Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výhra balíku peněz v loterii člověku rozhodně změní život. Otázka je, jak... Čenda s Janou nemají v životě na růžích ustláno. Oba jsou nezaměstnaní, Čenda má dluhy všude, kam se podívá, a nejčastější návštěvou u nich je exekutor. To ale změní farářem požehnaný loterijní tiket. Pohádková výhra 176 milionů korun otevírá dvojici dveře do velkého světa neomezených možností. Ale také ke spoustě nových kamarádů, kteří by si z výhry rádi ukrojili pořádný kus. A i když se to některým podaří a vztah téhle dvojice to nabourá, přece jen na konci zjistí, že největší výhrou v životě je láska... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (157)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Štěstí je krásná věc je bohužel komedie, která krom pár úsměvných scén nepřináší v podstatě nic nového. Respektive, vezměte dva vesnické dost naivní obyvatele, z nichž jeden je buran, dejte jim velkou finanční výhru a sledujte, co se stane. Filmaři bohužel opravdu nepřišli s ničím novým ani originálním, ale naopak využili prakticky na maximum, s několika zářnými výjimkami, všechna možná i nemožná klišé o takto nově zbohatnuvších lidech. A aby toho nebylo málo, použili i další komediální klišé. Kněz je taky buran, kouří a neortodoxně vybírá na kostel. Mimo to se nechová zrovna příkladně ke svým bližním. Ale buranů je ve filmu o dost víc. V podstatě každá větší postava spěje k buranství a toho je tam tolik, že už není možné rozeznat rozdíl mezi buranem a normálním člověkem, takže záměr tvůrců, aby právě tyto rozdíly byly vtipné, se nepovedly. Čenda s Janou nejsou navíc zrovna intelektuálové, ale jejich hloupost častokrát hraničí s idiocií, takže i zde vtip ztrácí na údernosti. Parodie na chudáky, kteří k  bohatství přišli prostě nevyznívá dobře ani při zamyšlení se nad chováním ostatních postav, ve filmu symbolizující ty normální. Závěrem už jen dodám, že nemusíte být příliš pozorní na to, abyste si všimli, že když je Ondřej Pavelka objeven sedící na židli mrtvý, ve skutečnosti více než jasně dýchá. ()

Warlukyn 

všechny recenze uživatele

Střihli jsme si mezi Šarlatánem a Štěstím, měli jsme štěstí, že jsme si vybrali Štěstí. Po delší době pořádná česká komedie, můžeme jenom doporučit. A z toho hejtu a komentářů negativních níže, je mi na blití, hlavně z těch lidí, co se musej ukájet jenom nad Deadpoolem...viz. komentář Slepejsek, popíše jak je to vlastně super a dá 1* buzerant. Občas mi ty komentáře připomínaj lidi s IQ 10, viz. oveckaoa - " Navíc na to, že to byly vidláci z vesnice tak si těch peněz moc nevážily 40 procent. " Ty degene nevíš, že na vesnicích je menší finanční gramotnost? Proč nedokážou bejt lidi objektivní a hodnotěj jen kolikrát se chytali za břicho.... ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Mnohí ľudia, aj historici, hovoria, že normalizácia skončila zamatovou revolúciou v novembri 1989. Ako je potom možné, že normalizačné komédie vznikajú aj v roku 2020? Pretože Štěstí je krásná věc je typickým normalizačným filmom, zmierujúcim chudobných so svojím stavom, nabádajúca na Loto stávkovanie a zodpovedné nakladanie s výhrou. A o čom je to konkrétne? On je patologický hráč. Ona jeho frajerka. A zároveň žena, ktorá stojí pri ňom, i keď exekútori berú posledné veci z domu. To je sympatické, že partnerka pri frajerovi ostane aj v jeho najväčších sračkách. Náhle vyhrajú v lotérii prvú cenu. Prapodivnou kombináciou lajdáckosti, ľahktikárstva a zábleskov zodpovednosti prehajdákajú takmer všetko. Všetko však zachráni země česká, mlékem srdím a nerosty oplývající. Takže všetko v cajku. Godla fajn, i keď obávam sa, že jeho herecký repertoár je značne obmedzený do rolí muklujúcich Romákov. Zaujala ešte Markéta Hrubešová (47). Tá zrejme bude hrať zvodné vampovské figúry do konca života. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Celkově žádná sláva, nicméně ve srovnání s např. loňskými komediemi jsou zde věci, které lze vyzdvihnout. Určitě snaživá režie a kamera, některé záběry jsou opravdu povedené, každopádně slušný začátek i důstojně hrající dvojice Hřebíčková - Zima (opravdu jim to sedlo), postupně ztratí tempo a film se začne prát s vlastním vývojem, scénář dost slabý a humor po chvíli laciný, vše "zachraňuje" pestré obsazení, dobře se na ně dívá a dokázali to uhrát, dokonce i Honza Dolanský byl pro mne snesitelný. Závěrečný Mumuland (Roma Cover) s novodobou hvězdou Zdeňkem Goldou, který vlastně ani nemusí hrát, jen je potřeba mu do úst vložit správné věty a on je svou přirozeností dostane do požadované, humorné roviny, dokonce i pobavil. [Kino Citadela] ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Petr Kotvald to s mumulandem totálně zazdil... to byla taková pecka, super nápad :-) A Zdenda Godla s větou " on se ptá jestli umím kopat?"... to byla druhá pecka.....no nasmáli jsme se. Peťa Hřebíčková byla boží, v té zvláštní jednoduchosti a dobrotě... moc se mi líbila a Petr Vaněk jako zakřiknutý vážkolog....za nás to byla příjemná komedie. Palec nahoru i za kapelu na svatbě... to nemělo chybu.. A já bych taky ráda vyhrála 176 miliónů..... :-) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Sandře (Markéta Hrubešová) spadne do vody telefon a následně řekne, že je mrtvý. Jakmile ale telefon začne utírat ubrouskem, vidíme na něm odraz rozsvíceného displeje, takže mrtvý ve skutečnosti nebyl. (SONY_)
  • Když hlavního hrdinu brácha vytáhne do baru, nechá oběma nalít pět panáků. Když si přiťuknou, mají pořad čtyři plné, ale hned poté sahají oba po třetím panáku a druhý je prázdný, přesto se ho nikdo nedotkl. (cmenda)
  • Když Čenda (Karel Zima) začne přenášet peníze z auta do baráku pomocí kýblů, vezme si nejprve bílý a odnese ho do baráku a hnědý nechá u auta. V dalších záběrech hnědý kýbl u auta už ale není. (SONY_)

Reklama

Reklama