Reklama

Reklama

Sexuální výchova

(seriál)
  • Velká Británie Sex Education (více)
Trailer 2
Velká Británie, (2019–2023), 29 h 20 min (Minutáž: 47–85 min)

Tvůrci:

Laurie Nunn

Hudba:

Oli Julian

Hrají:

Asa Butterfield, Emma Mackey, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Kedar Williams-Stirling, Aimee Lou Wood, Connor Swindells, Patricia Allison, Tanya Reynolds (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. (Netflix)

Recenze uživatele Updated_Cake k tomuto seriálu (2)

Sexuální výchova (2019) 

Recenzi jsem si chtěl nechat po dokončení 3. série. Obecně seriál měl původně sloužit k tomu, k čemu napovídá název. Stalo se z toho ale něco víc, postavy tam mezi sebou mají i hlubší vztahy, Netflix se rozhodl to natáhnout na víc sérií  a obecně se z toho stal kvalitní kousek. Už dávno nepatřím mezi "teen" osazenstvo této republiky, i tak se mi seriál dost líbil a oslovil mě. Ne, že by mě naučil něco nového, to by neměl asi nikoho v Česku, kdo má alespoň dvouciferné IQ a zodpovědné rodiče. Každopádně člověk tu nemusí cítit takový ten tlak od Netflixu, že se někam snaží narvat multi-kulti rovnováhu, protože to tam sedne. Seriál má i psychologický podtext, který se snaží divákovi i reálně něco přinést. Rozhodně to pro mě na začátku bylo velké překvapení a pak si to udrželo úroveň. V 2. sérii byl seriál chvilkami pod mým hodnocením, ale to je asi prokletí 2. pokračování skoro u všeho. Seriál za ten čas stojí. ()

Série 4 (2023) (S04) 

Ten seriál byla zábava od začátku, well, nedá se říct až do konce. Konec je špatný, jak jen se to dalo. Poslední série se veze na tak trochu depresivní vlně a ačkoliv to tam má své opodstatnění a pořád si lze seriál užít, ten konec nedává absolutně smysl. Nesedí k původním charakterům postav, nesedí k jejich character developmentu a nedává smysl ani z širšího pohledu. Seriál si zasloužil lepší zakončení, nemusel to být nutně happy end ale tohle bylo takové nemastné neslané, vůbec to nebylo v duchu předchozích sérií. Taky je tu až moc agresivní upozorňování na queer komunitu, které je nepřirozené. Obecně bych řekl, že seriál poslední sérií schytal až moc velkou ránu, kterou si nezasloužil a která trochu dehonestovala předchozí úspěchy. A to je takový nebezpečný risk u série, kde se tvůrkyně rozhodla jet na depresivní notě. Konec působí strašně nepřirozeně, až by člověk nabyl dojmu, že záměr konce je míst prostě negativní konec bez nějaké pointy. Jak jsem uvedl výše, nemusel to být nutně happy end, ale tohle jednoduše nedává smysl. Tudíž Sex Education, jako jeden z nejlepších seriálů na Netflixu, končí trochu zmrzačeně po poslední divno-sérii. Bylo to vsazeno na příliš moc elementů, kde většina z nich působila depresivně a většina z nich skončila ve slepé uličce nebo v rádoby uspokojivém zakončení. Tohle prostě nefungovalo tolik, jako předchozí série a je to škoda... ()

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

28.11.2020

Britské projekty, zejména pak seriály Koruna a Sexuální výchova, slaví dlouhodobě velký úspěch u předplatitelů Netflixu. Nejen proto streamovací gigant letos výrazně navýšil rozpočet pro britskou… (více)

Reklama

Reklama