Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (163)

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9,5/10. - Já... Já to tak nehorázně zbožnuju ❤️ 2. série je dechberoucím zážitkem a skvělým navázaním a pokračováním na první sérii. Ten fan servis, který již byl v 1. sérii přislíben nijak neničí příběh. Naopak ho neuvěřitelně pozvedává do výšin. 1. epizody začínají velice slibně. Shledáváme se se známými postavami plno vynikající akce. 3 ep kdy vidíme Mandaloriany z Clone Wars. Ten moment kdy Mando skříží cesty s Ahsokou Tano a Mando pak získá kopí z Beskaru. Nebo 6. epizoda, která kompletně zlomí příběh a objeví se Boba Fett. Nebo 7 epizoda, ten moment kdy si poprvý za celý seriál Mando sundá helmu, kterou si nesundal od utlého dětství, je tak vynikající. No a to finále. To nejde ani popisovat slovy. Každý fanda musel u toho stříkat. Ty emoce když se Mando s Gruguem loučil a sundal si před ním helmu. A pak ta úžasná podtitulkovka. Jon Favreau s Donem Filonim jsou naprostí bohové a vymyslet takový seriál dokáže jen mistr svého oboru a herci zde předvádějí famózní herecké výkony a Göransson se svou hudbou v tom jen utvrzuje. Nemohu se dočkat 1.3. na 3. sérii. Tento seriál čeká ještě slibná budoucnost. ()

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první řadě, která se stala megahitem, nepřekvapí, že již tak pěkná výprava je tu ještě působivější. A ještě víc se tu navazuje na Star Wars, především původní trilogii, což je prostě krása a milý krok. I když je tu větší děj, který se víc soustředí na důležitost "baby Yody" a přibydou i nějací ti Jediové, tak mají epizody stále spíše komornější děj. A opět jako u první řady je mi tohle všechno sympatický. Ale stále taky u mě platí to, co v jedničce. A to, že Mandalorian má pomalejší, westernové tempo, které mi tolik nesedí. Ocením hodně věcí, pobaví mě hodně věcí, uznale pokývám hlavou... Ale taky mě nezajímá tolik, co se stane dál. Což je samozřejmě dost důležité. Celkově však kvalitní podívaná. (7/10) ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi se nedá mluvit o tom, že by se laťka posouvala. Ale minimálně se drží. S tendencemi směrem vzhůru. Je asi jasné, kam tvůrci směřují ve svých hlavách a je to i vidět. Epizodický seriál, který vlastně drží celistvý a napínavý příběh, který dokáže upoutat i překvapit vlastně ukazuje to, co mohl být Zaklínač, kdyby ho někdo úplně neposkvrnil. Toto je úkaz, že stále lze čerpat ze světa Star Wars velmi epicky a originálně. Po tom všem asi není, co dodat. Bude záležet jakým směrem bude se ubírat budoucnost, která je nyní v celku nejistá. ()

erased 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to sice jen dalších osm "nijak" natočených epizod čistého fanservisu s jalovými scénáři podprůměrné videohry, ale přesně to se od Mandaloriana očekávalo a víc od něj ani nechci. Snad teda přinese těch deset seriálových spinoffů Disney dost peněz, odvahy a dobré vůle na to konečně zahájit produkci čehokoli, co prostě půjde zcela opačnou cestou (ideálně samozřejmě trilogie Riana Johnsona). ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian mi i ve své druhé sérii nádherně předkládá to, co jsem chtěl už od novodobé trilogie, které se to ale nikdy pořádně nepovedlo - inovaci. Nové, chytlavé a originální vyprávění, které není připosrané se oprostit od kopírování motivů původní trilogie a zbytečně nerecykluje. Zároveň ale na diváka háže mnoho odkazů a easter eggů, které však nepůsobí mimo mísu, naopak, vlastně si člověk řekne, že do toho děje sednou jak vyšitý. A i přestože jednotlivé díly občas působí příliš epizodicky, přesto dávají dohromady sice jednoduchý, ale velice podmanivý děj, který je plný parádních postav, mezi kterými si divák lehce najde oblíbence. Což už vlastně mohl udělat v sérii předešlé, ale zde přijde další várka. Vůbec bych se na ně nebál v dalších sériích více zaměřit, myslím, že to seriálu dodá na už tak parádnímu kouzlu, plus do postav Manda a Baby Yody jsme se už stejně stihli zabouchnout, tak proč nepřidat ještě pár dalších pardálů! Celkově ale opět velká spokojenost. Pro příště bych se ale klidně už vymanil z epizodického formátu jednotlivých dílů, aby se ději dala nějaká strukturovanější celistvost, díky které pak lépe vyniknou i vedlejší postavy. Kdyby měl Mando nějakou permanentní družinu souputníků, to by bylo žůžo! Lepší 4* ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • Cobb Vanth (Timothy Olyphant) je první postavou ze světa Star Wars, která se původně objevila v knize a až poté se dočkala ztvárnění v hrané podobě. Vanth se poprvé objevil v knižní trilogii „Star Wars: Aftermath“. (MiniMinion)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno