Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

DexMASTER094 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni se roky předhánějí, jak snímkem psychycky terorizovat diváka. Všechny horrory a thrillery se mohou jít bodnout ve srovnání s tímhle hůrzu nahánějícím dílem. Scéna s panáky otočenými dny vzhůru, nebo se samotným koncem, kdy víte, že smrt je všude kolem vás a vy ji dokonce i slyšíte díky dozimetru. Pro mě opravdu mrazivý zážitek, který jsem zažil naposledy při prvním sledování filmu Vetřelec (tehdá mi bylo 6 let). ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Běhá z toho úplně mráz po zádech, co všechno v té době bylo možné. Zkostnatělost, arogance, ignorance a naprostá neschopnost je to jediné, čeho měli sovětští soudruzi v čele s generálním tajemníkem Gorbačovem takříkajíc na rozdávání. Jediní rozumní lidé, kteří se v průběhu tohoto příběhu našli, a dá-li se to tak říct vzbuzují sympatie, je prof. Legasov a jaderná fyzička Chomjuková z Běloruského institutu. V tomto díle sledujeme zoufalé snahy o zastavení této katastrofy, přičemž s jedinými rozumnými nápady na řešení této situace přicházejí pouze výše uvedení.Sledujeme zoufalství lidí, kteří přicházejí v důsledku radiace o své blízké, i zoufalý boj s časem, kdy je zapotřebí co nejrychleji na situaci reagovat, aby důsledky nebyly ještě fatálnější nejen pro země Sovětského svazu, ale i pro ostatní státy bývalého východního bloku, včetně tehdejšího Československa. ()

Reklama

barrahir 

všechny recenze uživatele

"Bohužel" už jsem viděl pár dokumentů předtím a... druhý díl na rozdíl od prvního už plně neodpovídá historii. Vrtulník nespadl při prvním letu, ale po půl roce díky oslnění od slunce, ale to bych pominul v rámci dramatizace. Horší mi přišlo, že konzilium fyziků, kteří na tom dělali, nahradila fiktivní Ulana Khomyuk (Emily Watson), bez jejíhož dramatického příjezdu osobákem do Černobylu by do dvou dní vybuchl vodík v nádržích a půlka Evropy vlastně byla zachráněna díky statečnosti jedné soudružky, protože Legasov to přehlédl. 8/10 ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nástup všech tří hlavních hrdinů konečně dodá reaktoru patřičné grády a okamžitě žene emoce do stratosférických vrstev. Dialogové výměny a přestřelky nemají chybu a závěrečné drcení Gorbyho a spol. možnými (byť podle všeho značně přehnanými) následky jaderného výbuchu jsem viděl asi tak desetkrát... a jako jo! Druhá nejlepší epizoda. 90 % ()

Morb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl jsem napjatej od pvní do poslední sekundy. Ty poslední 3 vteřiny mě dostaly na hranici extáze, kde jsem myslel, že prasknu. SIlných momentů je tam ale víc. Objevuje se tam hodně nových postav a popravdě ty vedlejší z prvního dílu se dostávají až na třetí kolej, což mě trochu mrzí. Třeba se k nim vrátí nějaký z dalších dílů. Popravdě už moc nevím, co nového by měly nové díly ještě přinést. Navíc, když budou ještě tři. Nicméně z prvních dvou jsem nadšenej. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • Použité televizní zpravodajství americké NBC a sovětské státní televize jsou autentické, stejně tak hlášení o evakuaci v pripjaťském místním rozhlasu. (Skalda1989)
  • V seriálu švédská atomová elektrárna Forsmark zachytí radiaci ještě před evakuací blízkého města Pripjať. Ve skutečnosti to bylo až poté, co již tamní obyvatelé město opustili. (Macik1982)
  • Bílo-modré autobusy, určené k evakuaci, jsou LAZ 695. (Maulincio)

Reklama

Reklama