Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (302)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Další z případů jak je těžké udělat komedii, která by sedla většině nebyla trapná a na pozadí měla neotřelý nápad. Prostě to asi nejde. Pár fórů sedlo, protože sem je ještě neslyšel nebo neviděl, zbytku se člověk ušklíbne, protože nejsou váš vkus a nebo jsou provařený a film se hlavně nechce tvářit kameňákově po Šmídmajerově režii. Trailery těmto kouskům též ubližují vzhledem k vystříleným vtipům dopředu. Lehké zklamání po ukázce z kina, ale to se už občas stává stejně jako třeba unikající moč. 45% ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem byl naposledy v kině, běžela tam upoutávka na novou českou komedii - parodii na kriminálky. Upoutávka byla docela vtipná, nenapadlo mne, že jsou v ní vyplácány všechny dva vtipy... Docela jsem se na to těšil, výborné herecké obsazení slibovalo solidní zážitek. Řízek Novotný, sexy Vagnerová, Táborský, Myšička... Nicméně mělo asi zůstat u upoutávky. Tohle bylo jedním slovem strašné. Český film je na tom finančně asi dost dobře, když je možno točit takovéhle brutality. Humor tu není prvoplánovitý, ale předprvoplánovitý. Pointu divák chápe ještě než herci vysloví samotný vtip. Tak moc je tam humor hloupý až blbý. Srovnání s Kameňákem je na místě, přičem ten jako film složený ze vtipů má alespoň ty vtipy. Tady není nic. Jediné co hodnotím kladně, že v tom nehrála ,,Dagmara'' Sypal. Tohle je prostě odpad a nemělo to být nikdy natočeno! - ODPAD ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Z dobrého nápadu je nakonec neskutečná trapárna. Většina vtipů je na úrovni základní školy (třeba papírek, na kterém bylo z obou stran napsáno OTOČ jsme si psali v sedmé třídě a přišlo nám to jako strašná sranda - ale tohle mi alespoň přineslo nostalgii, ten zbytek už byl totálně trapný, třeba ty požadavky únosce (CD Justina Biebera, kufřík s Mimoni a kompletní seriál Ulice na DVD - hahahahahahahahaha)) a pokud to mělo působit vtipně (jakože asi jo), tak asi Šmídmajer měl přitvrdit, aby to bylo tak strašné, až by to bylo dokonalé. Nejhorší na tom všem ale je, že kvůli tomu celý film strašně padá. A nejen kvůli tomu. Všichni herci zde strašně přehrávají (snad kromě Pechláta a Táborského, který tu hraje asi jenom kvůli tomu, že potřebuje prachy) a ono vůbec to celé působilo hodně trapně. Přesto v tom ale bůhvíproč je nějaká podmanivost, tedy "napětí" plynoucí z toho, že mě postupem času začalo zajímat, s jak moc trapnou nebo wtf hláškou tvůrci vylezou. A taky musím pochválit, že konečně v Česku zase někdo natočil krimikomedii, jelikož všechny ty romantické vztahové komedie už mi lezou krkem, ale k čemu mi tahle "originalita" je, když to ve výsledku stejně stálo za prd? Ach jo. A to jsem tomu i trošičku věřil. 1* ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Mrtvý nebožtík je parodií na vlnu českých kriminálek. A styl si vypůjčil od detektiva Frenka Drebina z Bláznivé střely a inspektora Clousoa z Růžového pantera. Sice oba vzory patří do prehistorie filmografie a nyní již také obsahují trapné momenty, ale Nebožtík se se vzory vypořádává více než slušně. Bohužel zde hodnocení není ani trochu střízlivé. Přitom kadence vtipů je obrovská a z naprosté většiny jsou neokoukané anebo lehce inovativní oproti svým vzorům. Trapný mi film přišel až v závěru paradoxně při souboji dvou ženských hrdinek. Paradoxně proto, že se zde na obě velmi dobře dívá (hlavně na Terezu Srbovou, naši mezinárodní hereckou "hvězdu"). ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Objektivně to asi na ty tři hvězdy nemá, ale potěšily mě ty vtípky v druhém plánu, které mám tak rád v již několikrát zmiňovaných Bláznivých střelách apod. David Novotný to ustál a ostatní dobře přihrávají. Jedním z nejlepších momentů je když svědkyně namaluje podezřelého v kubistickém stylu, to mě sejmulo. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • „Krimikomedie Případ mrtvého nebožtíka si příliš nezakládá na vizuální ani zvukové extravaganci, ale vzhledem k tomu, že jsme točili na smetišti i ve vepříně, bude nejspíše útočit hlavně na čich,“ uvedl David Novotný. (SONY_)

Reklama

Reklama