Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečný velkofilm světoznámého režiséra Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Patriot, Godzilla) líčí příběh příslušníků amerického námořnictva a letectva v bitvě u Midway, která znamenala zlom na pacifickém bojišti druhé světové války. Hvězdně obsazený film (Luke Evans, Woody Harrelson, Patrick Wilson, Ed Skrein, Aaron Eckhart, Nick Jonas a další) působivě ukáže nejen pozadí konfliktu, ale zejména bitvu samotnou, která doposud nikdy nebyla natočena tak velkolepě. Zároveň nám jednu z rozhodujících námořních bitev druhé světové války přiblíží i z pohledu japonské armádní elity. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (398)

HAL 

všechny recenze uživatele

Některé Emmerichovy filmy mám dost rád, ale tady když si pro srovnání s Midway dám tu prostřední hodinu z Pearl Harboru, tak teď vedle Baye působí jak někdo z Jedličkova ústavu. Samotná bitva o Midvay je pak zajímavěji pojatá i v té verzi ze sedmdesátých let. Vysvětlit se tohle dá jen tím že Emmerich celé natáčení napůl prospal, díky nekonečným dodávkám čínského opia, stejně jako evidentně všichni herci, a celé to spíchl na koleni debutující scénárista a nekonečně neschopný kameraman, který nikdy v životě nic koukatelného nenatočil - tady ze všeho tak moc svítí green screen, a všechny záběry akce jsou tak zoufale nudné, že bych tomu zajímavější vizuál dokázal dát i já. Jeden z nejzbytečnějších válečných filmů jaké jsem kdy potkal. 3/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ach jo, keby to nebolo tak prekypujúce pátosom a patriotizmom, tak to mohol byť celkom zaujímavý životopisný vojnový film - Dick Best bol fakt best, zrušiť dve lietadlové lode sa nevidí tak často. Určite jeden z mála príkladov, kedy jeden človek sám dokázal výrazne pohnúť pomyselnými váhami vojny a prikloniť si ich na svoju stranu. Aj vzdušné súboje bavili, hoci niekedy tej digitalizácie bolo až moc. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný mohl natočit tuto velkolepou akční podívanou než Roland Emmerich? Film je skutečně nabitý hvězdnými jmény. Celé to začíná útokem na Pearl Harbour. Poté film sleduje následný vývoj událostí, až po zmíněnou bitvu. Pro neznalce detailů bitvy to byl zajímavý pohled. Film se soustředí hlavně na piloty, přestože se snaží ukázat i námořníky nebo kryptografy. Co dodat, prostě Japonci dostali na prdel, vlastenecký film... "Jsou to odvážní muži." ()

lamps 

všechny recenze uživatele

V typicky Emmerichovském duchu poskládaný obraz velké vojenské události, v němž divák díky nesmírně komplexnímu dávkování informací neztrácí přehled a dočká se slavného triumfu s hromadou postav, ke kterým si i zásluhou sympatických hereckých tváří stačí vytvořit upřímné sympatie. První polovina je dokonce velmi dobrá a správně rozmáchlá, postupně se ale tempo rozmělňuje a nakonec je opět vše hrané jen na efekt, aniž by to epické létaní vstříc skoro jisté smrti v divákovi něco hlubšího zanechalo. Emmerich to ale má prostě v malíku a hrozně dobře se na to dívá, byť se mi současně potvrzuje, že mu mnohem lépe sedí odlehčená poloha - jak ostatně ukazuje i zdejší nejzábavnější scéna s Johnem Fordem. 70% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Válečné filmy mám v oblibě, dá rozum, že o letadlech a zbraních vím houby, čili si vystačím jen a tím, jestli mě snímek dostatečně bavil, poučil a jak se vyjímá na velkém plátně. A byla jsem spokojená. Nebýt těch patetických, motivačních keců a namachrovaného nesympaťáka s výraznou čelistí, dala bych i plný počet. Obsazeno jinak výborné, pěkný velký biják. Nick Jonas v jedné z vedlejších, menších rolí nenormálně zazářil, šikula! Z toho kouká pěkná větší příležitost a na to se budu těšit. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (13)

  • Filmové North American B-25 Mitchell jsou verze B-25J. Doolittlova letka ve skutečnosti letěla ve starších B-25B. Rozdíl je viditelný hlavně v umístění obranné výzbroje. (p3tris)
  • Ve filmu se vyskytuje při Bitvě o Midway i mimo jiné režisér John Ford, který opravdu žil a také doopravdy natočil dokument Bitva o Midway (1942), který točil i v tomto filmu a v roce 1943 za něj vyhrál Oscara. (PlayEasy)
  • Natáčelo se od 24. září do 12. prosince 2018 v Montréalu (Québec, Kanada) a na Havaji. (BMW12)

Související novinky

Roland Emmerich zničí Měsíc

Roland Emmerich zničí Měsíc

09.05.2019

Režisér Roland Emmerich (Den nezávislosti, 2012) má pověst tvůrce, který rád ničí věci. Města, planety, kariéru Williama Shakespeara – ve jménu zábavy to zničí všechno. Jeho nový velkofilm Moonfall… (více)

Válečný Midway nabírá obsazení

Válečný Midway nabírá obsazení

10.08.2018

Nový film režiséra Rolanda Emmericha (2012, Den nezávislosti) akční thriller z druhé světové války Midway, začíná postupně uzavírat obsazení. Vedle již dříve potvrzených Woodyho Harrelsona, Mandy… (více)

Reklama

Reklama