Reklama

Reklama

Zpřítomnělí

(seriál)
Trailer 2
Norsko, (2019–2022), 9 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Režie:

Jens Lien

Hrají:

Nicolai Cleve Broch, Krista Kosonen, Ágústa Eva Erlendsdóttir, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Veslemøy Mørkrid, Eili Harboe, Stig Henrik Hoff (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

V oceánu se nevysvětlitelně začnou objevovat lidé z minulosti. O pár let později se detektiv Lars Haaland spojí s Alfhildr Enginnsdottirovou, první policistkou vikingského původu, aby společně vyřešili případ vraždy v Oslu. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

misterz 

všechny recenze uživatele

Očakával som veľa a väčšinou som to aj dostal. Námet je rozhodne zaujímavý a nápaditý - ľudia z histórie určitého obdobia, ktorí sa zrazu vynárajú a snažia sa začleniť do spoločnosti. Ide teda o celkom slušnú alegóriu na súčasný problém imigrácie. Jeden rozdiel by tu ale samozrejme bol - zprítomnelí poväčšine chceli pracovať, dokonca aj tí, čo vo svojej dobe niečo znamenali, no naproti tomu naši raketoví inžinieri sa moc do práce nehrnú, takže tak... V rámci hlavnej dejovej linky ma tu trocha rozptyľovala jedine linka o drogách, uberalo to na zaujímavosti ohľadom tej časovej slučky. Tiež som tu narazil na jeden logický nezmyslel v spojitosti s časovým paradoxom, no ale uvidíme čo z toho vylezie, možno sa to v druhej sérii vysvetlí. Na konci sa to celkom slušne rozbehlo, určite si nenechám ujsť ani druhú sériu. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemná třešnička na dortu, která se zdá být ze začátku až oddechová, ale oddýchávat budete jen mezi návaly smíchu každou minutu. Neskutečně jsem se bavil! Už jen samotný koncept je velmi zajímavý a originální. Vždy jsme se ve filmech/seriálech poohlíželi pouze do určitého časového periodika, tady se ale podíváme od doby kamenné, přes vikingy až po současnost, což nabízí neskutečnou škálu způsobů, jak uchopit krimi příběh a okořenit ho vtipem, který si nebere servítky vůči nikomu a ničemu. Skvělá práce! ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Tak ale toto je zlaté. Vikingové, neandrtálci a viktoriánští puritáni se propadnou časem do současnosti a snaží se integrovat do běžného života v moderním Norsku - přičemž ta integrace místy vypadá podobně jak blogující upíři ve filmu Co děláme v temnotách, ale zároveň je i správně seversky drsná a neotesaná. A svým způsobem jde chápat i jako komentář k migrační krizi. Ten obraz společnosti není propracovaný úplně do detailu, ale načrtnutý je neskutečně zábavně a dost funkčně na to, aby v něm fungoval detektivní sci-fi příběh, vyšetřování tajemné vraždy a její napojení na společenské špičky. S hlavní hrdinkou policistkou, co před nějakým tísícem let bývala nařachanou shield-maiden brodící se krví nepřátel, a teď má vést civilizované vyšetřování... zatímco se snaží pochopit že drn mechu prý není nejlepší možná forma vložky při menstruaci na světě, a co je to sakra za monstrum ten gluten kterého se lidé kolem ní bojí. A má to jen šest dílů, takže se ta první řada dá slupnout za chvíli. /// Druhá řada je stejně dobrá jako ta první - novum světa s časovými migranty už trochu vyprchalo, ale pořád je hodně zábavný, a příběh s honem na Jacka Rozparovače je zajímavější než detektivní linka první sezoně. A hlavně finální mindfuck epizoda hodně přitlačí na sci-fi prvcích a posune to celé až někam do sféry Dark. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

1.SÉRIE „PROSTĚ SE VYNOŘILI Z VODY...“ /// I vědci vzdali hledání odpovědí, takže nečekejte, že to bude o „tomhle“. Je to krimi, který je jiný tím, že se pohybujeme mezi migranty v čase. Samotný ztvárnění toho „multi“ světa není nic extra. Takový laciný, neefektní. Soustředíme se na zločin a ta podivnost, že mezi námi žijí lidé napříč lidskou existencí je osvětlována jen tak jakoby mimochodem. A nic z toho nestrhne. Ke konci to přináší jistej moment překvapení, ale to jen proto, abychom chtěli druhou řadu. Mělo by to potenciál, ale … Obyčejná série s fajn nápadem, se kterým je blbě zacházeno. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hlásím se k Časistům. 2.) Furt mám v koupelně mech. 3.) Thx za titule „Marta Bartošková“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fuck pecka!!!...No, ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása...Nápad je tak jednoduchý, až je vlastně geniální...Akorát na něj dodneška žádný scénárista nepřišel...Logicky se každý člověk, který se zpřítomní ve své vlastní zemi, ale z jiného století, stává okamžitě cizincem...Chce se mi říci spolu se starými latiníky : QED... Doufám v další sérii...Tohle se musí dotáhnout do konce... Za mě 95% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě je možné několikrát vidět auto značky Škoda. (Cheeter)
  • Finská herečka Krista Kosonen (Alfhildr Enginnsdottir) vůbec neumí norsky. Starou norštinu, kterou její postava mluví, se naučila jen kvůli roli. (Milan25)
  • Ve 2. minutě je vidět, jak kočár začne brzdit smykem zadní nápravy, přestože nikdo na kozlíku po celý záběr netočí klikou brzdy a na konci záběru je vidět, že kočárová brzda ani nemá brzdové špalky. (mikulin)

Reklama

Reklama