Reklama

Reklama

Když je JFK zvolen prezidentem USA, stává se Jackie Kennedy (Natalie Portman) jednou z nejmladších prvních dam v historii. Pro její vřelost, eleganci a vybraný vkus ji brzy obdivují miliony lidí po celém světě. Pak přichází okamžik, který všechno změní. Jackie se vyrovnává s osobní ztrátou, jako milovaná matka a první dáma však musí zůstat oporou dětem i celému národu. Filmový portrét jedné z nejikoničtějších žen 20. století je příběhem hrdosti, lásky a noblesy, fascinujícím nahlédnutím do zákulisí Bílého domu i zachycením dnů, které změnily běh dějin. (Aerofilms)

(více)

Videa (22)

Trailer 7

Recenze (226)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Byl jsem varován, nedal jsem si říct a byl jsem po zásluze "odměněn." Tedy, po chmurném začátku jsem čekal, že budu trpět mnohem více, ale nakonec jsem k mému překvapení až do posledních 10 minut celkem nenudil. Jackie je ve své podstatě dost přesnou exkurzí do 60. let, i když vpravdě dost nepřístupnou. Chillský režisér Pablo Larraín točí art filmy a tento film do tohoto subžánru rozhodně patří, ačkoliv jak upozorňují Odvážné palce, podle plakátů a trailerů to vypadá na něco úplně jiného. Natalie Portman dala roli všechno, její herectví je nepoddajné, věrohodné a je z něj cítit zármutek zlomené Jacqueline Kennedy Bouvier, ovšem leckomu to může přijít poměrně otravné (já se držel, ale ty close-upy v koupelně mi daly zabrat). Tuto první dámu pravděpodobně u nás mnoho lidí nezná a i jsem se divil, že film nakonec šel k nám do distribuce, ovšem za oceánem je podle všechno kult osobnosti velice silný, včetně černobílého promo filmu z Bílého domu, který byl odvysílán rok před smrtí Kennedyho a i v tomto filmu se přehrané ústřižky v jednom ze třech časových období objevují. 100 minut je naprosto dostačujících a dává naději mnoha nešťastníkům, kteří zabloudili na jiný film, že jej většina z nich i dokouká do konce. Jakožto fanouška JFK od Olivera Stona mě to v mnoha věcech obohatit nedokázalo. PS : Jedna z posledních rolí Johna Hurta, ovšem prostoru má nepřekvapivě málo PPS : Oscara očekávám tak akorát za ty kostýmy...5/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"I never wanted fame. I became a Keneddy." Bolo som zvedavý, čo prinesie "Jackie." Natalie Portman je talentovanou herečkou a veľmi dobre predáva svoju rolu. Verím jej každý moment. Na koho som sa ale tešil úplne najviac bola Greta Gerwig. Je tu v role asistentky prezidentky s menom Nancy. A mám dve veci, ktoré o nej chcem povedať. V prvom rade sú skvele zohrané s Natalie Portman a veľmi dobre fungujú spolu. A opäť mám pocit, že sa ocitla v ďalšej vynikajúcej role, v ktorej sa skvele vie preukázať. A najlepšie je to vidno v malom záverečnom momente, kde ukáže Jackie, aby sa usmievala. Je to maličký moment, ale pre mňa veľmi výrazný. Okrem toho je film ale skvele natočený, má veľmi dobrú hudbu a dokáže ukázať život Jackie Kennedyovej a jej snahu vyrovnávať sa so smrťou svojho manžela. A jej pocity z toho. A v mnohom je to ukázané len vizuálne bez dialógov. A jediné čo poviem - "Perfektné." Kde však film pre mňa zlyháva je fakt, že je na sledovanie trošku ťažkopádny a miestami človek prestane sledovať, čo sa reálne deje. A veľmi mi prekáža fakt, kež prestrihávame medzi jej príbehom a scénkami s reportérom. Fungovalo to v Nocturnal Animals, pretože oba príbehy, ktoré sme sledovali boli zaujímavé. Tu tie prestrihy podľa mňa nebolo treba. Film by som si ale znovu už určite nepozrel. Napriek jeho kvalitám je pre mňa ťažké sa naň pozerať. Ale rozhodne je to film, ktorý odporúčam vidieť. Takže pokiaľ vám nevadí trošku ťažkopádnejšie rozprávanie, čeknite si ho. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Film pro me byl zklamanim. Byla jsem natesena jak mala, ze se dozvim neco o ni a jejim zivote...jak se vubec poznali, jaka byla svatba...jak prozivala urad sveho manzela. Cokoli o zivote ci o nejakem tajemstvi...ale bohuzel cely film byl jen o smrti. Coz mi prislo dost jednotvarne a i snimek ktery mel 95 minut mi diky tomuhle prisel nekonecny. Natalie Portman jako vzdy uzasna, ale bohuzel film nezvedla tam, kam bych chtela. Cekala jsem na okamzik kdy se neco stane kdy se vrati do minulosti a zacne to vse vypravet. O jejich vztahu nebylo vicemene receno nic a resil se jen pohreb...dost depresivne zamerene, hudba tomu pridavala... Ocenuju ze tam byly realne prostrihy a nejake vety co rekla Jackie by si clovek mel zapsat do denicku. Ale bohuzel na me byl film malo ,,americky" cekala jsem boom a tohle je takovy alternativni neco, kde je hodne krve a malo usmevu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak strašně strojenou nudu jsem ještě v životě neviděl. Filmy o amerických prezidentech v sobě sice mají tenhle druh nudy, ale tady to bylo umocněný ještě tím příšerně afektovaným vystoupením Natalie Portman, kterou za jiných okolností mám moc rád. Tady jsem jí ale vysloveně nemohl vystát. Předváděla se před kamerou a vypadalo to, jak kdyby toho Oskara opravdu hrozně chtěla. Tak strašně moc, že protivněji a rádoby důvěryhodněji by se pitvořit snad už asi ani nemohla. A k tomu i samotný film trpí tím, že v podstatě je o ničem. Má určité momenty, ale ty bych spočítal v několika minutách. Zbytek je jen naprosto zbytečný film, který se snaží zapůsobit na americké občany. V Evropě podle mě bezpředmětné. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Jackie bohužel má pouze pár silných scén, ze kterých by mohla těžit. Jinak je všechen prostor věnován Natalie a to zaslouženě, zvládá roli bravurně, ale myslím si, že se látka dala pojít záživněji. Začátek opravdu velmi nudí a ponor do Jackiiny psychiky sice funguje, ale diváka zajímá opravdu jen na těch nejvypjatějších místech. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (10)

  • Skutočný ružový kostým, ktorý mala Jackie Kennedy oblečený pri atentáte, je uskladnený v archívoch v Marylande. Rodina oznámila, že bude ukázaný verejnosti až v roku 2103. (dwdb)
  • Film byl natáčen v Nice ve Francii v době, kdy se tam odehrál teroristický útok. (MessiM)
  • Pablo Larraín odhaduje, že třetina ze všech filmových záběrů vyšla na první pokus. (MessiM)

Související novinky

Natalie Portman si zahraje Jackie Kennedy

Natalie Portman si zahraje Jackie Kennedy

02.11.2015

A máme tu další životopis, co půjde po Oscarech. V posledních letech se dočkaly filmové mramorizace třeba Grace Kelly, Marilyn Monroe nebo princezna Diana, takže není divu, že do kin míří další… (více)

Reklama

Reklama