Reklama

Reklama

Vlastníci

  • Česko S péčí řádného hospodáře (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Paní Zahrádková (Tereza Voříšková) s manželem (Vojta Kotek) idealisticky chtějí, aby společnými silami dům zachránili. Novomanželé Bernáškovi (Jiří Černý, Maria Sawa) se s nadšením připojují. Paní Roubíčková (Klára Melíšková) pedantsky kontroluje řádný průběh schůze. Paní Horvátová (Dagmar Havlová) všechno iniciativně komentuje. Naivní pan Švec (David Novotný) zastupuje svojí maminku. Paní Procházková (Pavla Tomicová) s panem Novákem (Ondřej Malý) hledá způsoby jak zhodnotit svůj majetek. Pan Nitranský (Andrej Polák) touží po půdě v domě a pan Kubát (Jiří Lábus) důsledně sabotuje jakékoliv rozhodnutí. A v pozadí číhají bratři Čermákovi (Kryštof Hádek, Stanislav Majer), jen starý pan profesor Sokol (Ladislav Trojan) zatím nic nekomentuje… (CinemArt)

(více)

Recenze (1 099)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Semeniště těch nejpříšernějších lidských povah a vlastností, které může jen česká kotlina nabídnout v jedné místnosti. Vlastníci bytů se na schůzi do krve hádají o píčovinách, křičí a hystericky ječí jeden na druhého. Divadelnictví z toho řve celou stopáž a vtip nenajdete. Bylo mi z toho brutálně na zvracení. Herecké výkony fenomenální. Bohužel ta naprostá lidská žumpa mi neskutečně hnula žlučí. Jen díky hereckým výkonům se dokážu odprostit od subjektivního názoru, což by byl odpad. 50%. Voříšková naprosto nejlepší, Melíškové bych dal tolik ran do xichtu, že by ji nepomohla ani eRzeta. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Já jdu taky do plného počtu. Ono je to asi na objektivní čtyři, ale mě se film tak líbil, že v euforii vytahuji známku nejvyšší. Dnešní kinoden jsem završila Vlastníky a užila jsem si je od A-Z. Když jsem v ukázkách viděla (s odpuštěním) "sebranku" , která se na plátně sešla, tušila jsem, že já se asi nudit nebudu. Však to, co se tam strhlo, byla divadelní lahůdka. Film přesně pro mě. Scénář jede jako namydlený blesk, hercům se dialogy sypou přirozeně z úst, bez jakéhokoli zaváhání, bez výrazů, které by působily uměle, scény gradují v ideálním tempu a načasování, prostor dostávají všichni. Prostě smích nahlas, vše známe, vše jsme zažili nebo nás to straší, že to zažijeme. Jiří Havelka natočil výborný film, kterým možná neosloví každého diváka, teenegery na tohle asi neužije, ale nás, kteří o životě se sousedy už něco víme, nás by pobavit mohl. Terezka Nádherná Provdaná- senzační, role na tělo, zbytek taky. Chválím. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Podle upoutávky jsem se těšil na oddechovou komedii. Jiří Havelka mě (ne)překvapil divadelním zpracováním. Na plátně mi vadila zveličená nadsázka, vulgarita mi přišla místy nadbytečná. Scénář i herci dokonale vystihli atmosféru nesmyslných schůzí,byrokracii, mezilidské vztahy, přesně zobrazili české maloměšťáctví a manipulovatelnost... ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Chápu to nadšení, ale asi právě proto mě to vlastně zklamalo. Autenticita a naturalističnost se tu pere s nadsázkou a přepjatou snahou o komično. Na divadle by to bylo určitě dobrá, takhle v televizi, neřkuli v kině příliš přepálené a nepravděpodobné. Celkový dojem: 65% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ubíjející...  stejně jako schůze SVJ sama a úlitba minoritám na mě zpravidla mívá opačný efekt, než je zamýšleno, byť je mírně sžíravá. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Motto Vlastníků - "Komedie pro ty, kdo to nezažili. Drama pro ty, kdo tím žijí." - vcelku výstižným způsobem zrcadlí celkovou atmosféru snímku, který jsme u nás už nějaký ten pátek neměli. Kolik postav, tolik rozličných charakterů, jejichž vzájemná interakce v průběhu filmu, jenž se odehrává z velké části stopáže v jedné místnosti, vyvolává jak upřímný smích, tak i mráz na zádech. Tato tragikomedie staví hlavně na výtečném hereckém obsazení a dynamickém scénáři, který nabízí množství nadmíru úsměvných, ale i ostrých sekvencí. V závěru filmu mi to přišlo možná už poněkud teatrální a přes míru, ale jelikož má tento film kořeny v divadelní hře, není se moc čemu divit. Nicméně si i tak stojím za tím, že se jedná o jeden z našich nejlepších filmů v rámci svého žánru v posledních letech. Neuvěřitelné vtipný a zároveň tísnivě autentický exkurz do života mnohých z nás. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nemôžem inak, tento film ma dostal. Geniálne odpozorované zo života, bravúrne dialógy a výkony. Konverzačná dráma okorenená nenásilným humorom o ľudskej malosti a hlúposti. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se u české komedie tak od srdce nezasmál. Vtipné a že zivota! A že to je divadelní? No a co... ()

Croft odpad!

všechny recenze uživatele

Sračka sraček, extrémní a šílené, to ma s realitou pramálo společného, to si zas jen někdo potřeboval do nás Čechů kopnout a udělat z nás idioty. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jak české filmy nemusím, tak Vlastníkům jsem dal šanci s nadějí, že půjde o jeden z lepších filmů. Ve výsledku je to ale katastrofa, kde se vtipy opakují klidně i 4x, postavy tlachají pořád to samé dokola, pořád prosazují zarytou vlastnost své postavy a řeší tak absurdní témata, až si člověk říká, jestli to režisér myslí vážně. Ke konci už to nudí, pár vtípků se povedlo, Lábus se tady vyřádil se svým charakterem výborně, ale to je asi tak vše a pokud tohle někdo považuje za vrchol české tvorby, tak je to možná důkaz, jak špatně na tom česká tvorba je. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Ok, já sice nejsem vlastník ani šňůry od žehličky, tak třeba nevím, ale ta hysteričnost a archetypálnost zúčastněných mi přijde, že spíš než přesně vystižené charaktery jde o kolekci negativních projekcí všech stran konfliktu (ať už se jedná o vlastnický či společenský konflikt, o kterém Vlastníci chtějí také vyprávět) a tedy nejvíce vypovídající je spíš o tvůrcích. Na druhou stranu mě těší snaha vytvořit v Česku gradující komedii postavenou na frustračních running-vtipech. Což ale je poměrně náročná disciplína a bylo by k ní potřeba rozhodně lepší tvůrčí tým než se sešel tady. Dyk je to natočený úplně hrozně. Co to je za rámy záběru? Proč mají postavy v polocelcích neustále uřízlý kusy hlavy. Koho napadne zabírat postavu od žaludku vejš, jen aby se do záběru vešla skříň za ní? Kde je skript/ka? Proč se ta bábovka pořád přesouvá ze středu stolu ke kraji? Proč se vracejí do scény věci, které z ní s velkou pompou zmizely (guma na Rambině tužce)? A pak jako těší mě vidět, jak si tam Havlová rozkošně blbne, Lábusova herecká suverenita v postavě hořkého dědka i hmatatelná Rambina zoufalá frustrace, ale zase je to vykoupeno 1:1 vyloženě přepísklými postavami (Melíšková) nebo postavami, které slouží jako odkladiště 20 let starých vtipů (Novotný). Každopádně i když to má skvělý tempo a nejeden vtip dopadne na úrodnou půdu, pro mě Havelka a spol hlavně selhali ve filmové disciplíně, protože je to protkaný tolika filmařskýma chybama, že musí pracovat s velmi zlou nadsázkou a pohledem na okolí, aby si zasloužil nejnavštěvovanější film roku. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Film, který sice je neskutečně zábavnou konverzačkou se skvělými výkony, ale není schopen být i chytrou konverzačkou. Přes veškerou vtipnost až zbytečně lpí na karikaturách a opírá se nemile o rasistické a homofobní vtipy, které nejsou tak vyvážené jako například v MOSTU! 70% ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Jsem pátým rokem náčelníkem SVJ s 43 vlastníky. Jsem rád, že jsem film viděl až dnes, po shlédnutí filmu bych do toho asi nešel. A vážím si svých vlastníků 😁 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jsem vlastník... takže mi to vlastně "až tak" zábavné nepřišlo. Ale jo, slyšel jsem už na schůzích kde co, takhle zhuštěné do bezmála 100 minut a vygradované na dřeň ale ne. Klára Melíšková si strhla celej film pro sebe. Zahrádka jak se vzteknul, úplně jsem ho chápal. Tohle je typický český film, nesmějete se jemu, smějete se vlastně sám sobě. Vlastně na filmu vidím jen dvě velká negativa, zbytečně dlouhé pvodní titulky a trochu jsem nevěřil tomu konci - minimálně Lábusova postava by po tom všem, co předvedla podle mě to, co udělala na konci neudělala. Chápu ten záměr, ale takhle rychle a zkratkovitě to podat mě zklamalo. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Na svůj narozeninový den jsem si nemohl zvolit lépe. Kongeniální divadelní hra ve filmovém provedení v podání našich předních hereček a herců, z nichž mýma očima jednoznačně vyniká Klára Melíšková (takový případ chcete na schůzi vlastníků potkat) a Tereza Voříšková (budu jí tak pořád říkat). To neznamená, že ostatní nejsou také výborní, ale tyto dvě si toho Lva skutečně právem zasloužily. Česká tragikomedie a přitom natolik realistická, až to bolí. Bravo, Jiří Havelko... ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla velká paráda. To byla špice větší než Eiffelovka. Škoda že to nedostalo lva i za nejlepší film, protože Nabarvené ptáče mělo sice úžasnou kameru a tak, ale scénáristicky to drhlo, zatímco tady tvůrci (tvůrce) přesně věděli, co chtějí světu sdělit a sdělili to naprosto přesně. A to jednak za pomoci skvěle vygradovaného příběhu (role Majera a Hádka je jasná všem, kdo si všimli, že zjevně byli i na předchozí schůzi, ale i tak je to na konci trochu šok), vvýborným hláškám ("Ty jejich fotky děsně žerou toner.", "Šest černochů." "S Cibulkou.", "Náš soused tu půdu využil perfektně.") a především díky skvěle vybranému (a hrajícímu) hereckému ansámblu. Takovou svini, co tu hraje Lábus jsme v českém filmu dlouho neměli, Tereza (nejde mi to přes prsty, ale napíšu to) Ramba tu naplno využívá všech poloh a náznaků, co tahle postava nabízí, Klára Melíšková (resp. její postava) by zasloužila průplesk za každý druhý slovo, David Novotný hraje takovýho dutohlava, že Pepek Vyskoč ze Švejka je jenom lehce mdlého rozumu a sází (a pokaždý perfektně) jednu hlášku za druhou, Stanislav Majer a Kryštof Hádek krásně dávkují správně pronesené věty a použité pohledy tak, aby si občas člověk nebyl jistý, jestli jsou to svině nebo ne, ale asi vůbec nejlepší je naprosto tupá, jízlivá, sprostá, za komoušů udávající paní Horvátová v úchvatném podání Dagmar Havlové. Tohle musí o jejích hereckých kvalitách přesvědčit i lidi, kteří jí nesnášejí jen z principu. Fakt víc takových filmů. Jsou to sice nervy, poslouchat homofobní a jinak urážlivé poznámky dvojice Lábus - Havlová a to věčný Ing. z úst Kláry Melíškové, ale je to vynikající zážitek. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jiřího Havelku jsem si jako herce rozhodně neoblíbil, o to víc mě překvapilo, jak mi dokonale sednul jako scénárista a režisér. Bavil jsem se totiž výborně, moje bránice dostala pořádně zabrat, zároveň celá záležitost fungovala i jako horor. Být vlastníkem v podobné situaci, film bych si s ohledem na své duševní zdraví rozhodně nepouštěl. Původně jsem chtěl trochu rozebrat nejzajímavější postavy, pak jsem ale zjistil, že to nejde, tady byli zajímaví všichni bez rozdílu. Bylo mi jen trochu líto, že se nepodařilo udržet tu kvalitu až do úplného konce, přesto jsem byl velmi spokojen. 5*- ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Vlastníci vnesli do žánru české dramedie poměrně svěží vítr a na malém prostoru představili typické nátury našich spoluobčanů. Na jedné straně tak stojí typické maloměšťáctví, homofobie, buranství, pomlouvačství nebo důchodcovská zarputilost, na straně druhé jsou pak lidé, kteří se snaží věcně argumentovat a změnit věci k lepšímu. Škoda jen opakovaných vtipů a trochu udýchané poslední třetiny. 70% ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Všechny špinavý charaktery s ksichtama vynikajících českých herců. Měl jsem chuť mezi ně hodit granát. Situační ,,komedie" , která je v hodně věcech tak blízko pravdy reality, až to děsí. 3,5* ()

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

Ceny české filmové kritiky – výsledky

Ceny české filmové kritiky – výsledky

02.02.2020

Nejlepším filmem roku 2019 byl českými kritiky zvolen road movie Staříci. Hraný debut Ondřeje Provazníka a Martina Duška o pomstě a spravedlnosti získal kromě nejvyššího ocenění na 10. Cenách české… (více)

Reklama

Reklama