Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (157)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fanoušci s tímhle můžou být maximálně spokojení, po těch filmech, který se příliš nepovedli, je Mando příjemné osvěžení. I když jsou některé epizody zbytečné, hlavně takové natahované ( děj se moc neposune během těch pár epizod ), ale já jsem si užil každý díl co byl. Po technické stránce není co vytknout, na seriál je to úžasná podívaná, a k tomu se není co divit, je to Disney a ti do toho peníze narvou. Akce velmi dobrá, plus postavy taky fungují. Jinak tím nejlepším je na seriálu nic jiného, než Baby Yoda, který si krade každý moment pro sebe. JE BOŽÍ! Závěr 1 série se povedl skvěle, a záporák, kterého hraje Giancarlo Esposito nejde nerespektovat. Protože je to zasraný GUS FRING ! : D ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Jon Favreau je veliký profesionál. Máme příběh Mandaloriana. S tím, že je v rámci souvislosti a logiky zpracován na jedničku. Je vidět, že Star Wars umí fungovat i bez světelných mečů. Hlavní postava je velmi charismatická a bavila mě komunita ohledně námezdních lovců. I když 99% času hlavnímu hrdinovi nevidíte do tváře, cítíte i tak sympatie k němu. The Mandalorian hodně překvapil, v mých očích i po těch "špatných" Star Wars za poslední roky. Ale co si budeme povídat Baby Yoda se stal jednoznačně nejlepší (a hlavně nejroztomilejší) postavou Hvězdných válek a bez něj by to byla nuda. Těším se na druhou sérii. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový fajn western seriál (což je cool, když Star Wars vychází taky z westernů). Jenže já bohužel na westerny moc nejsem. Mívají totiž pomalejší tempo a to je i přesně případ "Manda". Mandalorian má taky westernovsky malomluvného stylového hlavního hrdinu, který je hodně fajn. Líbí se mi, že často si ho různě dobírají padouši či jiní drsňáci, a on to často prostě ignoruje, místo aby na to hned nějak reagoval nebo je nějak setřel, jak by se to stalo v 90 % jiných seriálů. Sem tam nějakou hlášku taky procedí, ale šetří si je. Sympatický mi taky je, že děj je hodně epizodní, což se dnes moc nenosí (a mrzí mě to třeba hodně u komiksových seriálů, u nichž bych často spíš ocenil různé patálie superhrdinů než jeden rozmělněný příběh). Na druhou stranu, jak už jsem říkal, trochu se to táhne. Najde se pár epizod, které jsou skvělé a jsou i vcelku svižné, ale jinak je to spíš jen taková pomalá pohodička. Ale kvalitní pohodička. ještě nesmím zapomenout zmínit, že má Mandalorian estetiku původní trilogie. To, jaké se tam objevují rasy a potvory, a celkový vizuál... To mi připomíná ty staré Star Wars, na kterých jsem vyrůstal, a je hrozně fajn je mít tu takhle moderní a zároveň se soustředit na menší a komornější děje nežje  záchrana galaxie. A artworky v titulcích jsou taky boží. Kdybych byl větší nerd a měl větší byt, tak bych si neváhal většinu pověsit po zdech, jak jsou krásný. Takže tenhle seriál má fakt hodně kvalit, ale v konečným důsledku je to pro mě jen mírně nadprůměrné podívání se. Není to tak, že bych se nemohl dočkat dalšího dílu anebo občas nekouk během sledování na hodinky. (7/10) ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto chápu, že fanoušci Star Wars u tohoto seriálu plesají. Mandalorian sází na bravurně zpracované prostředí klasických Star Wars a dějovou linku, která je hrozně jednoduchá,přímočará, nijak překvapující, občas až infantilní. Prostě kopíruje styl klasických Star Wars. Za co by se tedy kterékoliv jiné sci-fi stydělo je v podstatě výhoda pro star wars fanoušky, protože dostávají přesně to, co chtěli. Můj šálek kávy to ale rozhodně není, vyžaduji prostě kvalitní dějovou linku a u tohoto se mi povedlo regulérně 2x usnout. ()

Script 

všechny recenze uživatele

Není to dokonalý seriál. V každém díle kromě předposledního je trochu nudy a seriál je plný klišé jako ze seriálů v 80. - 90. letech (jako to když postava zastřelila jinou postavu a ukázali že to nepřežil, ale ve skutečnosti přežil a v závěru epizody ukázali jak se zvednul ze země). Ty klišé efekty a nudné části děje mě nutily dát seriálu 3 hvězdy, ale dal jsem 4, protože to hodně zachránil ten malý zelený prcek. (Jak se v závěrečné epizodě chechtal, když ten robot zabíjel Stormtroopery :D) ()

Galerie (129)

Zajímavosti (34)

  • Meč, který má v ruce Moff Gideon (Giancarlo Esposito) na konci epizody, je Darksaber, který se objevil v obou animovaných seriálech ze světa Star Wars a byla o něm zmíňka i ve filmu Rogue One (2018). Mandaloriané Darksaber berou jako znak moci a ten kdo ho vlastní, vládne všem Mandalorianům a určuje směr „Cesty Mandaloriana“. (UncleMorty)
  • V epizodě můžeme při vstupu do baru vidět Lotharskou Kočku, která se doposud objevovala výhradně v animovaném seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014). Jedná se o přímý odkaz na tento seriál. (UncleMorty)

Reklama

Reklama