Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (157)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aniž bych byl nekriticky očarován Baby Yodou, po pár dílech byl pro mne Mandalorian absolutní krutopřísnej nářez. Měl jsem obří radost, že se to povedlo. Jediná výtka byla ke stopáži. Ze všech těch zbytečně dlouhých hodinových serošů by zrovna tenhle kousek měl mít přes hodinu a ne 38, resp vždy kolem 40ti min! Později jsem ovšem kvitoval, jak to skvěle utíká. Po cca čtyřech dílech jsem vlivem stále pokračujících epizodních zápletkách tak trošku ztratil chuť si ihned po uveřejnění pustit nový díl, ale ta se mi ke konci opět vrátila. Skvělá výprava, netypická hudba, která se ke SW skvěle sedí, Pedro Pascal, i když do poslední chvíle bez tváře, výborný a vynikající nalákání na druhou řadu. Snad bude soustředěnější. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když pominu to, že mi prostě western styl nesedí do světa star wars, tak pořád nechápu, co na tom všichni vidí? Ten týpek epizodicky někam přiletí, potká tam nějakou ženštinu, dostane se do průseru nebo potká někoho v průseru. Za pomoci té ženské nebo malýho Yody se z průseru vyseká/ ostatní z průseru vyseká a zase odletí dál. Trochu jako kapitán Kirk v původním Star treku. Jenže ten tu ženskou aspoň většinou vohnul. Tenhle se nezmůže ani na to. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Ukáž ten trik s rukou.“ Pôvodne som to plánoval absolútne ignorovať s tým, že je mi to fakt jedno napriek tomu, že mám rád Jona Favreaua alias Happho Hogana alias Šéfa. Potom som si ale povedal, že skúsim aspoň prvú epizódu. A tak som nekompromisne pred televízor nahnal pani manželku, pustili sme sa do toho... a behom pár dní padla celá séria. Bohužiaľ, neznamená to, že je dokonalá. Po bohovskom a nákazlivom rozjazde (a pred slušným dojazdom) sa začnú vyskytovať nielen scény, ale i celé časti, ktoré sú nudné a pokojne by sa to bez nich zaobišlo. Vadilo mi aj to, že napriek istej snahe seriál nemá hlavnú dejovú linku. Jednotlivé diely sú uzavreté, nijako extra nesúvisia s tými predchádzajúcimi a za istých okolností by ste ich dokonca vinou toho/vďaka tomu mohli pozerať na preskačku. Plus úroveň scenárov nie je príliš vysoká; miestami som si pripadal ako v Herkulovi s Kevinom Sorbom. Nepochopil som, prečo hrdina nemal žiadny plán; v podstate iba lietal z bodu A do bodu B a odtiaľ do bodu K, ale (česť výnimkám) nie preto, aby vyriešil svoj hlavný "problém", ale proste len tak resp. aby sa schoval alebo aby zarobil peniaze. No a teraz plusy. Hlavná postava je napriek tajomnosti prekvapivo sympatická a má niečo do seba, hoci som nepochopil, prečo ju hrá relatívne známy herec. Akčné scény ani efekty nie sú svetoborné a miestami drhne logika (prečo nenasadli v noci do vypnutého AT-AT?), ale ako celok je to tak svižne natočené (a minutáž jednotlivých častí je značne rozumná), že sa proste bavíte a to tak, že dosť dobre. Najviac pochopiteľne na vzťahu medzi Mandalorianom a „XYZ“. Vôbec som netušil, že tu „XYZ“ bude, ale akonáhle sa na konci prvej epizódy fenomenálne zjavil, srdce mi začalo prudko biť a v každej scéne s ním som sa nasprostasto a mimoriadne spokojne usmieval (najviac asi pri sŕkaní polievky). ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po epizóde IX som bol zo sveta SW a z jeho fandomu tak znechutený, že som dlhodobo ignoroval všetko, čo sa okolo tohto univerza riešilo. Keď však prišlo Disney plus aj na Slovensko, povedal som si, že všetok ten hype okolo Mandaloriana určite nebude náhoda. A tak to bola moja prvá voľba na tejto platforme. Mandalorian ma príjemne prekvapil najmä westernovou atmosférou. Príbeh sa pomaly budoval a finále potom všetko krásne spojilo. Som nadšený a svet SW je pre mňa opäť lákavý. Disney plus ()

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takový fajn western seriál (což je cool, když Star Wars vychází taky z westernů). Jenže já bohužel na westerny moc nejsem. Mívají totiž pomalejší tempo a to je i přesně případ "Manda". Mandalorian má taky westernovsky malomluvného stylového hlavního hrdinu, který je hodně fajn. Líbí se mi, že často si ho různě dobírají padouši či jiní drsňáci, a on to často prostě ignoruje, místo aby na to hned nějak reagoval nebo je nějak setřel, jak by se to stalo v 90 % jiných seriálů. Sem tam nějakou hlášku taky procedí, ale šetří si je. Sympatický mi taky je, že děj je hodně epizodní, což se dnes moc nenosí (a mrzí mě to třeba hodně u komiksových seriálů, u nichž bych často spíš ocenil různé patálie superhrdinů než jeden rozmělněný příběh). Na druhou stranu, jak už jsem říkal, trochu se to táhne. Najde se pár epizod, které jsou skvělé a jsou i vcelku svižné, ale jinak je to spíš jen taková pomalá pohodička. Ale kvalitní pohodička. ještě nesmím zapomenout zmínit, že má Mandalorian estetiku původní trilogie. To, jaké se tam objevují rasy a potvory, a celkový vizuál... To mi připomíná ty staré Star Wars, na kterých jsem vyrůstal, a je hrozně fajn je mít tu takhle moderní a zároveň se soustředit na menší a komornější děje nežje  záchrana galaxie. A artworky v titulcích jsou taky boží. Kdybych byl větší nerd a měl větší byt, tak bych si neváhal většinu pověsit po zdech, jak jsou krásný. Takže tenhle seriál má fakt hodně kvalit, ale v konečným důsledku je to pro mě jen mírně nadprůměrné podívání se. Není to tak, že bych se nemohl dočkat dalšího dílu anebo občas nekouk během sledování na hodinky. (7/10) ()

Galerie (129)

Zajímavosti (34)

  • Když Mayfeld (Bill Burr) osvobozuje vězně, strká do ovládání dveří dálkové zařízení. V následujícím záběru zmizne, v dalším se opět objeví a opět zmizí v detailním záběru na odemykající se zámek cely. (Salpazar)
  • V epizodě můžeme při vstupu do baru vidět Lotharskou Kočku, která se doposud objevovala výhradně v animovaném seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014). Jedná se o přímý odkaz na tento seriál. (UncleMorty)

Reklama

Reklama