Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Námořník Ripley a Lula se vášnivě milují. Jenže matka Luly s tím nesouhlasí. Neustále je pronásleduje, až dožene oba milence ke krajnímu řešení... Jejich cesta je tou nejbizarnější road-movie všech dob, plná sexu, násilí a černého humoru. Brilantní kousek od režisérského mistra Davida Lynche! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (471)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

„Pravdivě ujetá romance v režii Davida Lynche s jednou opravdu povedeně ustřelenou hlavou a četnými odkazy na Čaroděje ze země Oz. S ubíhajícími lety zjišťuji, že Lynchovy filmy s každým dalším zhlédnutím zrají jako víno a Zběsilost v srdci doceňuji stále víc a víc.“ - To jsem zde k filmu napsal přesně před deseti lety a dnes po několika dalších zhlédnutích včetně projekce na velkém plátně jenom dodávám, že to je zkrátka jedinečný počin ať už ve filmografii Davida Lynche, tak ve světové kinematografii obecně. [KVIFF 2022] ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Úchylárna od A až po Z. Lynchova pulpovo-dekadentní "romanticko"-thrillerová road movie, která se hemží ujetými (permanentně nadržená Laura Dern) a ujetějšími postavami (zubatý Bobby Peru je jedna z nezapomenutelných rolí Willema Dafoe) a šílenými scénami (maminka s rtěnkou, "fuck me", odkazy na Čaroděje ze země Oz). Občas mistr navodí i svou typickou hororově-mysteriózní atmosféru a celé to uzavře parádním "happyendem". Stylová zvrhlá zábava, ovšem asi jen pro (skalní) režisérovy fanoušky. "Normální" diváci tuhle brutální černohumornou jízdu, v níž je možné takřka vše, budou asi jen těžko rozdýchávat. ;-) 80 % ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Lehká love story s těžce hororovými prvky. David Lynch nám ukazuje přesně, to co by každý soudný režisér promptně vystřihl a s tímto „vystřihnutým“ materiálem pak nakládá mimořádně sofistikovaně, zcela podle svého gusta. Výsledkem je surreálná směs krve a slz. Ve svém nejhlubším nitru čirá romance byla po cestě k divákovi očividně mnohonásobně brutálně znásilněna a zohavena, přesto ze své podstaty nic neztratila a víceméně úspěšně doklopýtala k „nelynchovskému“ konci. Je to maximálně podivný film, který vám bude připadat tím komplikovanější, čím víc mu budete chtít porozumět. Zapomeňte na klasickou filmařskou práci s charaktery, u Lynche hrají stejnou roli tělesné a duševní stránky člověka, jako mytizovaná místa a události. Jejich postupné odhalování je pak jenom vyvrcholením strastiplné cesty, na které můžete snadno zabloudit do slepé uličky (kde na vás pravděpodobně vyskočí úchyl s velmi bizarní perverzí). Slizské lidské zrůdy a zrůdičky, které míjí zdánlivě neposkvrněnou mileneckou dvojici, zde slouží jako pouhopouhé metafory obvyklých překážek lemujících cestu k pravé lásce. Samozřejmě lze příběh vnímat ve stovce jiných rovin a následně dlouze debatovat nad jejich významem, ale právě tohle je ten druh umění, které mě svou snahou o sdělení věcí tak prostých a krásných stylem tak komplikovaným a nadneseným, spíš nudí a otravuje, než děsí a znepokojuje. Občas je méně více a u romancí by to myslím mělo platit dvojnásob. 70% Zajímavé komentáře: hirnlego, Superpero, tron, H34D, Radko, Eddard, liuk, misstake, TotalFilm ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

No co dodat, prostě Lynch... na Twin Peaks či Mulholland Drive to sice nemá, ale stále je to perfektní snímek. Zamilovaná dvojice projíždí krajinou a potkává spousty zajímavých postaviček. Klasická road movie, jak je mám rád. Navíc obohacená o Lynchovu režii, kde mi ani jeden jediný záběr nepřišel zbytečný a u žádné scény jsem se nenudil, což se mi teď nějakou dobu nepovedlo...:) Hezké herecké výkony (až na Willema Dafoea, ten byl odporný opravdu monstrózně) a tradiční lynchovské vsuvky jsou samozřejmostí. Děkuji, mistře. 90%. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Lynch opet nezklamal.Uz jen malo zbyva, abych videl od Lynche vse a na tento film jsem cekal dlouho,prilis dlouho.Dockal jsem se Lynche ve vrcholne forme.Film je mozna mene mysteriozni a vice(podle me)pochopitelny nez ostatni mistrovy opusy.Zato opet bohate vyuziva hereckeho potencialu(postava Bobbyho Perua ztvarnena Willemem Jesusem Defoem se nas vsech dotkla svym hlubokym lidstvim),hudby a uzasne vizualni stranky.Nicolas Cage a Laura Dern jsou opravdu krasny zamilovany par!Takze,ja jsem nadsen a jeste ted se smeju! ()

Galerie (77)

Zajímavosti (30)

  • Laura Dern omdlela, když ji režisér Lynch donutil kouřit čtyři cigarety najednou. (don corleone)
  • Sako z hadí kůže, které na sobě nosí ve filmu postava námořníka patří ve skutečnosti Nicolasovi Cage. Po natáčení ho věnoval Lauře Dern. (don corleone)
  • Scéna ustřelení hlavy brokovnicí je vidět na DVD region 1 od společnosti MGM. Na ostatních vydáních je scéna vystřižena, aby film dosáhl na hodnocení sledovanosti věku pod 17 let. (Terva)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama