Reklama

Reklama

Neúspěšný divadelní autor Skip a stejně neúspěšný černošský herec Harry se rozhodnou opustit New York a vyrazit za štěstím do Hollywoodu. Na cestě jsou však nedopatřením obviněni z vyloupení banky a poté zatčeni na 125 let. Bláznivá komedie o útěku z vězení se šťastným koncem. (NFA)

Recenze (49)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Gene Wilder mě ještě nikdy nezklamal, a tak i v této přespříliš dlouhé komedii byly jeho bezelstné pohledy prokládané výbuchy zoufalství či agresivity tím nejlepším, co nabídla. S Richardem Priorem se Wilderova komika navíc skvěle doplňuje a řadu jejich společných gagů byla radost sledovat. Škoda proto, že příběh Bláznů ve vězení neměl hlavu ani patu a byl takřka stoprocentně nezajímavý, což v závěru ještě umocnilo to nudné rodeo. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem se zase zasmál. Wilder a Pryor to slušně rozbalili. Několikrát jsem se smál až mě bolelo břicho. "NECÍTÍM NOHU". Partička okolo (Williamsová, Brown, Suárez, Corbin, Banks, Nelson) taky dobrý. Poitier to zrežírolval perfektně. No a nesmím zapomenout na Erlanda Van Lidtha De Jeude ten sice moc rolí nezahrál (poslední byla role Dynama v Běžícím muži v roce jeho smrti ve věku 34 let), ale v každý byl nezapomenutelný. Tenhle chlápek byl nejen herec, ale taky výborný zpěvák, jak to v tomhle filmu i v Běžícím muži předvedl. Další kdo z tohoto filmu blbě skončil byl Joe Massengale představitel Caesara Geronima, který spáchal sebevraždu v roce 1983 ve věku 36 let. No ale zpátky k filmu. Mě zkrátka pobavil a za to 80 %. ()

Reklama

Shamanecek 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl v rannom veku a musím povedať, že vtedy som sa váľal smiechom. Odstupom času sa smiech mierne vytratil, no stále ostali scény, ktorých čaro nikdy nevyprchá. Nezabudnuteľná postava Grossbergera je dodnes pre mňa jednou z najlepších postáv z poza mreží.. Populárna dvojica 80-tych rokov (Wilder, Pryor) patria ku klasike. Tri body si tento film určite zaslúži. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Sidney Poitier /In the Heat of the Night ako herec/ natocil velmi dobru komediu. US styl humoru sa trochu priblizil Europe, humor maju na starosti hlavne Gene Wilder /Bonnie a Clyde, Stribrny Blesk/ a Richard Pryor /Apartma v kalifornii/. Trochu film sa vlecie v strede, a Tiglatpilesarzial tu dostala priestor nuda, ale potom koniec mal vyborne tempo. Dialogy na urovni, take normalne, Poitier ako reziser sa uz oproti prvotine vyrazne zlepsil : 74 % ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na tento film vzpomínám trochu se sentimentální slzou v oku. Proč? Jistě, jde o zcela průměrnou komedii, která sice chvílemi rozesměje až k pláči, ale místy zase docela nudí. Jenže já ten film poprvé viděl zkraje puberty s jednou kamarádkou, k níž mě tehdy něco přitahovalo a náramně jsme si jej užili. Ale už je to dávno, takže slzu zamáčknu a dám aspoň 3 hvězdy. On ten sentiment přece jen úplně potlačit nejde... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Na filme sa podieľalo aj 350 väzňov, komparzistov z Arizonskej štátnej väznice. (m.a.t.o.)
  • Pryor (Harry) a Wilder (Skip) si spoločne zahrali v štyroch filmoch, no Blázni vo väzení bol z nich komerčne najúspešnejší. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama