Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (163)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhej sezóne dlho trvá, kým sa rozbehne, takže by sa dalo povedať, že prvej polovičke zachraňuje kožu najmä charizmatický Mando a baby Yoda, ktorý, či chcete alebo nie, vás svojou rozkošnosťou dostane. No a práve keď som začal premýšľať nad tým, že je to vlastne poriadna nuda a do tretej série sa už nepustím, preklopila sa druhá séria do svojej druhej polovice... a začala jazda. Jasné, ťažko od toho čakať, že to bude stíhať hollywoodskym vysokorozpočtovým veľkofilmom. Napriek tomu som bol miestami milo prekvapený z toho, ako dobre to po vizuálnej stránke vyzerá. Výprava bola väčšinu času pôsobivá a akcia postupne nabrala slušné obrátky. Potešili ma tiež nové postavy, ktoré oživili kvalitní herci ako Rosario Dawson, Timothy Olyphant (!), Michael Biehn (!!) alebo... ďalej vlastne už nemôžem pokračovať, lebo by som brutálne spoileroval. Nesmiem sa bohužiaľ vyjadriť ani k fantastickému finále s božskou Deus ex Machina (nejde len o to, kto to je, ale aj o to, ako je to natočené). Inak, na druhej sezóne režisérsky zarezávali mená ako Peyton Reed, Robert Rodriguez, Bryce Dallas Howard (!), či Carl Weathers (!!). ()

char_t 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně jiné než první sezóna, ale nedokážu říct, jestli lepší nebo horší... Hlavní změna je v masivním napojení na Star Wars Disney canon. Zatímco první sezóna byla stand-alone, a nebylo třeba znát ze Star Wars prakticky nic abyste si ji užili, v sezóně druhé je to přesně naopak. Bez znalosti Clone Wars, Rebels a v neposlední řadě i původní a sequelové trilogie si nevychutnáte nejen sem tam nějaký ten detail, ale nakonec ani hlavní zápletku. Což je na jednu stranu pochopitelné, budování Univerza je teď hnacím motorem číslo jedna v nejednom studiu, ale na druhou stranu si nedovedu představit, že by někdo viděl Bo Katan v temném Mandalorianovi, a rozhodl se proto dokoukat zpětně animáky. A napojení na sequelovou trilogii naznačuje, že pověsti o jejím vyškrtnutí z canonu byly přinejmenším nadsazené. I když... Zrovna po téhle stránce se jedná spíš jen o nenápadné pomrknutí, než přímý tie-in, takže vyškrtnutí by pořád obhájit šlo. Doufejme. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria pokračuje v zabehnutých šľapajach a každá epizóda funguje nezávislé od seba ako jedna samostatná misia. Prvé štyri časti na rovnakej úrovni, no keď sa prehupneme do druhej polovice ide to stále k lepšiemu až do finále po ktoróm je jasné že išlo o udalosť roka a najlepšie Star Wars od Rogue One. Veľa známych postáv, na seriál výnimočné dobré efekty, výprava a pomaly sa z Mandaloriana stáva jeden z mojích obľúbených projektov. 9/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

NOOO, DAT'S NOT DA WAAAY! *Jar Jar Binks angry noises intensifies*.... Rosario Dawson je jako Ahsoka vlhkej sen, ale jinak seriál jede v těch samejch neoriginálních kolejích. To že je seriál populární mě reálně fakt nezajímá. Finální satisfakce nulová.... 6,9 vibrátorů z beskaru z 10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[73%] Podobně bych to viděl jako první sérii, jenže zde dávám o něco vyšší hodnocení, bylo to přeci jen celkově o něco lepší. Akce zde bylo opět hodně (až moc), postavy mě teda bavily o něco více a příběhově to stejně nebylo až tak záživné, ale každý díl bylo na co se dívat. Z tohoto seriálu nejsem tak unešený jak ukazuje hodnocení, ale k zahození není. Ve finále mě potěšil jako cameo Luke Skywalker v mladé podobě (pc úpravy pomohly). Nicméně, na další sérii se celkem těším a třeba se to ještě o něco víc vylepší ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • Bojové droidy v tejto epizóde hovoria jazykom Huttov. (ČSFD)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama