Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Zrození národa, který se odehrává na americkém jihu před občanskou válkou, sleduje osudy Nata Turnera (Nate Parker), gramotného otroka a kazatele, jehož schopnosti využije finančně strádající otrokář, Samuel Turner (Armie Hammer), aby si podrobil vzpurné otroky. Zatímco je Nat svědkem bezpočtu krutostí vůči němu i ostatním otrokům, plánuje povstání v naději, že své blízké dovede ke svobodě. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

konvicce

konvicce (hodnocení, recenze)

Moc pěkný film, jen škoda že režisér neměl odvahu a nedal tam víc mučení negrů. Obyčejná píčovina. **

Uživatel Raptor smazal svůj příspěvek.

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

Beztak tu jen bílí čecháčci s malými péry závidí černochům jejich velký ptáky.

na příspěvěk reagoval obivan568

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Jespi

Hej, málo. Keď si to porovnáš s inými filmami o histórii 20.teho storočia (napr o vojnách), nijaké závratné číslo ti rozhodne nevyjde

Jespi

Jespi (hodnocení, recenze)

Téma koloniální ameriky, utlačování černochů? Srsly??? Málo bylo na toto téma a ještě míň na toto téma z tohoto prostředí, za posledních šest let, natočeno filmů, že?   "eyesroll"

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Inirdin , dr.horrible

dr. horrible: Vždy ne, pamatuji doby, kdy tomu tak nebylo, nebo aspoň ne v takové míře. Vinou na tom jsou jak někteří uživatelé/uživatelky, tak absence jakýchkoliv diskuzních pravidel a absence moderátorů/moderátorek diskuzí u filmů.  

Inirdin: Ano, někdy se předsudky vytvořily na základě vylhané propagandy, jindy kvůli zevšeobecnění z jedince na celou skupinu obyvatel atd. Neomlouvá to ale nic. A to nepřímé pokřikování "white power" je zde nemálo nechutné, i když má česky chcípáčkovskou podobu "chudák bílej utiskovanej muž".

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Ach jo, ČSFD se definitivně proměnila v Novinky.cz, protože diskuze o filmu (či tématu s ním souvisejícím) není možná, jelikož vždy převládnou předsudky a omezenost některých agilních uživatelů/uživatelek.

na příspěvěk reagoval Inirdin, dr.horrible

obivan568

obivan568 (hodnocení, recenze)

Bluntman

Až se budou zakazovat nenávistné projevy cigánů a podobných lidoopů, pak v tom nevidím problém. Zatím se ale všude omezujou jen beloši.

CRYPT

CRYPT (hodnocení, recenze)

Se divim ze to jeste porad nekdo toci takove filmy i bezpravi cernochu apod. Zbytecna fraska, lidi co davali ve skole pozor tak o tom maji dozajista nastudovano habadej, navic snimku ktere upozornovali na diskriminaci, rasismus, nebo primo otrokarstvi je plno. Navic co ta verbez dela v USA je diskriminace bilych, takze asi tak

na příspěvěk reagoval dr.horrible, Echelon1, DADOVAN

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

obivan568

"Slušná" demagogie a neférový útok. Odkdy je omezení určitého typu projevu, zvlášť když jde o projev nenávistný a na hraně či dokonce za hranou zákona, špatná věc?

na příspěvěk reagoval obivan568

obivan568

obivan568 (hodnocení, recenze)

Bluntman

Jo no, když s tím nesouhlasím, tak to zakažte. Ty budeš určitě nějakej levicovej teploušek, kterýho v dětství šikanovali.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Inirdin

Není, protože to zamezí, aby se projevovali pod daným videem. Uvítal bych to i jinde, v diskuzích na ČSFD by to bylo nemálo potřeba. 

na příspěvěk reagoval obivan568

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

mm13

Úsměvné to není, spíš smutné, že se musí zakázat přidávání komentářů, protože se lidé mají potřebu projevovat určitým způsobem.

na příspěvěk reagoval mm13, Inirdin

Reklama

Reklama