Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto příběhu zasazeném do doby zlaté horečky v oblasti Yukonu, chtějí dva dobrodruzi, James Stewart a Walter Brennan, přijít rychle k penězům, a tak prodají stádo dobytka za výhodnou cenu. Brzy se ale dostanou do konfliktu s místním samozvaným soudcem, Johnem McIntirem, a jeho partou nohsledů. Brennanova vražda donutí Stewarta ukončit vlnu nekontrolovatelného bezpráví v dramatickém souboji pistolí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Gromit 

všechny recenze uživatele

Westerny s Jamesem Stewartem byly vždycky o něčem jiném než třeba westerny s Johnem Waynem. Byly temnější, drsnější, ale také lidštější. Jejich hrdinové se potýkali s těžkými traumaty a dopouštěli se mnoha chyb, díky čemuž nám, divákům, byli výrazně bližší. Přesně to je případ i Vzdálené země. Zprvu sice působí poněkud konvenčním dojmem, ale s přibývajícími minutami se jednotlivé postavy začnou patřičně vybarvovat, aby se pak střetly v mimořádně působivém finále. A to vše se navíc odehrává v prostředí aljašské přírody. Ještě teď mi zní ten zvoneček v uších... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Maličko dětinský, leč dle očekávání zásadový příběh ze staré školy spojený - krom tradičního souboje dobra a zla - s trochou sebezpytování a s nějakými srdečními záležitostmi. Pojednává o Zákonu, který po menších peripetiích doputoval až do dalekého Dawsonu. Pravda - cestou nabral určité zpoždění, neboť dávno před ním tam dorazili zlatokopové, padouši, honáci, stádo krav a něco málo krásných i méně krásných žen. Nicméně Zákon přišel, viděl ... a zdali i zvítězil, to už posuďte sami ... 3,5* ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Anthony Mann /Serifska Hvezda, Spartacus/natocil len priemerny western s Jamesom Stewartom /The Rope, Mr. Smith goes to Washington/ v hlavnej roli. Dejovo film divaka dost nudi, a ma kopu hlucheho miesta, ale psychologiou postav, vyberom prekrasnej kanadskej prirody a obcas aj atmosferou sa snimok da dobre zniest. Vynimocne sa stalo, ze aj James Stewart divaka nudi, dialogy obcas dobre, obcas sklznu do podpriemeru. Coriine Calvet vsak skvela a vyber zaporaka v podobe Johna McIntire -a bol fuckt vyborny. Film vsak nie je az taky dobry, a ko sa pritomne mentaly tuna tvaria : 60 % ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Duo Mann - Stewart si ve westernovém žánru rozumělo. Vzdálená země je velice zdařilý snímek, který ani chvilku nenudí, odehrává se na zajímavých místech, zejména pak v krásné přírodě amerického severu a Kanady. Manciniho hudba výborně dokresluje dané scény a samotný příběh je lákavý, plný zvratů a podobně jako u snímku Zátočina řeky, tak i zde se idylická atmosféra mění v drama a boj o přežití, který je zde na svoji dobu vykreslen poměrně syrově. Najdou se zde úsměvné pasáže, ale také smutné. Díky sympatickým postavám jako je Jeff, Ben (ztvárněn sympatickým Walterem Brennanem), Ruby, "pihovatá" holka Renee Vallon (v podání Corinne Calvet), Ronda Castle či charismatický záporňák Mr. Gannon, stává se western Anthonyho Manna opravdovým zážitkem pro milovníky tohoto žánru. Zvoneček na sedle mi v paměti nějakou dobu rozhodně zůstane. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. James Stewart jako Jeff Webster, nezávislý honák , pistolník a později zlatokop vede stádo krav na Aljašku v době zlaté horečky. Zlato však přitahuje i lupiče a samozvaného soudce Gannona, který se stává Jeffovým protivníkem. Dlouho se Jeff snaží nevidět nespravedlnost páchanou gangstery na zlatokopech a obyvatelích Dawsonu, ale po zabití svého parťáka se postaví ve finále na správnou stranu. Western v režii Anthonyho Manna položený zčásti do vysokohorského prostředí zdobí skvostné snímky přírody i napínavý děj. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=gHNo7dRDomw ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Miesta nakrúcania: Ľadovec Athabasca (v štáte Alberta - Kanada), a Národný park Jasper (takisto v štáte Alberta - Kanada). (westerns)
  • Obyvatelia Dawson City (alebo akéhokoľvek iného kanadského mesta) si v skutočnosti nikdy nezvolili amerického maršala s cínovou hviezdou, aby strážil mesto. Jazdecká polícia bola prítomná na Yukone vo veľkom počte pred a počas zlatej horúčky na Klondiku, aby presadzovala zákon. (westerns)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno