Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks je takové americké zlatíčko. Při koukání na komentáře u letošního Shazama jsem se všude dočítal, že Velký to udělal lépe. Velký lépe dokázal zužitkovat duši kluka v dospělém těle. Jsem z toho docela na vážkách, jestli jsem sledoval stejnou pecku jako ti uživatelé, kteří tohle vykřikovali. Za poctivou rodinnou osmdesátku 65% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Film Velký znám už hodně dlouho, poprvé jsem ho viděl někdy před 10 lety (kolem roku 1998). Tenhle film je velmi originální a nutno dodat, že také velmi vtipný. Zdobí ho navíc perfektní herecký výkon Toma Hankse, který prostě utkví v hlavě hodně dlouho. Já osobně zastávám názor, že pokud jsem schopný si scény z nějakého filmu vybavit i několik let poté, co jsem ho viděl naposledy, tak je to film kvalitní. A to tento film splňuje. Scény ze strojem jménem Zoltar nebo s automatem na limonádu, který má Josh ve svém bytě, se mi vybavovaly i mnoho let po tom, co jsem film viděl naposledy. Takže pro mě jednoznačně kvalitní záležitost, kterou znám už od dětství a pořád mě baví. Uděluji čtyři hvězdičky, i když jsem byl velmi nerozhodný, jestli neudělit maximum, ale na to je vždycky času dost, a jeden brilantní herecký výkon nedělá celý film. Takže prozatím je to za čtyři hvězdičky. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Hanks za mlada pochopitelně nedostával role jako má nyní. A podle toho tento film o malém chlapečkovi, který toužil být dospělý tak moc, až se mu to jednoho rána opravdu podařilo, vypadá. Není to sice nudné, ale spíše ve stylu "vtipe vylez". Klady: nějaké nápady se najdou. Zápory: působilo to na mě dětinsky, skoro žádný obstojný gag, nepříliš zajímavě zpracované, odhadnutelný závěr, podobný námět není ojedinělý, pro mě blbina na jedno zhlédnutí, ke které se už nevrátím. Mé hodnocení: 40% ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Každý muž má srdce věčného kluka kromě těch, kdo se již narodil jako nehravý dospělý. Vlastně jediným důvodem být dospělý jsou ženy. Kdyby jich nebylo, hry, poflakování a dobrodružství poznání by nikdy neskončily. S dospělostí však přicházejí napětí konkurenčního boje, zodpovědnost a starosti, což sexu zas moc neprospívá. Jednoduše řečeno svět není dokonalý. ___ Není nutné být kritický k tomuto filmu a hledat v něm nesrovnalosti a mouchy - o věrohodnost tu přece nejde, jde o to, nepropást žádné životní období a prožít ho celé se vším všudy a naplno. Pro mne lepší než Sám doma. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Film Velký je o jednom tradičním dětském přání – touze být velký a dospělý. Kdo z vás si to jako dítě nepřál? Hlavnímu hrdinovi se tohle přání jednoho dne vyplní… tedy fyzicky vyroste, jen uvnitř zůstane klukem. Naštěstí hlavní roli si zahrál Tom Hanks, na kterém bylo vidět už tehdy, že to někam dotáhne. :-) Má se na film smysl podívat? Ano, pokud chcete vidět začátky Toma Hankse. Ano, když máte chuť na chvíli vypnout u odlehčené komedie. A do třetice ano, jestli jste si v mládí pohrávali s podobou představou a chcete si nostalgicky zavzpomínat. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Fotbalový dres NY Jets s číslem 99, ve kterém jde Susan (Elizabeth Perkins) do postele, nosil v té době Mark Gastineau. (HellFire)
  • Film měl původně končit scénou, v níž sedí Josh (David Moscow) ve třídě, do které vstoupí nová žákyně. Podle její podoby s Elizabeth Perkins a reakce Joshe poznáme, že je to Susan, která také omládla. Na testovacím promítání se však tento konec nelíbil. (HellFire)
  • Přesně na místo, kde ve filmu stál automat na předpovědi, byl později ve skutečnosti umístěn automat na Pepsi Colu. (Ruuzha)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno