Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (176)

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Autentická, mrazivá, ale i zábavná výpověď o jedné politické tragédii, ale i o tom, jak funguje dnešní svět politických kampaní. Bavilo mě, že sleduji reálná mně dosud neznámá jména (a ta známá v čele s Johnsonem a Faragem taky potěšila), která hrála během kampaně klíčovou roli. Měl jsem tendenci fandit (iracionálně) brexiteerům, ačkoliv to byla očividně banda cyniků, i to tak nějak ilustruje situaci. A nebo to bylo jenom osobností Cumberbatche. Jenom škoda, že ke konci autenticitu lehce zabíjí až příliš návodný rozhovor mezi Cumberbatchem a jeho hlavním oponentem v hospodě, která jako by měla napovědět zmateným divákům. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

V podstatě encyklopedické shrnutí voleb Brexitu hlavně z pohledu těch, co chtěli odejít. To vše s hereckým áčkovým, ale též očekávatelným obsazením. Například pro Benedicta Cumberbatche jde opět o roli chytrého magora, kterého nikdo nemá rád. Nicméně celý film je hodně dialogový. Klidně to mohla být i rozhlasová hra, nejen televizní snímek. Kecá se tu fakt hodně. Alespoň je ale toto kecání zajímavé. Překvapení a zvraty tu však nečekejte. Jde o přeříkání věcí, které znáte, tak jak byste si je nejpřirozeněji dokázali představit. Nic originálního jako Sázka na nejistotu to není. Ani tak dobře zpracováno. Prostě žánrový průměr. 70% ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že na film týkající se "manipulace davů" se mi až tak moc koukat nechtělo, ale kvůli Benedictu Cumberbatchovi jsem to zkusil a nakonec vůbec nelitoval. Své až tak ne moc populární role se zhostil opravdu na výbornou a velice věrohodně, i to cestování na kole za "vlivnýma" mu divák "žral i s navijákem". Film (nejenom) o vymývání mozků i manipulace davů názorně ukazuje více či méně sofistikované metody ovlvňování davů ve prospěch politiků i dalších "vlivných" a současně i to, že na trošku vzdálenější budoucnost už se tolik nemyslí a na ty davy (s výjimkou "škemrání" o jejich hlas) už teprve ne. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Benedict Cumberbatch exceluje ve snímku, který velmi podrobnou optikou reflektuje dění v zákulisí obou kampaní zainteresovaných do referenda o brexitu. Snímek Brexit má rovněž velmi svižný spád, což v kombinaci s dobře napsaným scénářem zaručuje to, že i divák této kauzy téměř neznalý se nebude v záplavě jmen a informací ztrácet. Skvělá práce! „It´s about the soul of our country. I worry. I worry that we won´t be able to heal, that this has created a type of debate, a politics that is unsophisticated, uncivilised and, worst of all, unkind.“ ()

Timak 

všechny recenze uživatele

A přesně takhle se řídí svět.Tento film není nijak zvlášť zábavný, celkem se vleče a místy je i dost nudný, ale je to sakra zdvižený velký varovný prst, že bychom se měli nad sebou zamyslet, a to hodně rychle. Smutná pravda o nás všech. Samy si plníme zásobníky náboji a zbraně potom dáváme do rukou médiím a těm všem lidem, kteří stojí za nimi. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Benedict Cumberbatch byl ve skutečnosti narozdíl od Dominica Cummingse, kterého ztvárňuje, zásadně proti Brexitu. (Blanch)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Reklama

Reklama