Reklama

Reklama

Ratchedová

(seriál)
  • USA Ratched
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, 2020, 7 h 15 min (Minutáž: 46–62 min)

Předloha:

Ken Kesey (kniha)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Finn Wittrock, Jon Jon Briones, Judy Davis, Harriet Sansom Harris, Cynthia Nixon, Hunter Parrish, Amanda Plummer, Corey Stoll, Sharon Stone (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Je rok 1947 a Mildred Ratchedová začíná pracovat jako ošetřovatelka ve špičkovém psychiatrickém ústavu. Za jejím dokonale upraveným zevnějškem se ale skrývá čiré zlo. (Netflix)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (9)

Série 1 (2020) (S01) 

První (a pro mě pravděpodobně i poslední) řada seriálu byla pro mě větším zklamáním, než by se dalo podle mého výsledného hodnocení očekávat. Od počátku se mi sice celá záležitost nezdála být zrovna úžasnou, ale doufal jsem, že by později přece jen mohlo dojít ke zlepšení. Mýlil jsem se. V závěru se situace k mé nelibosti ještě zhoršila a nepřekvapilo by mě, kdyby se ukázalo, že si tvůrci celou dobu dělali z diváků srandu. 3*- ()

Pilotní díl (2020) (E01) 

Pilotní epizoda mě sice nenaplnila nadšením, nedočkal jsem se ale ani těžkého zklamání, mohl jsem tudíž využít své tradiční zahajovací hodnocení. Nejsem si příliš jistý, jestli bylo dobrým nápadem využít velkou část obsazení AHS (hlavně Sarah Paulson mi příliš nesedí), námět mi navíc silně připomíná druhou sezónu tohoto seriálu, takže to na mě zatím působí trochu zvláštně. No, uvidím, jak se celá záležitost vyvine. Myslím, že šikovný právník by vraha z úvodní likvidace duchovních s přehledem vysekal. Uhrál by to na nutnou obranu, stačilo by trvat na tom, že po něm šli s divným leskem v oku a s lascívními úsměvy:-) ()

Sekáček na led (2020) (E02) 

Druhá epizoda na mě působila lépe než první díl, ale na čtvrtou hvězdičku to nedotáhla, protože zase přišla s tématem homosexuality. Šlo sice o lesbičky, k nimž mám celkem hezký vztah, mně ale vadí, že to teď v každém seriálu probíhá jako podle učebnice. Pokud se budu chtít podívat na thriller o sériovém vrahovi, není vůbec jisté, zda půjde opravdu o thriller, není ani jisté, jestli bude ve filmu někdo zavražděn, jsem si ale naprosto jistý, že dojde na nějaký homosexuální vztah. To už je fakt trhlé... ()

Milosrdný anděl (2020) (E03) 

Vypadá to, že mám zatím se seriálem osobní problém. Vyloženě bych si přál, abych se u něj bavil, vždycky se ale najde něco, co mi to tak úplně neumožní. Skrzmřížový petting byl ještě v pohodě, ale ta podivnost se Sarah Poulson už byla podstatně horší (hlavně kvůli Sarah Poulson). Jinak je ale jasné, že se Ryan Murphy bude držet svých zavedených postupů, takže si milovníci ponorů do tajů lidské anatomie přijdou asi na své:-) 3*+ ()

Milosrdný anděl: 2. část (2020) (E04) 

Nevím přesně čím to je, ale nějak se u tohoto seriálu nedokážu naladit na tu správnou vlnu. Možná je to tím, že mi až příliš připomíná AHS (aby taky ne, že jo?), možná je to mým negativním vztahem k Sarah Poulson, každopádně jsem chtěl epizodu opět ohodnotit lepšími třemi kousky. Pro čtvrtou hvězdičku jsem se morbidně rozhodl po kvalitně provedeném povaření Coreyho Stolla. ()

Taneční večírek (2020) (E05) 

Přestože se organizoval taneční večírek, odignorovali tvůrci catering, tudíž se v páté epizodě vůbec nevařilo. To mě dost zklamalo, v předchozím dílu to byla právě tepelná úprava, která ze mně vymámila čtvrtou hvězdičku. Ani večírek samotný mě nepobavil tak, jak jsem očekával, takže je mé hodnocení tentokrát vlažnější. 3*- ()

Paní loutek (2020) (E06) 

Už je mi v podstatě jasné, že u mě seriál doklouže ke svému závěru s průměrným hodnocením, protože nevěřím tomu, že by zbývající dvě epizody překvapily nadprůměrnou kvalitou (a doufám, že si udrží alespoň tu dosavadní). Něco mě bavilo více, něco méně. ()

Seznam stížností (2020) (E07) 

No, nevím, nějak se mi vývoj příběhu nepozdává, musím přiznat, že jsem asi čekal něco úplně jiného. Určitě jsem tedy nečekal, že se sestra s příjmením Ratched projeví v podstatě jako dobrá duše (s občasným úletem); s jejím jménem jsem si spojoval zcela jinou psychiku. To by mě tedy zajímalo, jak se doktorova tchýně dostala v roce 1943 z Filipín do USA. Že by kvůli tomu admirál Lockwood vyslal jednu ze svých ponorek? 3*- ()

Mildred a Edmund (2020) (E08) 

Nejednou jsem už psal o tom, že mám k lesbičkám vesměs kladný vztah, ale otevřeně přiznávám, že tady to neplatí. Ne, že bych se nějak změnil, ale při tomhle obsazení... Příběh minulou epizodou vykolejil, a teď už před sebou jen setrvačností hrnul hlínu a kamení vedle trati. Finále bylo prostě nablblé, a pokud mě mělo navnadit na další řadu, příliš se to nepodařilo. ()

Reklama

Reklama