Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Recenze uživatele Still_I k tomuto seriálu (8)

Euforie (2019) 

Jeden z nejlepších seriálů za poslední dobu. Naprosto jsem se tady zamilovala do Zendayi, z té holky něco bude. Jen jedna věc mě štve... I když si obleče tepláky, vytahanej svetr a tváří se jak feťák, pořád vypadá líp než já v kostýmku od Marca Jacobse.  *  Celé to stojí na propracované psychologii postav, to můžu. Každá je ujetá jiným způsobem a když to zkombinujete, dostanete depresivní freak show, od které se nebudete chtít odtrhnout. O dětech, ale ne pro děti. *  Ještě vypíchnu hravé make-upy dodávající tomu celkový šmrnc. Díky nim máte skoro pocit, že ať se na obrazovce odehrává jakákoliv hrůza, je to vlastně ok, protože to prostě vizuálně vypadá neskutečně cool. Snadněji se tak propadnete do toho euforického světa. *  Těším se na druhou sérii. ()

Mimo dosah (2022) (S02E02) 

Hezky se nám to rozjíždí! Opakuje se tu způsob budování napětí, kdy už už si myslíme, že se všechno pokazí... a nakonec postavu samozřejmě nedopadnou a vyšumí to do ztracena. Trochu klišé. Doufám, že v příštím díle už tvůrci vsadí na jinou barvu. ()

Velký a malý tyran (2022) (S02E03) 

Začátek epizody, kdy vidíme minulost postav, má dovysvětlit a zároveň tím posunout děj. Tahle s Calem byla zdlouhavá a celkem zbytečná. Všichni jsme věděli, co se tam stane. Tím pádem to nic nikam neposunulo. První půlka působila dost překombinovaně i na Euphorii. Rue mi přijde jako ženská verze Jacka Sparrowa, jen místo rumu má fentanyl.... Druhá půlka to ale velmi zdařile vyšvihla a je to VELKÝ. Fezco vs. Cal je jedna z nejlepších scén ever. ()

Drink před válkou (2022) (S02E04) 

Smutná epizoda... Chyběl tomu hlubší message, než jen "cool" sestřih sekvencí. Postava Cassie dostala rozměr. ()

Divadlo a jeho dvojník (2022) (S02E07) 

Oh c'mon! Není hezký nechat nás takhle viset, Same! Epizoda obsahovala tak nějak všechno, ale poprvé mi to nevadilo. Bylo tam dovysvětlení, něco z minulosti, lehký posun vpřed, smutek a super vtipný číslo Nate-gay (nasmála jsem se). Konečně dostala prostor skvělá Lexi. Téměř úplná absence Jules tomu jen pomohla, její postava mi začala být extrémně nesympatická. Vztah Cassie-Nate mi nepřijde úplně věrohodný. Maddy a Nate měli nepopiratelnou chemii. S Cass mi to přijde trochu jako: "Miluju tě, protože to rejža řekl." Snad ještě ve finále dostane logiku. ()

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama