Reklama

Reklama

Když se objeví tělo místního teenagera, městečko Twin Peaks je otřeseno. (SkyShowtime)

Recenze (213)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K tomu nějak asi nemám moc co říct. Protože moje ústa se nachází nyní místo orálních pozic u análních. Až tak mi spadla čelist. Skoro film k dnes již kultovnímu seriálu pana Lynche je neuvěřitelný. Nevím jestli je to nějakým způsobem kouzelně napsaným scénářem, nebo tím, že miluju stát Washington, nebo tím jak neuvěřitelně mne ve své roli ohromil Kyle MacLachlan. Nevím. Kurva nevím. Jediný co vím je to, že Lynch má hodně silnou fan base. A po tomhle si dokážu představit proč. Tohle je definice mámení. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potřetí během tří let se vrhám do tajuplného Městečka Twin Peaks, se snahou odhalit co nejvíce jeho záhad. První díl je ztělesněním skoro všeho, co Twin Peaks představuje. Hned úvodní scéna vám ukáže, že tady nejste v klasické TV produkci, že tady jde o něco víc. Badalamentiho hudba famózně graduje u scény s odhalením oběti, a práce s kamerou a uchopením celé scény u dialogu mezi Trumanem a Palmerem je psychologicky skoro až hororová. Když pak na scénu nastoupí opravdu zvláštní agent Cooper, spolu s ním přichází takové ztělesnění agenta, kterého by chtěl potkat každý divák, laskavý, dobrosrdečný, empatický... První díl je sám o sobě jedním z klenotů, a rozehrává příběh, který nenechá vydechnout. ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

15 let jsem to odkladal a odolaval jsem, az me treti serie donutila plne se do Twin Peaks ponorit. Uz po prvnim dile musim konstatovat, ze to bude stat za to: pripad zamotanejsi nez Gordicky uzel, absurdni scenky zdanlive nesouvisejici s dejem a i slusna davka tajemna. Pilot naplnil presne me slusne vysoke ocekavani. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě ne tak dokonalý úvod kultu... Je to především o navození atmosféry a představení všech normálních a "normálních" postav, jimž vévodí agent Cooper. Herecké výkony jsou u některých občas podivné, mohl to být ovšem záměr, u Davida Lynche nikdy nevíte. Ten naopak svou roli klasicky zvládá, střídá se tu občasný vtip s povětšinou temnou atmosférou, která v dalších dílech ještě zhoustne. Ono budovat ji je přeci jen jednodušší, když máte po ruce někoho, jako je Angelo Badalamenti, to to pak jde hned při úvodní znělce. Pilot určitě navnadil a zároveň nepřekonal to, co teprve mělo přijít, což je vlastně jen dobře. A ten záběr na schodiště... 80% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně výborné započetí velmi známého amerického seriálu od oblíbeného režiséra Davida Lynche, jenž dokáže omotat hlavu neskutečným klubkem záhad, a proto jsem zvědavá, jak jeho klasická nadlidská filmová mentalita dokáže zpracovat námět do tolika dílů, aby do sebe vše zapadalo jako puzzle. Velkým bonusem je zde výběr originální hlavní postavy agenta Dalea Coopera, který příběh společně s některými soundtracky náramně odlehčuje. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (7)

  • Pilotní epizoda má alternativní závěr. V době výroby pilotu David Lynch a Mark Frost nevěděli s jistotou, zda ABC zakoupí práva na celou řadu a chtěli, aby pilot měl pro tento případ zakončení. Proto po domluvě se samotnou ABC natočili navíc přibližně dvacetiminutovou stopáž, která ve spojení s pilotem funguje jako samostatný film a odhaluje, kdo zavraždil Lauru Palmer (Sheryl Lee). Takto upravená verze byla pak uvedena ve vybraných kinech v Evropě a nikdy nešla do oficiální distribuce v USA. Některé ze záběrů z tohoto alternativního konce Lynch následně využil v pozdějších epizodách seriálu. (Shakaar)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno