Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volání divočiny vypráví příběh Bucka, psa hýčkaného svým pánem i jeho rodinou. Jeho život se však rázem změní ve chvíli, kdy je ze svého domova v prosluněné Kalifornii unesen obchodníky se psy, kteří jej prodají do mrazivé divočiny kanadského Yukonu během vrcholící zlaté horečky na Klondiku. Zde je svými novými pány nucen ve psím spřežení tahat hlubokým sněhem těžké sáně. Díky své nezlomné vůli dokáže Buck v těchto drsných podmínkách přežít. Naštěstí se mu nakonec podaří uniknout a najít nového přítele, samotářského dobrodruha Johna Thorntona (Harrison Ford). Po jeho boku zjistí, že díky svým přirozeným psím instinktům dokáže v nehostinné divočině nejen přežít, dokonce v tomto novém a svobodném životě nachází i zalíbení. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (291)

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Na hodnovernosti filmu s určitosťou nepridal ten gumený pes. Keby tvorcovia išli radšej do nanovlákien, prípadne polyuretánov, tak by veru spravili asi lepšie, takto to bolo o nekontrolovanom poskakovaní tu a tam, skoro ako v prípade tej povestnej sovietskej atómovej bomby, btw naposledy ju videli niekde na Urale a stále skáče, takže hip, hap, hop a je tu gumený pes. Ono sa to síce nerýmuje, ale čo na tom vonkoncom alias do paroma (To sme ale fajne vybavení, do dabingu ako vyšité výrazy :)), presne ako ten gumený pes do tohto filmu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o psoch, ale v tomto nebol ani jediný. Namiesto toho tu bol nejaký digitálny šašo, ktorý robil grimasy jak retardovaný a malo to byť akože vtipné. Nebolo. Úplne tým zabili to najpodstatnejšie, čo vie každý pes dokonale a to smutný psí pohľad. Celý film je strašne CGI, takže sa síce dočkáme množstva dobrodružných scén v divočine, ale keďže pôsobia umelo, tak postrádajú napätie. CGI pes mi bol tiež ukradnutý a Ford tu má prekvapivo málo priestoru. Namiesto neho tu majú dosť priestoru multi kulti černoch a nejaká ženská. Nedávny Togo ma tiež príliš nenadchol, ale vzťah pán - pes tam fungoval oveľa lepšie. 4/10. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Keď som prvý krát videl trailer, dosť ma to sklamalo, konkrétne najviac asi digitálny pes...Mám rád dobrodružné filmy o prírode, navyše H. Ford po dlhšej dobe opäť na plátne, tak prečo nie. Už po úvodnej scéne som pochopil prečo to musel byť digitálny pes...Scény so živým psom by boli zabijákom pre nejedného režiséra, niektoré scény so živým psom asi nemožné. Po chvíli je to vlastne jedno, rýchlo som si na digitálneho Bucka zvykol a obľúbil. Príbeh perfektne funguje, až som sa čudoval, očakával som len nejaký slabý odvar dobrodružného filmu, ale nie je to celkom tak. Má to príbeh, má to spád, je to chytľavé i napínavé. K tomu krásna hudba a nádherná príroda všade naokolo. Klasický príbeh o priateľstve človeka a psa, ktorý dostal nový kabát a celkom mu to sekne. Treba zobrať do úvahy aj fakt, že je to určené hlavne menšiemu publiku alebo to berte ako rodinným film a sklamaný nebudete. 80%. ()

kjakob 

všechny recenze uživatele

Tohle se moc nepovedlo. Zjednodušení Londonově klasice neprospělo. Celé to má zachránit Harrison Ford, ale nemá prostor ani čas, protože jeho postava se na plátno dostane někde v půlce filmu. Jako by první a druhá část filmu k sobě ani nepatřily a vyprávěli odlišné příběhy. Přitom druhá polovina filmu měla potenciál to ještě zachránit. Technická stránka je to jediné, co vám zůstane po shlédnutí v hlavě, naprosto nevyužitý potenciál předlohy. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem chlapské dobrodružství podle Londona a dostal jsem lacinou vysmátou pestrou disneyovku. 1) Mé obavy se naplnily. Když jsem se dočetl, že Buck je digitální, hned mi to připomnělo stejné pojetí Knihy džunglí. A bing ho, je to tady. Specifická atmosféra Londonových románů je pryč._____ 2) Jako kdybyste si koupili lístky na Rolling Stones a místo nich na podium nastoupile Česká filharmonie. Jsou to špičkové muzikanti, hrají krásně, ale na ně jsem nepřišel. Čekal jsem chlapské dobrodružství podle Londona a dostal jsem lacinou vysmátou pestrou disneyovku._____ 3) Kdyby tvůrci chtěli být poctiví, oznámí to předem. Máme pro vás velkou, globalizovanou, rasově a genderově "korektní", pohádkovou podívanou s digitálními všechápajícími psisky. Čekají vás velkolepé trikové záběry a silný tah na slzné kanálky. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v kanadských provinciách Yukon a Britská Kolumbia, a taktiež v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)
  • V momentě, kdy John (Harrison Ford) pije whisky, má v čase 58:15 ještě čtvrtku skleničky. Poté v čase 58:23 je vidět, že sklenička je úplně prázdná. (mary800)
  • Protože společnost Walt Disney Company koupila v roce 2019 aktiva společnosti Fox, jedná se o první film, který obsahuje rebranding loga 20th Century Studios bez názvu Fox. Shodou okolností byla verze filmu z roku 1935 (The Call of the Wild) posledním filmem vydaným pod názvem Twentieth Century Pictures před fúzí a formací 20th Century Fox. (willy1)

Související novinky

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama