Reklama

Reklama

Sexuální výchova

(seriál)
  • Velká Británie Sex Education (více)
Trailer 4
Velká Británie, (2019–2023), 29 h 20 min (Minutáž: 47–85 min)

Tvůrci:

Laurie Nunn

Hudba:

Oli Julian

Hrají:

Asa Butterfield, Emma Mackey, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Kedar Williams-Stirling, Aimee Lou Wood, Connor Swindells, Patricia Allison, Tanya Reynolds (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. (Netflix)

Recenze uživatele Nathaniell k tomuto seriálu (5)

Sexuální výchova (2019) 

To, co začalo jako skvělý nápad, bylo pohřbeno tzv. "Netflusáctvím." Jo.. to je dobrej název. Protože umění něco překombinovat a posrat jim není cizí (viz. seriál Suburra.) Doufat, že se to snad většině lidí líbilo, je taky blbost. Stačí se podívat na hodnocení poslední série. No jo, no. Dávám 3* s tím, že rozhodně doporučuji první dvě série, s lehkou obezřetností třetí a čtvrtou jednoznačně spálit, nebo ideálně přetočit... ()

Série 1 (2019) (S01) 

První série rozjíždí parádně příběh na všechny strany, až oči přechází. Čerství námět, herci a parádní podívaná. 5* ()

Série 2 (2020) (S02) 

Druhá série navazuje navýsost skvěle. Pokračuje dál bez menšího škobrtnutí. Skvěle. :-) 5* ()

Série 3 (2021) (S03) 

Tady už nám to bohužel začíná trochu pokulhávat. Asi jsem staromódní, ale co znamená být nebinární? Máš pipku? Jsi holka. Máš ptáka? Jsi kluk. Hele, víc toho není a i když se seriál očividně snažil zavděčit těmto lidem, možná měl místo problémů nabídnout spíš řešení. Už si fakt nepamatuju, jak se ta "černá věc" jmenovalo, ale bylo to nebinární, protože si TO dřív všichni dobírali skrz malý kozy. Hmm... nestačil by někdo, kdo by TOMU vysvětlil, že je krásná holka, co? Protože přesně to jsem čekal, že se stane. Ještě v té šťastné nevědomosti, že může být i MNOHEM hůř. (4. série...) 4* ()

Série 4 (2023) (S04) 

Tak a přesně ZDE se Netflix (celkem typicky) zbláznil. Ano: Udělat tři série a čtvrtou to pohřbít, snad nikdo jiný neumí. Ze všech těch divnolidí mi bylo... fakt divně. pořád jsem se díval do kalhot, co že tam vlastně sakra mám, vrtěl hlavou nad kotlem nových (a naprosto zbytečných) postav, očekávající, jak to dopadne s hlavními hrdiny sérií dřívějších... Bylo slíbeno, že všechny příběhy budou ukončené. A taky byly... navzdory tomu, jak blbě to někdy bylo. SPOILERY: Nejtrapnější závěr měli Adam ("Jsem bisexuál." "Hmm... pojď na rande.) a Eric (že mu takhle všichni přijdou "náhodně" na večírek, muselo urazit i milovníky klišé.) ... Jo a ten pohřeb byl taky stupidní. Ach jo... Vím, že tu nevyjadřuji víc než svůj názor. A ten je - 1* ()

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

28.11.2020

Britské projekty, zejména pak seriály Koruna a Sexuální výchova, slaví dlouhodobě velký úspěch u předplatitelů Netflixu. Nejen proto streamovací gigant letos výrazně navýšil rozpočet pro britskou… (více)

Reklama

Reklama