Reklama

Reklama

Sexuální výchova

(seriál)
  • Velká Británie Sex Education (více)
Trailer
Velká Británie, (2019–2023), 29 h 20 min (Minutáž: 47–85 min)

Tvůrci:

Laurie Nunn

Hudba:

Oli Julian

Hrají:

Asa Butterfield, Emma Mackey, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Kedar Williams-Stirling, Aimee Lou Wood, Connor Swindells, Patricia Allison, Tanya Reynolds (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. (Netflix)

Recenze uživatele ArsenalEagle k tomuto seriálu (2)

Sexuální výchova (2019) 

Vážně by mě zajímalo, jak se mi podařilo 3 roky úspěšně přehlížet takový seriálový klenot. První 2 série Sex Ed jsou hodně vtipné, s humorně šíleným pohledem na svět, který doplňují nějaké dramatické situace. V tom je asi největší rozdíl se sérií třetí, která překládá naprostý nášup kvalitního dramatu. Nejsem si vlastně úplně jistý, jestli jsem doteď v nějakém jiném seriálu viděl tak kvalitní práci s vývojem postav a s jejich psychickým vývojem, napadá mě snad jen Buffy. Seriál disponuje ohromným množstvím skutečně zajímavých charakterů a velmi dobře skáče z jedné linky do druhé, navzájem je proplétá a umně zamotává. Fakt, že "každý s každým", ať je to kluk nebo holka, popřípadě ohromné množství LGBT komunity na škole (v procentench vyšších, než vysokých), je sice malinko ke škodě, ale při stávající kvalitě jsem schopný lecco přehlédnout. Typicky americká střední, tedy krom britského zevnějšku, mi úplně k ostrovní architektuře okolí sice nesedí, ale uznávám, že kromě zjevného cílení na americký trh měla tato volba tvůrců svůj smysl - totiž, že takto celý koncept opravdu funguje. Skvělé herecké obsazení. Hudba je také vynikají. Sex Ed se Netflixu prostě povedlo! Edit: Čtvrtá série si vysloužila vlastní komentář, rozdíl v lehkosti, ostrovtipu a celkové kvalitě je znatelný. ()

Série 4 (2023) (S04) 

Oukej, 4. série byla dost šok. Změna prostředí, z relativně nenucené zábavy na téma sex, vztahy a nejrůznější sexuální poruchy a úchylky jsme se ocitli v doslova zoo LGBT a duhy. Objevili jsme se spolu s hlavními postavami v dystopické říši zrůdiček (a teď to nemyslím nijak zle), kde snad nikdo není hetero, netrpí nějakou duševní/tělesnou poruchou a celá škola působí jako Bradavice pro děti duhy. První díl byl tedy opravdu přepal, u kterého jsem si říkal, že tohle nepůjde. Jenže já se nevzdávám a duha mě nevyděsí! Minulé 3 série mě opravdu bavily a tak jsem se hecnul. A udělal jsem dobře, seriál sice ani jednou nedosáhne kvality předchozích sérií, ale nakonec se docela dobře rozjede a zakončení je důstojnější, než by se s prvním dílem dalo čekat. Nové postavy nejsou dobré, prostě nejsou. Otis je ještě víc nesympatický a Maeve je zde málo, povětšinou navíc mimo hlavní dění. Díky bohu za Ruby, Aimee a Adama s Michaelem, kteří dokázali táhnout poslední sérii a jejichž zakončený vývoj stojí za dokoukání seriálu. Scénáristicky ale promrhané, minimálně vtipné, téměř bez původního kouzla a přítomná agitka už je za mě přespříliš přestřelená, propad kvality je opravdu znát. Hodnotím ušmudlanýma 4 robertkama, ale funkční baterky jsou jen ve 3 z nich a já tak hodnotím spíše z lásky k předchozímu obsahu. ()

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

28.11.2020

Britské projekty, zejména pak seriály Koruna a Sexuální výchova, slaví dlouhodobě velký úspěch u předplatitelů Netflixu. Nejen proto streamovací gigant letos výrazně navýšil rozpočet pro britskou… (více)

Reklama

Reklama