Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Šestidílné drama Roky a roky sleduje zaneprázdněnou manchesterskou rodinu Lyonových. Daniel si bere Ralpha. Stephen a Celeste se bojí o své děti. Rosie uhání nový objev. Edith už nebyla celé roky doma. A všem jim vévodí panovačná babička Muriel. Když se všichni jedné zásadní noci v roce 2019 neodvratně spojí, příběh se přehoupne do budoucnosti a sleduje životy a lásky Lyonových v průběhu následujících patnácti let. A že je na co se dívat! Tato úzce semknutá rodina prožívá všechny naše obavy i naděje. Společnost je vášnivější, rychlejší a šílenější. Bouřlivé zvraty v politice, technologiích a vzdálených válkách mají přímý vliv na Lyonovi a realitu jejich všedních dní. Ti se na pozadí toho všeho musí zorientovat ve svých nadějích a obavách v domnění, že obyčejná rodina nedokáže změnit celý svět. Nebo snad ano? (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele klukluka k tomuto seriálu (7)

Roky a roky (2019) 

Rodinné problémy, londýnské problémy, britské problémy a globální problémy. To je žebříček priorit od těch nejdůležitějších po ty nejméně závažné. Fakt, že roztál severní pól, se tu na ploše šesti dílů dvakrát letmo zmíní. Asi o nic nejde, když mají hlavní aktéři dál potřebu řešit zejména vztahy, práci, děti, moderní technologie a bydlení... Pokud je zajímá nějaké politické téma, pak je to migrace. Migrace po Brexitu. Uprchlíci a sexuální menšiny. To je nadstavba, díky které si Roky a roky nespletete s telenovelou. O moc víc už toho tady ale není. ()

Epizoda 1 (2019) (E01) 

Žijou si tam jak v lásce nebeské a jedinou vrásku na čele jim vyvolá dětinský přání jejich potomka nebo setkání s úchylem, kterej prcá svýho robota. Z té konzumní letargie je vytrhne jedině jaderná válka. Kde je tání ledovců, kde je přelidnění planety, kde jsou skutečný problémy tohohle světa? ()

Epizoda 2 (2019) (E02) 

Roztál severní pól, ale podle tohoto seriálu je největší problém přijít o peníze. To je směšný, sorry. ()

Epizoda 3 (2019) (E03) 

V Reflexu to někdo velebil jako vizionářskou záležitost, zamyšlení nad budoucností. Já vidím jen britskou Dynastii Nováků zasazenou bůhvíproč do doby za 5 a více let. Vize ale postrádám, naopak se mi dostává přemíry gay lásky. ()

Epizoda 4 (2019) (E04) 

Nenaplňují se má očekávání stran futurologického vyznění seriálu, je to srandardní vztahovka. Už 4 díly taky marně čekám na propojení postavy ztvárněné Emmou Thompson s ostatními hrdiny..? Šlápnul jsem vedle. První řadu už dokoukám, ale případné další už beze mě. ()

Epizoda 5 (2019) (E05) 

V 5. epizodě se z toho stala taková Mission Impossible a konečně to nepřipomíná zítřejší ráno, ale deset let vzdálenou budoucnost. Čtyři a půl hodiny jsem taky čekal na prolnutí světa političky s někým z ústředních hrdinů. To čtyři díly trvající intro považuju za dramaturgickou chybu, protože od teď ten seroš cílí na jinou skupinu diváků. Ty, kteří stejně jako já očekávali dystopii, už to otrávilo a fanoušci Dynastie u toho pro změnu nevydrží teď. ()

Epizoda 6 (2019) (E06) 

Budoucnosti se netřeba bát, uprchlíkům nikdo nezkřiví vlas na hlavě. Zasadí se o to zejména lesbičky, homosexuálové a transsexuální děti. Kdybych byl součástí LGBT, tak se dmu pýchou. Jenomže já nejsem... Naštěstí to netrvalo roky a roky, to vnímám jako pozitivum. ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama