Reklama

Reklama

Zpřítomnělí

(seriál)
Trailer 2
Norsko, (2019–2022), 9 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Režie:

Jens Lien

Hrají:

Nicolai Cleve Broch, Krista Kosonen, Ágústa Eva Erlendsdóttir, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Veslemøy Mørkrid, Eili Harboe, Stig Henrik Hoff (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

V oceánu se nevysvětlitelně začnou objevovat lidé z minulosti. O pár let později se detektiv Lars Haaland spojí s Alfhildr Enginnsdottirovou, první policistkou vikingského původu, aby společně vyřešili případ vraždy v Oslu. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4* možná nenápadný, ale víc originální seriál jsem opravdu dlouho neviděl a děkuji za jeho tip. Koho by taky napadlo, aby nevysvětlitelným způsobem začali vyplouvat na hladinu různí lidé z minulosti. Je to krásná parafráze na současnou migrační politiku a autoři ji při asimilaci svých předků dost často chytře využívají. V téhle kriminálce je nepřehlédnutelná zejména nesourodá dvojice vyšetřovatelů, která mě trošku svým chováním připomínala tu původní ze seriálu Most. Rozhodně stojí za pozornost a budu patřit k dalším divákům, kteří budou netrpělivě očekávat její pokračování a jen doufám, že scénáristům nedojde invence a budou vědět, jak s tímto námětem dál pracovat, aby to za to stálo. Dodatek k druhé sezóně: Tak jsem se konečně dočkal pokračování, v kterém zůstaly všechny oblíbené ingredience - ústřední dvojice, napětí, zápletka, nadsázka a lehký humor, takže jsem se mohl bavit. Sice teď už chyběl ten záchvěv neviděného, ale to tak bývá. Lehké zklamání bylo u posledního dílu, který byl poněkud hodně překombinovaný a uhoněný, ale nakonec jsem neodcházel tolik zklamaný a čtyři hvězdičky můžu nechat.  [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zajímavý a originální nápad. To klobouk dolů, takhle se s tím tématem popasovat. Seriál se trefil přímo do černého. Pěkně nastavili zrcadlo migrační krizi a okořenili ji kriminální zápletkou. Norové jsou prostě někde jinde. A já jim to žeru i s navijákem jako losos Čechům. Tohle bych si chtěla přečíst jako knihu. Hodně mě to bavilo. Jdu samozřejmě do druhé řady, protože vrátka této zůstala otevřená. ()

Reklama

bllm 

všechny recenze uživatele

Jako detektivka je to průměr, ale ten nápad s objevováním lidí z minulosti a jeho pojetí mě tak strašně moc bavilo, že nemůžu jinak než za 5. Líbilo se mi, že se tam ti zpřítomnělí zase tak moc obecně neřeší, prostě tam jsou a chovají se tak jak se chojí. Jediné co bych uvítala, je informace o té droze, proč jí jim dávali a proč ji bere Lars. Postavy výborně napsané a zahrané. Skvělé detaily, vtipy a hlášky. Doufám, že bude i dvojka. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koncept, ktorý sa dal poňať rozličnými spôsobmi a dá sa povedať, že tvorcovia využili každú túto možnosť a pripravili mix sci-fi, detektívky, histórie, drámy a zároveň aj komédie. Prekvapivo to funguje celkom bez problémov. Napriek tomu máte neodbytný dojem, že ide o akúsi diétnejšiu sci-fi verziu slávnejšieho a ambicióznejšieho Mostu. Čo ale neznamená, že sa Sprítomnelí nedajú bez problémov užiť, a to najlepšie ako večerný maratón. Paralely s dnešnými globálnymi problémami sú zrejmé možno až príliš, na druhú stranu treba tvorcov pochváliť, že sa neberú príliš vážne a nemajú záujem nám vtĺkať do hlavy nejaký správny svetonázor. Druhá séria by mala tiež čo ponúknuť. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Letos mám štěstí na výběr seriálů a tento určitě patří mezi ty, u kterých jsem se bavil moc. První díl sice takový průměr, ale pak mě seriál dostal. Hlavně svojí originalitou. Jsou zde výborné nápady, u kterých jsem se často pousmál. Klobouk dolů před scénáristy. Byl jsem nadšen i s výběrem herců. Málokdy se totiž stane, že vám všichni sedí a tady se to stalo na 100%. Budu tedy doufat, že vznikne i 2. série, protože seriál není úplně uzavřen a nápadů jak pokračovat mají scénáristé ještě určitě dost. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (5)

  • Ve 2. minutě je vidět, jak kočár začne brzdit smykem zadní nápravy, přestože nikdo na kozlíku po celý záběr netočí klikou brzdy a na konci záběru je vidět, že kočárová brzda ani nemá brzdové špalky. (mikulin)
  • V epizodě je možné několikrát vidět auto značky Škoda. (Cheeter)
  • Finská herečka Krista Kosonen (Alfhildr Enginnsdottir) vůbec neumí norsky. Starou norštinu, kterou její postava mluví, se naučila jen kvůli roli. (Milan25)

Reklama

Reklama