Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Zapadlé policejní komisařství kdesi v Anglii nemá zrovna mnoho práce a tak si své problémy (občas) vyrábí nechtěně samo. A není to zrovna těžké, když poněkud opožděnému a svéráznému policejnímu sboru velí podivínský inspektor Fowler (Rowan Atkison). Neustálé žabomyší války uvnitř komisařství tak dospívají k vskutku nečekaným a zábavným rozuzlením. Výstavní kousek osobitého anglického humoru si bere na mušku především policejní a kriminální seriály a uštědřuje jim pořádný sarkastický "pohlavek". (Tirion)

(více)

Recenze (60)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejak jsem se furt nemoh dostat k tomu tenhle serial skouknout, ani poradne nevim proc, pac Atkinsona mam rad. Takze jsem to ted konecne napravil a jsem spokojenej. Kvalita jednotlivejch dilu nijak vyrazne nekolisa, spis kolisaj jednotlivy vtipy, kdy dojde na naprosto genialni hlasky, dialogy a scenky, ale pak tu jsou sice vtipny, ale dost jednoduchy, nekdo hodi narazku a behem par sekund se nekdo dalsi objevi, aby na to udelal vtip. A obcas tu jsou vtipy spis trosku trapny, kdy nektery postavy vyrvavaj furt dokola nejakou kravinu, ale tech tu je jen minimum. Jinak z hercu samozrejme nejvic zaujme Atkinson, kterej si sice obcas neodpusti beanovskej xicht nebo pohyb, ale jinak hraje solidne. Pak z ostatnich stoji hlavne za zminku neskutecne vymletej James Dreyfus, tak duty hovado se jen tak nevidi. A pak Rudolph Walker, kterej sice moc casto nemluvi, ale kdyz ze sebe neco vysoupne, tak to fakt stoji za to. Celkove i pres obcasnou nizsi kvalitu nekterejch vtipu jsem se u kazdyho dilu nasmal a musim dat 5*. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nemám příliš rád Mr.Beana,ale mám velice rád Rowana Atkinsona,jsem ovšem radši,když mluví,než když se jen pitvoří,takže Černá zmije a Tenká modrá linie jsou přesně podle mého gusta.Vedle Rowana Atkinsona tady herecky vyčnívá vynikající David Haig,celý seriál je plný suchého a inteligentního anglického/britského humoru a rád se k němu vracím. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Série 1: je to klasickej anglickej humor - suchej jak z suchý z nosa, ušklíbající se nad nechutností lidské sexuality, používající inteligentní humor a řekl bych, že si ho užije spíš vyspělejší publikum (nejnechutnější scénka byla, když si Raymond nasadil čepici s blitkama). Nestane se, že byste se smíchy v křečích váleli po zemi. Nestane se, že by někdo přehrál Rowana Atkinsona (což je jedině dobře). Ale je to seriál, kterej jsem vlastně ani vidět nemusel a nijak by mě to nemrzelo. Přesto mě to v podstatě bavilo. Ale bacha - dejte si pozor na nadměrné hodnocení tady na čsfd. Myslím, že je to dost přehnané... PS: doufám, že to nikdo nebude srovnávat s Mr. Beanem, jak mají lidi ve zvyku, když vidí Rowana Atkinsona. ()

Tanmut 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí mě to zase tolik nebavilo, ale až při druhém, náhodném přehrávání dílů jsem si uvědomil, že Atkinson tam je téměř nejméně humorná figura. Hlavní příděl hlodů pochází od detektiva inspektora Grima (David Gray exceluje) a jeho podřízených. Při Grimových neskutečných proslovech jsem se kolikrát až zalykal. "You nick 'em, you lock 'em up and you throw away the door!" ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Rowan po Čiernej zmiji a Mr. Beanovi uzatvára svoju trilógiu sitkomov na policajnej stanici a teda paradoxne tam, kde by po poslednej Beanovej eskapáde aj skončil. Určite si pamätáte vlakovú stanicu, plaziace sa vrece a nechcený výlet do Moskvy. Rovnako ako v Beanovi aj v Tenkej modrej línii máme 14 epizód, pre tentokrát rozdelených do dvoch sérií. Príbehy malomešťanov pracujúcich v službách jej veličenstva si zakladajú na bežných sitkomových gagoch (sexuálne narážky) a zápletkách (dvojzmyselnosť a z nej plynúce nedorozumenia). Čím sa odlišuje od dobových seriálov, že takmer všetky fórky a početné politické, kultúrne či náboženské narážky vie podať vkusne a s britskou eleganciou. Sarkastický Atkinson s kultivovaným prejavom je bezpochyby hviezda najväčšia, zvyšný kasting sa tiež vydaril. Najmä černošský (ehm) afroamerický policajt, ktorý za diel prednesie dve-tri vety hravo predčí kdejakého ukecaného komika. Prvá séria je humorne vyrovnaná, druhej chvíľu trvá kým sa zbaví zbytočného šaškovania (mop na hlave, moriak pod zadkom), aby mohla od tretieho dielu šľapať naplno. S dabingom problém nemám, Jiří lábus to má skrátka v hlase, či dabuje Marge alebo Atkinsona dokáže byť presvedčivý. V kocke tak veľmi príjemná oddychovka a Atkinsonovo herecké uistenie, že už v štyridsiatke patril k humoristickej špičke. Veď kto iný sa môže pochváliť toľkými úspešnými projektami. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • V devätnástej minúte v rámci veľkého celku vidieť, ako uprostred ulice zastaví červené policajné auto. V ďalšom prestrihu je však už auto posunuté smerom doľava. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama