Reklama

Reklama

Život je hra

(seriál)
  • angličtina Match (festivalový název)
Komedie / Krátkometrážní
Česko, (2018–2020), 4 h 6 min (Minutáž: 10–15 min)

Hrají:

Michal Suchánek, Petr Marek, Václav Marhold, Jenovéfa Boková, Vojtěch Hrabák, Roman Vaněk, Pavel Mencl, Jakub Klingohr, Anna Fialová, Michal Balcar (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Desetidílná adaptace norského sitcomu o klukovi, kterému je něco přes dvacet a má problémy jako někdo, komu je přes dvacet, takže chce přítelkyni, víc sexu a míň situací, v nichž si připadá jako úplný idiot. Štěpán je navíc neustále sledován dvěma „sportovními“ komentátory, kteří se se svou komentátorskou budkou ocitají u všech klíčových okamžiků jeho života, včetně těch intimních. (MALL.TV)

(více)

Recenze (41)

Ombe 

všechny recenze uživatele

Opravdu mě překvapuje, že je to poprvé, co něco takového vidím. Originální nápad, vtip, sympatičtí dementi, retard, sex, šňoply, (a pravá hovna) se dají syntetizovat do deseti dílů o deseti výstižných minutách. Tenhle výpis svědčí o tom, že každý si v nich najde to své, a i kdyby ne, tak si může alespoň lámat hlavu nad vertikálem a horizontálem ;) . Přes všechny klady si ale musím přiznat, že je to totální hovadina, a tudíž nakonec nejvíc cením to, že Štěpán vypadá jako můj brácha a mám se mu za co tlemit :) . ()

papaprochy 

všechny recenze uživatele

Suchánek i Marek jsou výborní, Štěpán je někdy až moc velký idiot, ale jinak by nebylo co komentovat. I když tyhle dva vypadají, že by to zvládli. Rozhodně doporučuji koukat se postupně, nikoli kontinuálně sjet celý pořad. Pak nepřijde rutina v té nejvyšší podobě a vás tak nikdy nepřestane upřímně rozesmívat přítomnost komentátorské budky na molu nebo v ložnici. ()

Reklama

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Zpracování tohoto seriálů je bezesporu originální a tento formát se mi líbí. Příběhově je to klasika ze života, což je pochopitelné. Některé díly jsou dobré a vtipné, ale v některých dílech řeší strašné píčoviny, které pochybuji že ostatní muži řeší či řešili a moc vtipné mi to nepřišlo. Takže takový seriálový průměr, ale vzhledem k délce a počtu dílů bych seriál spíše doporučil, pokud vás zaujme a sedne vám formát. Hodnocení: 57/100. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Suchánka nemusím, ale tohle mě hned prvním dílem zaujalo. Až asi na dva příběhy jsem byl ze dvou sérií opravdu nadšený. Spojení reálných situací a komentátorů je opravdu originální a vtipné. Humor se mi moc líbil, ačkoli občas byl až moc přehnaný až do nechutnosti (korek, holub). Ale proč ne. Oživilo to naši mrtvou scénu. Klidně bych snesl další pokračování. 4+ ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Přirozeně se nabízí otázka, nakolik jednotlivé epizody vychází z norského originálu a co už je vlastní invence. Přece jen, když se někdy děj až přehnaně točí kolem tělesných výměšků, tak negativní pocit v určité chvíli převyšuje nad potěšením ze základního nápadu se sportovním komentářem, i faktem, že takové situace se nám v životě stávají a i tehdy jsou velmi vtipné. Aneb jak je řečeno v jedné z epizod druhé série - "kdo z nás se někdy"... Kdo viděl, tak ví. To je však z mojí strany jediná výtka směrem k tvůrcům. Jinak je totiž seriál povedená oddechová záležitost, kdy se ve mě stěží zapře letitý sportovní fanoušek, oceňující ono propojení i parodii klišé z tamního prostředí. To celé doplňuje přiměřená stopáž jednotlivých epizod a typově dobře vybraný casting - po "Trpaslíkovi" další sympatická role pro Michala Suchánka, kterého jsem už mockrát odepisoval (jasně, hraje v zásadě pořád stejným stylem, ale sem pasuje), doplněného hostákovským Petrem Markem, a Václavem Marholdem, kdy jsem až z "making of" o seriálu pochopil, že je za troubu jen v rámci inscenovaného děje. I přes vlastní pozitivní naladění bych však nerad, aby se příběh dále protahoval třetí a jakoukoli další sérií, myslím, že se vyčerpal tak akorát. 80% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (20)

  • Seriál Život je hra vznikl podle norského sitkomu Match. (SONY_)

Reklama

Reklama