Reklama

Reklama

Sexuální výchova

(seriál)
  • Velká Británie Sex Education (více)
Trailer 1
Velká Británie, (2019–2023), 29 h 20 min (Minutáž: 47–85 min)

Tvůrci:

Laurie Nunn

Hudba:

Oli Julian

Hrají:

Asa Butterfield, Emma Mackey, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Kedar Williams-Stirling, Aimee Lou Wood, Connor Swindells, Patricia Allison, Tanya Reynolds (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. (Netflix)

Recenze uživatele Mrkvič k tomuto seriálu (4)

Sexuální výchova (2019) 

1. série je skvělou kombinací humoru, lehkých úchylek a zajímavých postav. Paradoxně až na hlavní postavu, která je až moc přehrávaná a teatrální, jsou ostatní hodně zajímavé - matka, opravář, učitel chemie, flétnistka, syn ředitele, teplý kamarád, jeho táta a spousta dalších postav, ke kterým jsem si udělal vzat většinou pár minut potom, co se objevily na plátně. 2. série se rozjížděla o poznání hůře. Chvíli zmizela má oblíbená postava Adama a když už se objevila, byla strašně plochá (poslední dva díly to naštěstí napravily - jako ostatně většinu problémů). Poradna se už takřka nekoná a je to trochu škoda. Otis je hysterák ve většině svých scén a nejen jeho scény s honěním (a prstěním) vypadají v podání všech (až na Olu) příšerně. Náááštěstí přijdou poslední dva díly a opravdu famózní situace, scény (vtipy pořád moc ne). Jedním z vrcholů je banda holek, co se spolčí díky penisům. No a na závěr vztahy (hlavně ty nepovedené). Hodně emocí díky frantíkovi, fetce nebo panu řediteli. 3. série ujde, ale hlavně díky tomu, že se vchází do známého prostředí se známými postavami. Kdyby nebylo prvních dvou řad, tak asi nedokoukám. Většina vztahů je oproti předchozím řadám děsně banálních, procento "úchylů" je ještě vyšší než dřív a líbaček se už divák dočká takřka už jen v podání gayů. Otis bez poradny hodně ustoupil ze scény a když se objeví, je to zase jen přehnaná hysterie (až na poslední díly). Frantík a pan ředitel jsou nadále příjemné vedlejší postavy. No ale zlatým hřebem serie? Hřebem, který bohužel v polovině série ustoupí ze scény. Je Ruby. Vyfintěná dámička v sobě skrývá mnohem, mnohem víc. Jde o podobné příjemné sledování pronikání do postavy jako tomu bylo v případě Adama ve druhé řadě. Akorát že do Ruby se proniká příjemněji. 4. série už je takřka jen přehlídkou postihů, tlustých a ošklivých lidí všech národností a různých pohlaví, která se během série takřka neustále mění (s nadsázkou). Ani jedna z nových postav nestojí za zmínku. Naopak, když se na scéně objeví některé postavy z minulých sérií, zahřeje to lehce u srdíčka. Hysterické chování Otise je stejné jako ve třetí řadě. Příšerné. Je dobře, že seriál skončil. ()

Epizoda 1 (2019) (S01E01) 

Ohlasy jsem měl jen a jen dobré, ale takovou pecku jsem nešekal. Kladné i "záporné" postavy jsou sympatické. Zápletka outsidera, který se začne dostávat do pozice sexuálního guru - tedy pro mladé boha, je úžasná. Do toho nějaké kozičky a seriálový hit je na světě. ()

Epizoda 1 (2020) (S02E01) 

Všechna negativa první série se sešla napěchována do jednoho dílu. Snad to byla výjimka. Chyběl syn ředitele, jedna z nejzajímavějších postav. Otis byl přehnaný v každé své vteřině na scéně. Humor žádný. Teplý kamarád se takřka jen vřeštivě tlemil. A i další postavy ze svého repertoáru vytáhli jen to nejhorší, co umí. ()

Epizoda 3 (2020) (S02E03) 

Škoda zase hysterického Otise. Ale nebýt pár teploušů, úchylek a poslední dva díly milující se pěkný holky, byl by to tuctový beverli hils seriál. ()

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

Netflix rozšířil produkci ve Velké Británii

28.11.2020

Britské projekty, zejména pak seriály Koruna a Sexuální výchova, slaví dlouhodobě velký úspěch u předplatitelů Netflixu. Nejen proto streamovací gigant letos výrazně navýšil rozpočet pro britskou… (více)

Reklama

Reklama