Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motorkář Cary Ford se vrací do Kalifornie z Thajska, kam uprchl před zákonem a drogovou mafií. Chce srovnat účty s grázlem, který na něj poslal policii, usadit se a žít v poklidu se svou přítelkyní. Jeho impulzivní chování a problémová povaha tomu však brání a zpráva o jeho návratu se rozšíří rychleji, než by si přál. Dříve, než stihne vše vysvětlit, namočí se do nových problémů a je znovu na útěku. Dealer Henry chce zpátky svoje drogy, a navíc Forda křivě obviní z vraždy bratra šéfa černošského gangu Treye. Proti Fordovi teď stojí nejen Henry, Treyovi motorkáři, ale i FBI. Nezbývá mu nic jiného než utíkat. Po jeho boku jedou nedovolenou rychlostí na motorkách dva přátelé a krásná Shane... (TV Nova)

(více)

Recenze (259)

BLOKBASTER (Adrian Žiška)

"Je zbytočné pripomínať, že v rámci filmového subžánru s tematikou "tuning", hrá príbeh minimálne druhoradú rolu. Zbesilosť na dvoch kolesách však privádza toto nepísané pravidlo až do extrému. Dej sa v jej prípade stáva úplne nadbytočným a väčšina divákov rezignuje nad snahou o jeho pochopenie už v…"

Filmpub.cz (Radomír Kokeš)

"A pokud se zrovna na plátně nehoní nějaké motorky, pohybují se po něm dřevění herci a pronášejí nejhorší věty své kariéry (zejména Ice Cube mi asocioval Tora Johnsona, wrestlera, s nímž kdysi točíval Ed Wood), opět ještě zdůrazněné absurdními počiny kamery a příšerně napsanými charaktery (feťačka s…"

Filmweb.cz (Petr Trella)

"Torque je skutečně hodně, ale hodně hloupoučký film, u kterého jsem se ale bavil chvílemi mnohem lépe, než u některých kvalitnějších počinů. Tady je ale na místě zdůraznit, že to bylo pobavení zřejmě trošku jiného druhu, než bylo původním záměrem všech zúčastněných. Kdyby bylo po mém, tak bych vám…" více

Kinema.sk (Jano Hušták)

"Zbesilosť na dvoch kolesách má jasnú cieľovú skupinu a jasný účel. Dá sa na nej v pohode zabaviť, podmienkou je však úplne vypnutý mozog. Rozpočet určite nebol premrhaný a pri lepšom obsadení vedľajších postáv by potenciálne išlo o klasický film tohto žánru. Takto je to však len šedý, remeselný…" více

Tiscali.cz (Petr Horký)

"V honičkách, které tvoří maso filmu se dostává do popředí výrazná hudba a efektní širokoúhlý obraz, různě trikově upravovaný. Klipový styl režisér Joseph Kahn ovládá, vždyť také pracoval s hvězdami jako jsou U2, Moby, Eminem nebo Destiny's Child. Stylově pestrý soundtrack je směsicí hip hopu, hard…"

Související novinky

Z daleké Galaxie skokem do virtuálního světa

Z daleké Galaxie skokem do virtuálního světa

10.01.2008

Hayden Christensen zůstává věrný žánru sci-fi. Brzy jej uvidíme v akčním thrilleru Douga Limana Jumper, v němž ztvárňuje mladíka se schopností v sekundě se přesouvat na velké vzdálenosti bez toho,… (více)

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama