Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

freddy 

všechny recenze uživatele

Film Velký znám už hodně dlouho, poprvé jsem ho viděl někdy před 10 lety (kolem roku 1998). Tenhle film je velmi originální a nutno dodat, že také velmi vtipný. Zdobí ho navíc perfektní herecký výkon Toma Hankse, který prostě utkví v hlavě hodně dlouho. Já osobně zastávám názor, že pokud jsem schopný si scény z nějakého filmu vybavit i několik let poté, co jsem ho viděl naposledy, tak je to film kvalitní. A to tento film splňuje. Scény ze strojem jménem Zoltar nebo s automatem na limonádu, který má Josh ve svém bytě, se mi vybavovaly i mnoho let po tom, co jsem film viděl naposledy. Takže pro mě jednoznačně kvalitní záležitost, kterou znám už od dětství a pořád mě baví. Uděluji čtyři hvězdičky, i když jsem byl velmi nerozhodný, jestli neudělit maximum, ale na to je vždycky času dost, a jeden brilantní herecký výkon nedělá celý film. Takže prozatím je to za čtyři hvězdičky. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Všetci máme v sebe to detské správanie, vidieť to už len na tom, ako sa radi stále hráme. Navyše predajcovia hračiek sa niekedy tak vcítia do svojej práce, že sa správajú tak, ako tu hlavná postava, lebo iba keď poznajú detské predstavy, iba vtedy im môžu navrhnúť niečo, čo by ich bavilo, až sa to niekedy preháňa. Na hlavný motív tohto filmu sa natočili už aj iné, no toto aj keď trocha naivné dielo s takými umelými ničnehovoriacimi výrazmi je milé, zábavné, miestami uletené, možno vo mne hrá trochu aj nostalgia, no podľa mňa je celkom zvládnuté. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

[5/10] (Fox, Gracie) (Barevný /// Produkce: James L. Brooks, Robert Greenhut /// Scénář: Gary Ross, Anne Spielberg /// Kamera: Barry Sonnenfeld /// Hudba: Howard Shore /// Nominace na Oscara: Gary Ross, Anne Spielberg (scénář), Tom Hanks (herec)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý oběd, ale nenadchne. 1) Skvělý námět natočený s hollywoodským rozmachem s dvoumiliónovým (v dolarech) dvaatřicetiletým slaďoučkým Hanksem na newyorské Páté avenue se všemi klasickými americkými atributy (zlý antihrdina, pěkná partnerka, dobrý kamarád, business s hračkami, fantasijní Zoltar, který plní přání apod)._____ 2) Ve druhé půlce dosti nudný film zoufale prosí režiséra o nůžky a střihat, střihat, střihat, takových 20 minut dolů by hodně pomohlo._____ 3) Celkově mám z filmu neurčitý pocit nenaplnění...jako když se najíte jídla mdlé chuti, ok, hlad zmizel, ale chybí ten pocit slasti, jestli mi rozumíte. Kvůli tomuto pocitu jenom tři hvězdičky. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hoci zastávam skôr náročnejšie filmy s Tomom Hanksom, v tomto prípade nie je na škodu sa úplne uvoľniť a odreagovať u tejto síce možno jednoduchej, ale nijako nenásilnej komédií s vtipnou zápletkou, kedy malý chlapec chce byť jednoducho "veľký". Tom Hanks je mladík na začiatku svojej kariéry, osobne mu dávam viac prednosť ako profesorovi Robertovi Langdonovi v Šifre majstra Leonarda, avšak aspoň je porovnateľné, ako sa jeho herectvo vyvíjalo. Film môjho detstva + mladučký Hanks. Pri filme si vždy zaspomínam na moju mladosť a o tom aj film predsa je. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Tom Hanks (Josh) nejdřív musel nabídnutou hlavní roli odmítnout, protože právě točil filmy Zátah (1987) a Pointa (1988). Tvůrci tak pátrali po jiných hercích, ale než se pro některého stačili definitivně rozhodnout, Hanks oba snímky dokončil a rád roli přijal (za dva miliony dolarů). (HellFire)
  • Scény z Joshova (Tom Hanks) sousedství se natáčely v Cliffside Parku v New Jersey. Scény ze zábavního parku pak v Rye Playland ve Westchester County (New York). Natáčelo se od 10. srpna do 29. října 1987. (HellFire)
  • Roku 2008 byl film Americkým filmovým institutem v jeho žebříčku deseti nejlepších fantasy filmů umístěn na desátou příčku. (HellFire)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama