Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (648)

JFL 

všechny recenze uživatele

"Škola rocku" se sice odvíjí jako standardní "zdokonalovací film", tentokrát zasazený na upjatou elitní základní školu, ale právě že potvrzuje platnosti diváckosti této kategorie, když získává sympatie především díky castingu a režijnímu uchopení než prvoplánovým dojením emocí. Linklater pochopil, jaký nezřízený živel dostal k dispozici v Jacku Blackovi a tomu také přizpůsobuje snímání scén v dlooouhých záběrech, často jízdách, které Blackovu zběsile tajtrlíkující personu zasazují do jinak strnulého prostředí. Nicméně Blackův hrdina sice představuje chaotický středobod snímku, ale celek stojí na bedrech skvěle mimo schémata vybraných a vedených dětských představitelů. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako první sem od Blacka viděl Tenacious D a pak až Školu rocku, ale i tak to byla pekelná jízda. A i když tenacious nasadilo vysokou laťku, tak škola rocku jí dokázala přinejmenším vyrovnat. Fakt neskutečná zábava a do toho naprosto bezkonkurenčně zábavnýho příběhu ještě Black rockuje jak to umí jen on a ty jeho taneční kreace sou neskutečně hustá záležitost. Dokonce se film vyvaroval i trapnýho konce, takže nemam prakricky nic co bych filmu vytknul, ani žádný hluchý místa to snad nemělo. No prostě totální masakr. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Film který si hraje na převracení klišé, příčemž je sám používá k vlastnímu prospěchu nemůže být zase až tak špatný. Ovšem samotná premisa zde není využita až do dna a příběh značně pokulhává v mnoha ohledech. Jack Black nepatří mezi mé oblíbené herce, jeho výkon mu absolutně nevěřím. Prostě jsem jen viděl herce, který se snaží oslnit kamery a vůbec celý štáb, ovšem tyhle jeho kreace nemají šanci přistoupit až k divákovi. A ani scénář mu nevkládá do úst přilišné perly, ty dialogy byly opravdu strašné. O dětech se nemá ani smysl bavit. Tím největším kladem jsou pak - a to je nejdůležitější - samotné songy, které prostě šlapaly a měly páru, ale doma bych si je opravdu jen tak z trucu nepouštěl, jsou spíše skvělou pohonou jednotkou pro film. Jack Black zpívá opravdu velmi dobře, ale to jsem od něj čekal. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V Amerike majú špeciálne typy škôl so špeciálnymi stenami, kde v susednej triede nepočuť hluk elektrických gitár a bicích. Nikto vašim deťom nekontroluje známky a učitelky sú staré panny, vnútri však nadržané mrchy, ktoré si svoju frustráciu vybíjajú na bezbranných deťoch. Už ani neviem, prečo som dal pred 7 rokmi tri hviezdy, ale nebudem kaziť radosť Blackovi zvíjajúcemu sa na zemi pri gitarovom sole a ostanem iba pri písaní komentáru k dávno udeleným hviezdam. Ten ukončím s konštatovaním, že škola roku hrala lepšie, ako suchári z No vacancy. Skoda, že sme sa nedozvedeli, ako skončili paralelné lúbostné línie, či teda riaditelka sa vyspala s tým rockerom, alebo dala prednosť Blackovi. Ale to asi malo byť dovysvetlené v dvojke, ktorú už nikto nenakrútil. Ci bohužial, to sa neodvážim tvrdiť. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jacka Blacka jsem vždycky viděla maximálně ve vedlejší roli, takže bylo zajímavé vidět, že tento chlapík s přehledem dokáže utáhnout celý film. Jeho energický výkon "učitele", který je zapálený do rockové hudby, je opravdu radost sledovat. Takový živel se skutečně vidí málokdy a troufám si říct, že si to při natáčení maximálně užil. :) Příběh jako takový je sice samozřejmě předvídatelný, ale je natolik zábavný a strhující svou energií, že to vůbec nevadí. Děti byly taky skvělé. Hned jsem si tu bandu oblíbila. V průběhu a na konci filmu navíc vidíme, že mnohé z nich jsou opravdu hudebně talentované (což logicky film vyžadoval, ale stejně si nemyslím, že by to bylo samo sebou). Zkrátka dobře využitý námět, který vyústil ve vtipnou a sympatickou rockovou jízdu. Komedie, ke které se ráda někdy vrátím. ~(4,3)~ ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • V ostatních třídách školy by se nemohlo vyučovat, aniž by nebyly rušeny třídou Deweyho (Jack Black). (BisiJoker)
  • V Španielsku daboval Jacka Blacka (Dewey Finn) spevák a herec Dani Martín. Martín nemal žiadne skúsenosti s dabingom, ale vybrali ho, pretože v čase filmu bola jeho rocková skupina „El Canto de Loco“ veľkým hitom v Španielsku. Tento dabing je považovaný za jeden z najhorších dabingov, aké sa kedy v Španielsku vyrobili, a to práve kvôli Martinovi. (Weezy22)
  • Auto, ve kterém jezdí Dewey Finn (Jack Black), je Dodge Ram Van z roku 1986. (SONY_)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama