Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (163)

Maynard. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to dobrý, je to dobrý. Ani druhá sérka neklopítá a je to pořádně nadupaná jízda v každým dílu. Možná mě krapet mrzí, že některý díly mají jen 30 minut, ale co už. Malej zelenej toho pořád ještě moc nepředvedl, ale to se časem poddá. POtěšilo, že si Manda sundal helmu, to jako bomba! Dějově je to stejně jednoduchý jako SW, ale v tom je právě ta jejich síla. Takže ano, stal sem se fanouškem tohodle seroše... :o) ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uaaa, kdy naposled bylo něco, co si udrželo kvalitu po celou dobu vysílání? Slyšela jsem sice, že některé díly zde působí spíš výplňově, ale koho to zajímá. Dejte mi dávku Baby Yody (Grogu, pardon) a jsem spoko a od obrazovky mě nedostanete. Navíc ta akce a smršť v posledních dílech? Wow. Ani poslední triologie Star Wars mi nebaví tolik, jako tenhle seriál! Potřebuji víc. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Duo Jon Favreau a Dave Filoni zachránilo Star Wars! Pamatuji se, jak jsem zhruba touto dobou před dvěma lety viděl trailer na první sérii a nebyl jsem z toho bůhvíjak odvařený. Ale výsledek mě osobně úplně odpálil a i po zhlédnutí druhé řady tomu není jinak! Mandalorian si udržel vysoce nastavenou laťku a pokračuje v parádním představení. Nikdy jsem nebyl nějaký obří fanoušek ságy SW, ale díky tomuto počinu od Disney jsem se do toho univerza fakt malinko zažral. Krásné lokace, zajímavé dílčí zápletky, výborná akce s vymazlenou choreografií, nezapomenutelná hudba (ten hlavní motiv se mi opět bude ve hlavě přehrávat dost dlouho), chladný Mando v hlavní roli a v neposlední řadě Grogu AKA Baby Yoda (malý zeleňáček si to zase krade pro sebe). Závěr správně epicky bombastický, ty finální dva díly (rafinérie a útok na křižník) adrenalinová pecka. Opravdu málo mi chybí k plnému počtu. 8,5/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhej sezóne dlho trvá, kým sa rozbehne, takže by sa dalo povedať, že prvej polovičke zachraňuje kožu najmä charizmatický Mando a baby Yoda, ktorý, či chcete alebo nie, vás svojou rozkošnosťou dostane. No a práve keď som začal premýšľať nad tým, že je to vlastne poriadna nuda a do tretej série sa už nepustím, preklopila sa druhá séria do svojej druhej polovice... a začala jazda. Jasné, ťažko od toho čakať, že to bude stíhať hollywoodskym vysokorozpočtovým veľkofilmom. Napriek tomu som bol miestami milo prekvapený z toho, ako dobre to po vizuálnej stránke vyzerá. Výprava bola väčšinu času pôsobivá a akcia postupne nabrala slušné obrátky. Potešili ma tiež nové postavy, ktoré oživili kvalitní herci ako Rosario Dawson, Timothy Olyphant (!), Michael Biehn (!!) alebo... ďalej vlastne už nemôžem pokračovať, lebo by som brutálne spoileroval. Nesmiem sa bohužiaľ vyjadriť ani k fantastickému finále s božskou Deus ex Machina (nejde len o to, kto to je, ale aj o to, ako je to natočené). Inak, na druhej sezóne režisérsky zarezávali mená ako Peyton Reed, Robert Rodriguez, Bryce Dallas Howard (!), či Carl Weathers (!!). ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Čím som staršia, tým mám bližší vzťah ku StarWars a fascinuje ma tento nekonečný príbeh. Jednotlivé časti majú okolo 30 minút a tak držia diváka v neustálom napätí. Mandalorian predstavuje vynikajúci vizuál, pôsobivé a dobre obsadené postavy a skvelú akciu, výsledkom čoho je, že aj druhá séria môže byť považovaná za obrovský úspech Disneyho. Seriál vhodný pre príležitostných aj dlhoročných fanúšikov a obe skupiny budú odmenené Iba, ak by ste neboli milovníkom sci-fi a o StarWars ste predtým nezavadili. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • V tomto díle se objevily zvuky ze všech původních Star Wars filmů. Hned na začátku je slyšet stejný zvuk nefunkčních hypermotorů, který provázel hrdiny Star Wars - Epizody V (1980) opakovaně napříč filmem při snaze „nastartovat“ hypermotory Millennium Falcona. Je slyšet také známý zvuk otevírání obrněných dveří, letu Tie Fighterů, střel jejich blasterů a ovládacích panelů pro zaměřování střel (ze Star Wars - Epizody IV, 1977) a pak také zvuk speeder bikes ze Star Wars - Epizody VI (1983). (Sidarius)
  • V tomto díle se objevila v jedné z rolí další známá persona ze světa slavných sci-fi filmů, a to Michael Biehn, který hrál vojáka z budoucnosti Kylea Reesea ve filmu Terminátor v roce 1984 (mihl se i v Terminátorovi 2, 1991) a velitele vesmírných mariňáků Dwaynea Hicksa ve filmu Vetřelci (1986). Na některé rysy těchto dvou slavných postav jsou dokonce v Mandalorianovi i dvě reference. (Sidarius)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama