Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Rakousko Frankensteins Tante (více)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný slovenský seriál nás přivádí na zámek, kde žijí velmi podivní obyvatelé - strašidla. (Česká televize)

Recenze (116)

jericho001 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství,nemám k němu co bych vytknul.Herecké výkony skvělé,atmosféra vynikající,hudba taky úžasna a titulní píseň kterou mimochodem nazpivala mladinka Darina Rolincová je opravdu perfektní.Škoda jen že ho pak česká televize předabovala.Ale to je jediná vada na tomhle skvělém seriálu Juraje Jakubiska.Za mě nádherných 95%. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem poprvé viděl v tom nejlepším možném věku. Byl jsem z něho tenkrát unešený. Ta frankensteinovská atmosféra mě úplně pohltila a na dlouhé roky zůstala v mojí mysli. Nedávno Tetu znovu vysilali. Měl jsem strach, že si zkazím dojem. Naštěstí se tak nestalo a já se po 25 letech ujistil, že Teta je opravdu výborná. Jediná škoda, že ji předabovali do češtiny. Ve slovenštině to bylo samozřejmě mnohem lepší. 85%. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teta Hana Frankensteinová přijede do městečka Frankensteinovo. Fenomenální a téměř dokonalý seriál mého dětství. Mladý Bolek Polívka v roli šíleného Frankensteina, Gerhard Karzel jako jeho výtvor, dál Flavio Bucci jako chlupatý vlkodlak, Viveca Lindfors jako hraběnka věčně s doutníkem a sklenkou cherry, Ferdy Mayne jako gróf Drákula (škoda že nikdy nehrál v žádné bondovce padoucha), Jacques Herlin jako sluha, Martin Hrebeň jako malý zrzavý pihatý Max, vodník co vypadal jako o hodně starší David Gilmour z Pink Floyd a hlavně ohromně sexy bohyně mladá lékárnice z městečka Barbara De Rossi. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4*  Když jsem se trochu probíral Jakubiskovou filmografií, tak jsem narazil na tento předrevoluční koprodukční seriál, který se mi docela líbil. Já vím, jsou to sentimentální vzpomínky, které nemusí odpovídat současnému stavu, ale přesto jsem chtěl konečně dát Jakubiskovi za něco aspoň 4 hvězdičky. Příběh byl plný fantazie, napětí i zábavy, který byl dobře namixovaný i pro dospívající děti. Když na něho někdy narazím, tak se repríze bránit nebudu. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si osvěžil paměť a vzpomínky z dětství a znovu se podíval na Jakubiskův rodinný seriál. Opět jsem tak měl možnost sledovat sedm příběhů o všech těch strašidlech, malém Maxovi a obyvatelích městečka. Roman Skamene i Bolek Polívka coby „mlaďoši“, sličná italská playmate Barbara De Rossi i „bombový“ kovář – ti všichni a mnoho dalších mi tak opět zpříjemnili chvíle po tolika letech. Ti co by měli zájem tak všechny díly jsou na youtube ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Podľa informácií z Kysuckého múzea v Čadci sú vo filme parné lokomotívy historickej úvraťovej železničky. Pre scény z vlaku boli použité upravené osobné vozne zapožičané v roku 1983 od pribylinskej Lesnej železničky v Liptovskom Hrádku, ktoré neskôr zhoreli počas požiaru v depe. Úzkokoľajná lesná železnica s úvraťovým systémom je dnes jedinou fungujúcou historickou úvraťovou železnicou v Európe a jednou z mála vo svete. (Raccoon.city)
  • Pri natáčaní pádu Andreja Hryca (kováč) do vody na jazerách nad Grinavou sa v tej dobe skoro utopil neznámy chlapec. Ale vďaka potápačom, ktorý zabezpečovali štáb, sa chlapca podarilo zachrániť. (Raccoon.city)
  • V kuloároch sa šuškalo, že švédska herečka Viveca Lindfors (Grófka Hana von Frankenstein) neznášala režiséra Jakubiska za cigaru, ktorú jej vnútil ako filmovej postave. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama