Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalista Viktor Mojžíš se dostane do konfliktu s majitelem psa Jindřichem Oseckým, jenž nečekaně napadne jeho šestiletou dceru Lindu. Použije služební zbraň a psa zastřelí. Incident ale vyvrcholí fyzickým střetem obou mužů a neúmyslným postřelením majitele psa Jindřicha Oseckého. Viktor je následně propuštěn ze služby a odsouzen nepodmíněně na několik let. Když vyjde z vězení, ocitá se na úplném dně. Manželka se s ním rozvedla a chce uhradit výživné na dceru, která jej vlastně nezná a Oseckému, který skončil na invalidním vozíku, musí platit odškodné. Naštěstí mu alespoň jeho kolega Taraba z kriminálky dohodí práci u známého v detektivní agentuře. V téže době na německé dálnici uprchne svým pasákům Klára Osecká, která byla několik let nezvěstná. Policejní tým vedený právě Tarabou informuje její rodiče, manžele Osecké, o vážném fyzickém i psychickém stavu jejich dcery, která byla hospitalizována v nemocnici. Vyslýchá zároveň Lukáše Kulhánka, který řídil auto, z něhož se Kláře podařilo utéct a Kulhánek tuší, že se kolem něj stahuje smyčka. Musí tak za každou cenu umlčet Kláru, aby proti němu nemohla svědčit a ohrozit tak nejen jeho samotného, ale celou skupinu, která se na obchodu s bílým masem podílí. Osudy Jindřicha Oseckého a Viktora Mojžíše se v těchto souvislostech znovu po letech nečekaně protnou. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Tryskomyš

Tryskomyš (hodnocení, recenze)

No ještě jsem to prakticky neviděla, doženu. Akorát mi přijde že jak se o tom pořád mluvilo že je to veledílo, tak to má jen trapně 2 díly.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Po shlédnutí prvního dílu krávovina na entou ... vyjma pátera vyklouze a toho androida o ničem. Chlap se fláká po dětském hřišti s čoklem bez náhubku a vodítka, když se to nesmí a policajt místo toho, aby po odprásknutí čokla flákl i toho dementa, tak se otočí zády a nechá se napadnout? ... Ale na to, že to vyplodila ČT, aspoň ty dvě ...

Uživatel MMXIII smazal svůj příspěvek.

JimDeNiro

JimDeNiro (hodnocení, recenze)

mira007

Naprosto souhlasím s tvým tvrzením, že druhá polovina a prakticky celé rozuzlení je velice uspěchané, a naprosto souhlasím s tím, že bych tomu klidně přidal ještě jeden hodinový díl.. Proto jsem po shlédnutí byl na vážkách, byť bylo logické zakončení, jestli má minisérie pouze a jen 2 díly.. jinak výkony herců fakt super.. Mauréry byla obzvláště skvělá.

JimDeNiro

JimDeNiro (hodnocení, recenze)

Prubner

Ano, pravda. Děkuji, tak nejsem aspoň za debila.. Byť je pro mne divné, že to uteklo zrovna České televizi, která si své projekty velice hlídá.

mira007

mira007 (hodnocení, recenze)

Tenhle tv film je pro mne unikát, protože ač dílo ČT tak uniklo na net před premiérou. Švehlík jako exmukl a teď očko pátrá po holkách, který zmizeli do Nizozemí jako nucené prostitutky. První polovina je pětihvězdičkové drama, který zválcuje všechny tv počiny roku 2019 . syrové, realistické, tíživé ( holky který si tím projdou skončí jako nepoužitelné trosky ) jenže pak se z toho stane dive ne kovbojka a závěr je šílený, kdy se za pět minut odvypráví něco, co mělo být třetím dílem s hodinovou stopáží. Film nakonec sráží nepravděpodobnost způsobu lákání dívek z lepších rodin do zahraničí na práci modelky ( to možná fungovalo v devadesátkách) a pak vykreslení pasáci s mocí byznyspolitiků Překvapivě se film vyhýbá nějakým brutalitám nebo nahotě ( krom jednoho případu ) přesto velice atmosféricky pohlcující.

na příspěvěk reagoval JimDeNiro

Shitonit

Shitonit (hodnocení, recenze)

Je to natočený dost lacině, šetří se kde se dá.. Hlavní postavy jsou uvěřitelný, výkony přesvědčivý, děj se drží tématu, asi bych to doporučil jako povinnej biják pro náctileté slečny, natřásající se na netu.. Shrnutí.. za málo peněz se podařilo udělat hodně muziky.

Uživatel Shitonit smazal svůj příspěvek.

Uživatel Shitonit smazal svůj příspěvek.

JimDeNiro

JimDeNiro (hodnocení, recenze)

A poprosím odtranit Zdeňka Godlu z obsazení, nepostřehl jsem, že by se tam objevil.. Výkony Švehlíka (Mojžíš), Mauréry (Osecká), Fingera (Osecký) a mladého Vondráčka (Kulhánek) jako psychouše s bipolarni poruchou stojí za to...

na příspěvěk reagoval Prubner

JimDeNiro

JimDeNiro (hodnocení, recenze)

Teď dokoukáno, je to vcelku zajímavé, byť konec byl poněkud uspěchaný. Ale herecké výkony stojí za to.. 70%. Škoda, že ještě není otevřeno hodnocení a komentáře

Reklama

Reklama