Reklama

Reklama

The Haunting - Dům na kopci

(série)
  • USA The Haunting of Hill House (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Roztříštěná rodina bojuje se strašlivými vzpomínkami na svůj bývalý domov a děsivé události, které je z něj nakonec vyhnaly. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Divím se, že jsem tomu nenapsal komentář už, když to vyšlo, tak jen ve zkratce. Málo lekaček, hutná atmosféra, která je hlavně založena na rodinnému dramatu, než hororu. Děsivých chvilek je tam spousta, pokud se do toho člověk trochu víc ponoří a sedne mu to. Proto i ty často protichůdné názory. Není to pro každého. Paty a šestý díl je vrchol v mnoha ohledech a zbytek série už to nedozene, zvlast dva předposlední dily. Závěr je docela fajn, i když mu taky chybí víc energie, ale stejně je to fajn jízda se skvělým castingem a postavama, vychytanou atmoskou a režií. Těším se na další sérii a ostatně cokoliv, co Flannagan spáchá. Sympatický je mi už dlouho. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po velmi dlouhé době jsem porušil svou zásadu přidělit seriálu výslednou známku ve formě průměru za jednotlivé epizody. Tady bych musel udělit čtyři hvězdičky, ale já jsem svévolně jednu přihodil, protože se mi často nestává, aby mě hororový seriál takhle mile překvapil. Jasně, čistý horor to nebyl ani náhodou a velká část úspěchu jde za rodinným dramatem, ale to pro mě na věci nic nemění. Celá záležitost měla výbornou atmosféru, skvěle zvládnuté napětí, zajímavé postavy a hlavně poutavě napsaný příběh. Velice dobře jsem se bavil. ()

Reklama

A.Fish 

všechny recenze uživatele

Velice ošoupaný příběh, nikterak nápaditý, strašlivě natažený a šíleně ukecaný. Každý malý krůček, který posouvá současný děj vpřed je tvrdě vykoupen půl hodinou zbytečných keců v minulostní dějové lince a tohle neustálé časové přeskakování nejenže nudí ale velice brzo se stává otravným. První půlka postupně rozebírá příběhy celé rodiny a druhá půlka klopýtá do nudného finále. Pozitivem je atraktivní obsazení i slušné herectví a skoro ve všech dílech jedna slušná lekačka. To je vše. Zdejší vysoké hodnocení mi hlava opravdu nebere. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Skvele rozprávaný duchársko-hororový príbeh v ktorom sa prelína niekoľko časových a dejových línií. 9 skvelých častí z trochu uplakaným filozofickým koncom, ktorý neuspokojil hororového fanúšika, čo neznamená, že som tam potreboval vidieť tony krvi a vyvraždenie všetkých prítomných. Jednoducho ma to úplne nenaplnilo. Zato príbeh úžasný a aj preto bez váhania odporúčam a dávam 95% ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Seriál bohužel postrádá strašidelnou atmosféru Bly Manor, kterou tu nahrazují lekačky, kterých je v prvních šesti dílech tolik, že jsem celé dva dny pak jen ležela doma s migrénou, na kterou mi ani prášky, na předpis nepomohly. Děj rovněž poměrně předvídatelný. V rámci žánru jde však stále o slušný nadprůměr a v druhé polovině série už jde opravdu spíše o promyšlenou duchařinu nežli bezduché lekačky. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

  • Epizoda je složena z pěti kamerových záběrů beze střihu. Nejdelší, třetí záběr, má délku o více než 17 minutách. (PozorGranat)

Související novinky

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

23.12.2020

Hororová série The Haunting - Dům na kopci v roce 2018 sklidila velmi nadšené reakce a stala se jedním z velkých seriálových hitů streamovací služby Netflix. Na tento úspěch letos její tvůrce Mike… (více)

Reklama

Reklama