Reklama

Reklama

VOD (1)

Neposlušný princ Hal nastoupí po otcově smrti na anglický trůn a musí zvládat palácové intriky, zděděnou válku a celkový chaos. (Netflix)

Recenze (524)

Ollie235 

všechny recenze uživatele

,,A king has no friends. Only followers and foe." I když mě loňský Outlaw King poměrně bavil, těšil jsem se, že Netflix s dalším surovým historickým dramatem posune laťku o něco výš. Povedlo se. The King je poctivá filmařina s věrohodnou středověkou atosférou, Shakespearovskou angličtinou, zajímavým zobrazením událostí z historie a dobrým obsazením. I přes poměrně dlouhou stopáž jsem měl pocit, že by jednotlivé kapitoly z ranného života Jindřicha V. zasloužily více pozornosti a detailů - seriál či minisérii v podobném duchu bych opravdu uvítal. Zobrazení bitvy u Azincourtu je naprosto výborné. Lepší 4*. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Komornost tomu sluší stejně, jako neustálá ponurost. Hned úvodní záběr na bitevní pole vtáhne, je to hotová krajina smrti, lehce osvětlována zapadajícím sluncem... atmosféra jak má být. Po ní intriky, stále v temnotě, nejen hradní, ale především té lidské. Hal je do nich po až bezstarostném žití vhozen nečekaně, musí se rychle učit, jinak ho semelou. Timothée Chalamet ho hraje výborně, přerod od kluka ke králi se (v tom nejlepším smyslu slova) stále zamyšleným a lehce utrápeným výrazem, mu sedne. Ovšem vrcholem a to i filmovým, je jeho proslov před bitvou, zrození skutečného válečníka, za kterým půjdou davy... fantastická, velmi silná scéna. Což platí i pro následující dění, bez příkras a hrdinských činů, prostě středověká řežba, působící podstatně reálněji, než tolikrát viděné velkolepé pojetí. Ale ještě zpět k hercům, zmínit Seana Harrise a Joela Edgertona, rozhodně musím. Robert Pattinson je tu v několika scénách, přesto stíhá být dokonale slizký a jeho francouzská angličtina je nepřeslechnutelná. Stejně jako hudba Nicholase Britella, onomu temnějšímu pojetí taktéž velmi pomáhající. 85% ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem od Netflixu nečekal tak solidní a precizně natočený snímek jakým je The King. Dramatický, realistický, špinavý, drsný, ale hlavně skvěle napsaný a zrežírovaný, s bezchybným hereckým obsazením. The King má potenciál historického velkofilmu, přesto je vhodně komorní a shakespearovský, plný skvěle napsaných dialogů a s úžasně zpracovanou a natočenou závěrečnou bitvou. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

No, abych řekla pravdu, tak jsem určitě viděla lepší...První třetina byla , tak zdlouhavá a nudná, že už jsem měla nutkání film vypnout...Pak začalo obléhání a celkem se to pohnulo kupředu...Stejně mi , ale pořád zůstává na jazyku, taková pachuť promarněné šance na sqělý film...Za mě 70% ()

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Usedlé historické drama bez zbytečných dějových odboček stojící na zemi a razící si svou cestu vpřed asi jako oplátovaný oř zástupem pěšáků oděných do lněných prošívanic. Docela umně je zde zkombinována relativní příběhová strohost, pomyslné rozestavování figur a opulentní živelná středověká rubanice, na kterou se v budoucnu bude mnoho lidí odkazovat. To vše v nádherných přírodních exteriérech. Film je uvěřitelný ve schopnosti vykreslit člověka jako omezeného hybatele děje. Někoho, kdo je do svých činů nucen hlavně vnějšími okolnostmi a přirozeným pohybem věcí spíše než vlastními svévolnými rozhodnutími. Což je úspěch, vezmeme-li v potaz hlavní zápletku. O to víc zamrzí závěr. Náběh na pochmurně doznívající melancholický konec je nahrazen lidským rozměrem, naběhlými žilami, řevem a lehce negující snahou o opsání určitého dějového kruhu. Snahou zavděčit se. Snahou stojící na viklavé stoličce, jež se infantilně rozplácne v bahnité kaluži asi jako neohrabaný rytíř v těžké plátové zbroji. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Skvelo vyrozprávaný príbeh, menej akcie ale zato dychberúca atmosféra. Prerod chlapca v Kráľa ktorý musí robiť ťažké rozhodnutia. Ústredná štvorica hercov ťahá celý film na iný level, tak isto ako aj soundtrack. Výborne to vystihol Pomo a súhlasím že troška dlhšia a detailnejšia bitka chýbali k dokonalosti.Chválim aj realičnosť bitky a drsné súboje medzi rytiermi. Parádny zvrat na konci a ja rozhodne doporučujem. Jeden z top historických filmov. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Výpravná kostýmní záležitost, přesto až trestuhodně nezáživná. Film je užvaněný jako poslanec na tripu a vleče se jako noční šichta v zasněženém Malmö. Postavy nevěrohodné (Timothée Chalament coby anglický král se svou postavičkou krasobruslařského eléva by se skutečným mečem ztěží párkrát máchnul, natož aby s ním vybojoval vítězství na bitevním poli) a s natočením závěrečné bitvy si měl režisér snad nechat poradit od Ridleyho Scotta. Se Shakespearovou předlohou, podobně jako s historickými fakty, týkajícími se bitvy u Agincourtu, si tvůrci evidentně vůbec hlavu nemutýrovali - jde o podobný nonsens, jako kdyby ve filmu o husitech nechali filmaři Jana Žižku z Trocnova zahynout v bitvě u Sudoměře. ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Celkem mě to bavilo, ale zároveň jsem po celou dobu čekal na něco víc. Škodí nemírné zacházení s klišé a podivnou neochotou jít do hloubky. Tím pádem všechny zajímavě načrtnuté myšlenky vyústí v naprostou banalitu a někdy působí silně nevěrohodně. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající filmařina. Skvělá kamera, skvělí herci, super scénář. Nemám co vytknout, super zážitek. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Hele Péťo, příště než se pustíš zase do nějakýho historical cool Žižkafilmu, než zase v rozhovorech začneš vyprávět s kým a jak dobře se znáš a jak velcí jste kamarádi, kolik času jste strávili na večeřích a než pak natočíš něco co ve finále vypadá třikrát laciněji než ve skutečnosti stálo, tak ti doporučuji podívat na nějaký ne úplně předražený snímek, k jehož scénáři v podstatě stačilo jen přepsat článek z Wikipedie.... A co třeba tenhle? Uvidíš historický velkofilm který ten tvůj slavný spektjákl převyšuje o několik tříd.  Ježíš, proč jsem zrovna dneska tak zlej...? ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Nasurovo, velice pečlivě a promyšleně vykreslená historická freska s dilematem osobního a společenského zájmu. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Naprostá historická pecka plná dramatu! Hudba husina! Herecké výkony husina! Výprava husina! Jako nevim kde má Netflix stopku, sle sakra jede jak po filmové, tak i po seriálové stránce. Chalamet, Pattinson a Edgerton jedou sakra dobrý výkony tady a fakt klobouček především před pro mě do teď neznámého Chalameta ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama