Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zkušený detektiv Jerry Black krátce před odchodem do důchodu slíbí zoufalé matce brutálně zavražděné osmileté holčičky, že vraha dopadne. Přísahu hodlá dodržet, i když jeho kolegové případ odloží, když vymámí přiznání z mentálně postiženého indiána. Je totiž přesvědčen, že vrah je stále na svobodě. Pustí se do pátrání na vlastní pěst, přestože však najde řadu stop a odhalí souvislost s dalšími dvěma podobnými případy, nechtějí mu už jeho kolegové pomáhat. Proto se Jerry rozhodne vraha dopadnout sám a odmítá si připustit, že se jeho snaha stává posedlostí, která začíná ohrožovat nejen jeho budoucnost, ale také veškeré vztahy. A když něco Jack Nicholson slíbí, tak to také dodrží a půjde po vrahovi v působivém, psychologicky laděném thrilleru s buldočí zarputilostí. A je jen dobře, že to není předvídatelné pátrání a nedopadne tak, jak by divák čekal. 80% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nicholson a nikdo jiný, asi takhle bych mohla odpovědět na otázku, kdo v tom filmu hrál. Penn buduje příjemně ospalým tempem velmi dobrou atmosféru. Snažil se předlohu zmodernizovat, až se propracoval k vlastnímu závěru. Je to neotřelé, je to možná i zajímavé, ale měnit pointu detektivky, no na to jsem příliš velký staromil. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ze uačátku jsem si řkal, že to je poněkud rozvláčně vyprávěné, ale film mě s postupem času do sebe vtáhl a ony pro hodně lidí určitě "záběry o ničem" podmalovávané pěknou hudbou a vytvářející zvláštní poněkud poetickou atmosféru jsem si neskutečně vychutnával. Jack Nicholson výborný, ke konci byl film velmi depresivně napínavý a vysoce originální konec. Určitě nadprůměrné. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prísaha klame úplne všetkým, čo sprevádzalo jej promo kampaň. Označenie triler, Nicholson v hlavnej úlohe, slávny herec na režisérskej stoličke, zápletka. Prísaha je film, ktorý som videl vo filmovom klube na tvrdých stoličkách a presne sem zapadol. Pomalá, atmosferická, psychologicky výborne prepracovaná dráma jedného policajta, ktorému to tak trochu začína preskakovať v hlave. Kriminálny prípad, ktorý sa tu rieši, je iba spúšťačom tejto psychologickej štúdie. Na vyššie hodnotenie ale niečo chýba, napriek tomu, že nemám filmu absolútne čo vyčítať. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I made a promise, Eric. You're old enough to remember when that meant something..“ Del Toro, Eckhart, Mirren, Nicholson, Redgrave, Rourke, Stanton, Wright Penn.. To není letmé nahlédnutí do rejstříku Lexikonu hollywoodských hvězd, nýbrž herecké obsazení Pennovy studie lidské posedlosti, v níž podsaditý Nicholson podává jeden ze svých nejcivilnějších výkonů kariéry. Uvěříte mu vše, i to, že nezáleží, jestli přísaháte na holý pupek, smrt tchýně nebo kříž ze zápalek. Režisér si jede své pomalé mimo mainstreamové tempo a rozkročený mezi dvěmi plovoucími krami (psychologické drama a krimi) to zvládá po celou dobu tak bravurně, že si ani nenatáhne tříslo.. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Nahrávka kazatele křičícího: "Síla ducha svatého!" v Duaneově autorádiu pochází z filmu Apoštol (1997). (HappySmile)

Reklama

Reklama