté pseudoproblémy s jednou fůzí, až je uvařeno, zfůzováno, všichni si zatleskají a jsou nádherní, howniwood je uspokojen, jak nastínil závažnost tehdy módního sexuelního hastrošení a... Ach jo, stojí to celé za rozvláčný komentář? Neee... Dokonale průměrný, byť řemeslně zdařilý film. Dvě a půl hvězdičky, zaokrouhleno nahoru jen za těch několik na svou dobu zajímavých zvláštních efektů. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy byla Demi Moore nejvíce sexy a Michael Douglas nejžádanější, zahráli si v poutavém thrilleru oskarového Barryho Levinsona. Nejdříve se celý snímek tváří jako soudní drama na téma sexuálního obtěžování, (tentokrát trochu jinak, než by se na první pohled mohlo zdát) aby se v poslední třetině mohl změnit do Crichtonovského thrilleru, plného podvodů a jiných nekalých praktik nadnárodních společností. Překvapivě jsem se velice dobře bavil. ()

Reklama

Arx 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný film s legendární sváděcí scénou v podání Demi Moore a Michaela Douglase. Ta asi nejvíc po tomto filmu utkví v paměti ale i zbytek filmu je velmi dobrý a nemohu říct, že bych se u něj nudil. Takže když sečtu lehce nadprůměrný snímek spolu s krásou Demi Moore, která opravdu v 90 letech patřila mezi největší hollywoodské sexbomby vyjdou mi z toho 4 hvězdičky. 75% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Top fáza Demi Moore - herecký i vizuálne. Naproti tomu Douglas hrá svoju tradičnú rolu, v podstate si v inej role ako v obleku ani neviem predstaviť. Táto hra na mačku a myš je vydareným filmom, ktorý len potvrdzuje, že asi nič lepšie ako deväťdesiate roky 20. storočia sme doteraz v kinematografii nemali. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Mám ráda tu scénu, jak se Demi na Michaela vrhne, protože i když Douglas úplně nesplňuje moje představy nejsexy muže světa, v jistých okamžicích mu to moc sekne :-) Škoda, že si ten film neudržel podobnej (sexuální) náboj po celou dobu a nakonec se z toho vyvinula (průměrně zapomenutelná) konspirační story, která mi tam tolik nesedla... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Michael Douglas (Tom Sanders) na dotaz ohledně milostných scén s Demi Moore (Meredith Johnson) řekl: "Já jsem, pokud jde o milostné scény, ostřílený válečný veterán. Přesto se pokaždé bojím, že by mohly působit nepřirozeně a uměle. Každý, kdo se dívá na Skandální odhalení a má zkušenosti se sexem, bude scény na plátně srovnávat s vlastními prožitky a okamžitě si všimne, když něco nebude působit autenticky. Něco úplně jiného je, když v akčním filmu manipuluji s pistolí, protože převážná většina diváků nemá v zacházení se zbraní žádnou zkušenost. Odkud by měli lidé vědět, že ji například špatně odjišťuju. Nikoho to nerozčílí, ale stačí jediný chybný pohyb v milostné scéně a jste ztraceni. Proto musejí být tyto scény do detailů naplánované a aranžované jako balet. Je to klinický akt a vyžaduje velkou dávku profesionality. Demi a já jsme se před natáčením neznali, ale když jsme zkoušeli s režisérem Barrym Levinsonem, rychle jsme si na sebe zvykli. Cit pro nahotu brzy mizí a stává se rutinou. Neznám jediného herce, kterému se milostné scény zdají stimulující. U mě je to taky tak. Milostné scény zahraju 'levou rukou' a potom se většinou sám divím, že vypadají eroticky." (NIRO)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

včera

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama