Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ptačí klec je vyhlášený gay klub na Palm Beach, který vlastní Armand Goldman. Ten žije v dlouholetém svazku s přítelem Albertem a společně vychovávají syna Vala z Armandova jediného styku s tanečnicí Kathryn. Jednoho dne Val otci oznámí, že by se chtěl ženit. Jeho vyvolenou je spolužačka Barbara. Jenže její otec není nikdo jiný než ultrakonzervativní republikánský senátor Kevin Keeley – ten právě oznámil založení „Koalice" mravního řádu". Jeho kolega a spoluzakladatel však vzápětí umírá v náručí nezletilé barové prostitutky, čehož se chytí média a Keeley prožívá peklo. Barbara v této situaci tím spíš nemá odvahu říci rodičům pravdu, že otec jejího milého je teplouš, vlastnící teploušský podnik – a navíc Žid. Dívka si tedy vymyslí přijatelnou historku, že Valův otec je atašé v Řecku a matka v domácnosti. Toho se ale chytne její matka a vymyslí akci: když si Barbara vezme „slušného" chlapce, média dají pokoj a otec se bude moci v klidu věnovat nadcházející předvolební kampani... Vala čeká náročný úkol: přesvědčit svého otce, aby sehrál roli „normálního" rodiče. Chybí ale ona „matka v domácnosti". I tento problém se vyřeší – zoufalý Armand vyhledá Kathryn a požádá ji, aby zahrála jeho ženu. Ale je tu ještě Albert, který se o chlapce také staral a teď by měl chybět na jeho svatbě? To ovšem zdaleka není poslední problém k řešení... (TV Prima)

(více)

Recenze (214)

horovska 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsem neměla možnost vidět film v původním znění s titulky. Dabing je pro mne stále více nepřijatelný a tento film by si byl lepší úroveň českého znění zasloužil. Ale jinak dobrá zábava... ()

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

V originálním znění nepopíratelně lepší, přesto jde i tak o příjemný film nejen na dlouhé zimní večery. Komické situace vznikající z chování postaršího pana Goldmana vlastnícího travesti klub, který se pokouší před konzervativní rodinou synovy budoucí ženy utajit skutečnost, že žije v partnerském svazku s Albertem, pobaví i zapřísáhlé mrzouty. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když se přibližně v poslední čtvrtině odstartuje společná večeře, začíná pořádná zábava. Je ale velká škoda, že zbylá stopáž tolik zábavy nepřináší a nemůže se pořádně rozject hereckej koncert Nathan Lane - Robin Williams. A tentokrát bych i řek, že nejlepší výkon nepodává Robin Williams, ale první jmenovanej, kterej by si možná zasloužil i nominaci na Oskara. Naopak nějak nechápu nominaci na zlatýho plešouna za výpravu - ta byla hodně strohá a bylo z ní vidět, že jde původně o divadelní hru. Za sympaticky gradující závěr tři silnější hvězdy. ()

Trixi 

všechny recenze uživatele

Tak předem - Gene Hackman v tom úžasným oblečku na konci filmu, no to je teda zážitek. A "We are family" v jeho podání je fakt k popukání. Celý film je k popukání. Všichni jsou tak skvělý. Řekla bych, že tohle natáčení je muselo bavit. Alespoň já to z toho filmu tak cítím. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála případů, kdy remake dopadl lépe než originál. Přesto ani ten nepřekoná zážitek z dávného divadelního provedení v Karlínském divadle s Pavlem Soukupem a Ladislavem Županičem. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Jedním slověm VÝTEČNÉ! Nejprve jsem viděla tenhle remake a teprve potom francouzský originál. Který je lepší? Nevím, jeden za 18, druhý bez dvou za 20. V dobrém. A to se u remaků opravdu nestává moc čast. Vlastně...ani o žádném jiném nevím. Takže zcela zaslouženě 5 hvězdiček. A teď je fičím přilepit i francouzské Kleci bláznů :-). ()

marusaj 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Albert vyjádří obdiv k čokoládovému dortíku: "It's a triumph!", já volám totéž a dívám se na Bircage znovu a znovu a bavím se a bavím. Pure entertainment. Klasicky boží Robin Williams. A neskutečně geniální Nathan Lane. ()

Khamsin 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut jsem měl tvář v silné křeči - nic extra proti homosexuálům nemám, ale dívat se na to jejich švitoření taky moc nemusím. Nicméně druhá polovina filmu byla geniální a bez té "hrozné" první půlky by to asi nešlo.. :) Dobrá zábava a Gene Hackman jako transvestita? Dokonalej! :)) - 70% ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie těžící hlavně z hereckého talentu Nathana Lane jakožto bukvice suplující ženský element ve vztahu s majitelem travesty klubu - Robinem Williamsem. Některé scénky jsou opravdu vymazlené a k popukání, pár procent navíc dávám za Azariu a jeho Agadora Spartaka :-) - 75 % ()

Kenty 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální komedie se skvělým hereckým výkonem Nathana Lanea, který z každé situace udělá grotesku. Sice se jedná o remake, ale v podání všech herců se nemá za co stydět. Skvělé momenty, výborné herecké obsazení a Gene Hackman v šatech je nezapomenutelný. ()

touchud 

všechny recenze uživatele

Nejlepší americká komedie, co jsem kdy viděl, bez přehánění. Válel jsem se smíchy od záčatku do konce, kdykoliv si ji mohu pustit znovu a bavím se zas a zas a zas. Až natočí v USA něco lepšího, komentář změním. Pro mě naprosto ideální herecké složení, vše klape jak má, nedokážu nic vytknout. 100% ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Když k tomuhle psali scénář, tak museli být všichni totálně zhulený. To není možný. Taková prdel od začátku do konce, bez jediný chybičky... To snad musel psát sám Jesus Kristus po náklaďáku tý nejlepší trávy .. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Teda znovu po letech mi nezbývá než konstatovat že tohle se povedlo. Všichni aktéři se naprosto vyřádili a i po 13 letech je to skvělá komedie. Tedy hlavně spíš skvěle zahraná. Jasná pětka. ()

Ivec 

všechny recenze uživatele

Zdarená to komédia. Keď som si prečítal obsah, tak ma ani len nenapadlo, že by som sa mohol takto baviť. A to že som sa bavil veľmi. Výborné obsadenie a chvályhodne herecky podané... A chvályhodne je možno aj slabé slovo. Takže si kladiem otázku...: Čo by som to bol za nevďačníka, keby som tomu chcel niečo vyčítať? To by veru nešlo. Ja som si užil až až. :)) ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobrá komedie, která vychází z divadelní hry. Velmi dobrý výkon podává ústřední dvojice Robin Williams a Nathan Lane. Dvojice gayů se musí během krátké chvíle naučit předstírat běžnou rodinu, protože syn chce přivést na večeři konzervativní rodiče své snoubenky. ()

Reklama

Reklama