Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Námořník Ripley a Lula se vášnivě milují. Jenže matka Luly s tím nesouhlasí. Neustále je pronásleduje, až dožene oba milence ke krajnímu řešení... Jejich cesta je tou nejbizarnější road-movie všech dob, plná sexu, násilí a černého humoru. Brilantní kousek od režisérského mistra Davida Lynche! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (471)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Vizuálně působivý, ale děj je tak nějak o ničem. Prostě bych řek, že to je takový pěkně natočený nic. Přestože má film 2-hodinovou stopáž, tak něco zajímavýho se tam děje dohromady asi tak 30 minut a zbytek jsou jen obrázky, na který se dobře kouká. Nemůžu napsat, že by to snad byla nuda, ale ve chvíli, kdy padly titulky, mě jen napadlo, že to bylo úplně o hovně. Potěšil mě tak zejména Willem Dafoe, kterej tu hrál opravdu odpornýho slizouna a konec konců i Cage, kterej dřív hrál taky něco jinýho, než ty svoje šablonovitý klaďase. Možná dám filmu ještě jednu šanci a pokusim se ho sehnat v originálnim znění a mrknout na to znovu. Zatim dávám 3 hvězdičky. update: Po dlouhý době tady něco napíšu... Zběsilost v srdci bylo moje první setkání s Lynchem. Tenkrát jsem ještě netušil, že jeho filmy jsou samoúčelný nesmysly. Teď už to naštěstí vim, takže znovu se na to určitě dívat nebudu. Hodnocení ponechávám, ale myslim, že jsem to s těma 3 hvězdičkama poněkud přehnal. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

David Lynch je opravdu blázen. Ono bláznovství samo o sobě nemá daleko ke genialitě, proto všichni žasneme nad jeho tvorbou. Stačí, aby vysadil prášky a vznikne nadupaný film, který nikdo nechápeme, ale jsme spokojeni. Tady tomu tak zcela není, příběh se pochopit rozhodně dá, ale typickou Lynchovskou stopou zůstávají odlišnosti a podivnosti, bez kterých by to prostě nebylo ono. Cage hraje jak může a ta role mu prostě sluší, je prostě jiný. Laura Dern se osvědčila u Modrého Sametu, tak ji režisér povolal i tady a opět docela dobrá volba. Zvláštní Williem Dafoe připomínající Stevea Buscemiho byl slizký, jak to jen šlo. K obsazení mám pouze jednu výhradu, a to Isabellu Rossellini, která s emi tam vůbec nehodila. Sečteno podtrženo, Wild at Heart je další Lynchovskou lahůdkou, u které myslel na diváka a nenechal ho utopit v příběhu. Dobře a jednoduše napsáno, ještě lépe odehráno. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9,5miliónaTržby USA $14,560,247Tržby Celosvetovo $24,400,000║ David Lynch je teda riadny zvrhlík, miestami tu dokáže vytvoriť výborné dusné scény ale ako celok to príde až príliš ukájajúce samé na sebe, na tej zvrhlosti, úchylnosti, ktorá nemá niekedy až také správne miesto v danom príbehu, hlavne nech tu toho je veľa aby bolo na čo pozerať /40%/ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Lynch je Lynch a s tím jsem do toho šla, čekajíc všechno možné. Ale žádné zklamání se nekonalo, naopak jsem byla překvapená celkem vstřícným, Davidovým postojem vůči nám. Kdo mě ale dostal, tak to byl Niki. Jak vyskakoval v prérii z limuzíny a jak bezvadně umí zpívat, to jsem vůbec netušila. Předvedl se tady v celé škále situací, od romantika po grázla, empatického človíčka a podobně. Nicméně Laura Dern mu šlapala na paty a Williem Dafoe si tady zahrál odpornýho slizouna asi s vekou chutí, prostě kdo umí, ten umí. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po delší době pustil Lynche v očekávání další šílenosti, ale Zběsilost mi přišla na jeho poměry vcelku „normální“. Tedy, dějem (docela přímočarým a nijak zvlášť originálním), postavy byly švihnuté dostatečně (a právě o nich film je). Především Marietta a Peru (pokud beru v potaz ty důležitější pro „příběh“, těch vedlejších roztodivných tu je pak pochopitelně také pěkná řádka). Ladd mi svou nádhernou nesnesitelností pila krev po litrech snad od jejího prvního záběru, Dafoe byl tak perfektně slizký, že se mu podařilo vytvořit jednu z jeho nejlepších kreací vůbec, prakticky každý záběr si ukradl pro sebe, a je jen velká škoda, že si na něj divák musí tak dlouho počkat (ústřední pár pak paradoxně příliš výrazný není, ačkoliv je tu Cage docela sympaťák a Dern zase dost sexy). Film si plynul, u některých scén jsem se nejistě smál (snad to bylo účelem, i když např. „Lov bizonů“…co to sakra?!), ale nejvíc člověka zajímalo ono vyústění. A to by nesměl být Lynch, aby nezvolil velmi kontrastní závěr, že…Celkově to vidím na slušné 4*. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (30)

  • Diane Ladd byla nominována v kategorii "Nejlepší ženský vedlejší herecký výkon" na Oskara 1990 i Zlatý globus 1990. Ani jednou však nominaci neproměnila. (Terva)
  • Scéna ustřelení hlavy brokovnicí je vidět na DVD region 1 od společnosti MGM. Na ostatních vydáních je scéna vystřižena, aby film dosáhl na hodnocení sledovanosti věku pod 17 let. (Terva)
  • První verze filmu měla 270 minut. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Reklama

Reklama