Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Od režiséra Zakladatele a Zachraňte pana Bankse přichází... krimi drama ze staré školy o honu na Bonnie a Clyda? Spíš vyžehlená nuda bez tempa a napětí, kde dialogy nedosahují zdaleka takové kvality, aby to na nich mohlo stát, a herci jsou tím jediným důvodem, proč jsem u toho vydržel až do konce. Tahle rána šla hodně mimo. 5/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Atmosferická, neakční krimi z třicátých let, která se výrazově malinko podobá Untouchables/Public Enemies, nicméně zaostává režijně, kompozicí scén, stupňování napětí i akcí. Costner a Harrelson jsou tahouni a jejich cynické duo je jasné gro filmu. Bohužel hlavní záporáci dostávají trestuhodně málo prostoru a vše kolem nich je vlastně jeden velký kraťas. Jako robustní kriminálka nedostatečně velké, jako komorní drama dvou obstarožních detektivů OK, ale ambice zřejmě byly vyšší. Netflix si to ale každopápadně může odškrtnout z listu. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy miluji - tichá pomalá melancholie, nostalgické vzpomínání na staré časy, skrznaskrz sympatické hlavní postavy a jejich zajímavý příběh. Jak to dopadne, ví nebo tuší snad každý, ale o cíl cesty tady nejde - jde o tu cestu. The Highwaymen jsou zkrátka skvělý "moderní" western o dvou vysloužilých kovbojích a jejich (poslední?) fušce a Kevin Costner i Woody Harrelson v něm doslova září (velké díky komukoliv, koho napadlo dát tyhle dva dohromady). Od Bonnie a Clyda si film drží odstup, ale je to jen ku prospěchu věci - nestrhávají na sebe tolik pozornosti a působí jako plíživé nevypočitatené zlo (nejblíže se k nim dostaneme, když se k nim dostanou i Hamer a Gault, ale to už je samozřejmě na vše pozdě), nebezpeční tím, co už udělali a co udělat mohou, i tím jaké celebrity se z nich staly. V celém tom zdánlivě jasném a známém příběhu je spousta otazníků i vykřičníků, které pořád platí, a já mám dojem, že to je nejen nejlepší netflixovský film, jaký jsem zatím viděl, ale i jeden z nejlepších filmů vůbec. Třeba scénu s Clydovým otcem bych si mohl pouštět pořád dokola. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí 90s hvězdy, skoro westernový žánr, dobový film, středně velký rozpočet. Všechno tohle říká, že by tenhle film podle současných pravidel Hollywoodu ani neměl existovat. A právě proto si ho tak cením. Costner a Woody jsou skvělá dvojka. Nejlepší momenty filmu přijdou, když oba vzpomínají na svou kariéru zločinu. To byste slyšeli špendlík spadnout, kdyby se The Highwaymen hrálo v kině. Skvělá hudba a atmosféra. Celkově se jedná o zajímavý alternativní pohled na Bonnie a Clydea zvlášť v porovnání s romantizujícím filmem z 60. let. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Spolu s dvěma veterány se vydáváme na dvouhodinovou naháněčku asi nejznámějšího zločineckého párečku Ameriky. Tempo je pozvolné a ke své době a faktu, že oba Rangeři už nejsou ve svých kovbojských letech, opravdu skvěle sedí. Přičteme-li i nejednu ze scén, kdy se tají napětím dech, vyjde nám z The Highwaymen výborný krimi thriller, který se chlubí bohatou dobovou výpravou a hlavně neuvěřitelnou chemií obou hlavních protagonistů. Btw. Verbal mě pro jednou se svým posledním souvětím opravdu odrovnal. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly samopal Thompson, lehký kulomet BAR, puška Springfield 1903, pistole Colt 1911 a brokovnice Browning A5. (K98)
  • Guvernérka Ma Ferguson (Kathy Bates) prirovnáva návrat texaských rangerov s dobou pištoľníkov vrátane slávneho Wyatta Earpa. Spomínaného Wyatta si zahral jeden z hlavných hrdinov, a to K. Costner vo filme s rovnakým názvom Wyatt Earp (1994). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama