Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Hellraiser II aneb záhada hlavolamu se vrací a s ní i staří známí cenobité v čele s úchvatným Pinheadem o jehož minulosti se zde dozvíme trochu více. Dvojka nabízí ještě krvavější dobrodružství než díl první, cenobité jsou zde děsivější a Kirsty ještě více sexy. Film se odehrává v areálu psychiatrické léčebny - ideální místo pro spojení se samotným peklem. Všudypřítomní vřeštící blázni jen dotvářejí onu ponurou a nepříjemnou atmosféru filmu, kdy ke konci nevíte co je horší, jestli peklo a nebo realita. Clive Barker má skutečně hodně bujnou fantazii a opravdu bych nechtěl prožít některý z jeho snů. Ovšem své představy umí brilantně přenést na plátno a to se cení. A pokud někdy narazím na zakrvácenou matraci s řetězi, nebudu si myslet, že zde došlo k brutálním sexuálním orgiím a radši se jí zdaleka vyhnu ;) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První díl si to svištěl po jasně dané přímce, jednoznačně šlo o to získat dost krve pro Franka. Část druhá je chvílemi morbidní onanie, kdy tvůrcům nápady rozhodně nechyběly a nacpali do filmu vše co je jen napadlo. Představivost byla puštěná notně ze řetězů. Zpracování pekla ale proběhlo na výbornou. PS: Rozhodně také stojí za pozornost že Doug Bradley se tady nestydí ukázat svou lidskou podobu. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Jak je zde několikrát napsáno, film skutečně, bez jakékoli časové prodlevy, navazuje na předchozí díl. Neohrožená Kirsty i všehoschopná a lidsky pekelná Julia, už o pekle vědí každá své. Jedna pokračuje, i přes pochopitelnou nedůvěru okolí ve svém boji, za čistotu a svobodu vlastní duše, i když viděla peklo na vlastní oči a druhá se dostala do role, u které v předchozím díle jen asistovala. Role znovuzrození. Výborná kamera i celá režie. Atmosféra graduje otevřením pekelné brány a celé vyobrazení prostředí, je na rok výroby opravdu přesvědčivé. Něco málo ze "zrození" démonického Pinheada na začátku filmu, i stvoření nového Cenobita, je přímou ukázkou, jak funguje pekelná moc v tomto případě. Je zde i projev pekelné spravedlnosti, která může někomu ubrat na temné atmosféře. Film by si určitě zasloužil i více projevu od samotných Cenobitů, kteří v podstatě jen pózují a nečekaně a jednoduše umírají. V případě, že by tomu bylo naopak, s 5ti hvězdičkami bych určitě neváhal. Jinak určitě kvalitní a ani scénářem nepokažená temná podívaná, která mně osobně donutí vidět další díl. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně horší než první díl. Triky jsou na stejné úrovni jako u jedničky, herci podobně nedokonalí, atmosféra ubyla, scénář se stal místy docela nepřehledným. Zamrzela mě hlavně malá účast cenobitů v čele s Pinheadem. Po tom, jak jsem byl natěšený po prvním dílu, je pro mne Hellbound docela zklamáním, přičemž nespokojený jsem hlavně kvůli druhé polovině (první byla více než dobrá) - nelíbila se mi podoba pekla a špatné triky (se vstupem do pekla se všechna atmosféra vytratila), a vlastně ani vyústěni děje mě zrovna nepotěšilo. Slabé tři hvězdičky. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

když pominu naprosto horrorově dementní chování všech postav(někdy mi jednání a činnosti připadaly jak z hloupé parodie),tak musím vyzdvihnout první půlku filmu,která má opravdu děsivou a nepříjemě nervozní atmosféru....ALE....v druhé půlce se vše zcela otočí a z děsivého snímku se stává retardovaná a nuuuuudnáááá kopa sraček......z démonických cenobitů v čele s pineheadem se stávají usmrkánci,kteří nejsou schopni bojovat s ničím co je jen trochu tvrdší než člověk,, démonečci jejichž srdce hned změkne, když se dozví a rázem rozpomenou na svou lidskou minulost.......Brrr, každý fanda cenobitů a pineheada musel u tohodle dílu srát ježky vztekem......první půlka- krása,,druhá půlka-odpad!!!!!! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Scénárista Peter Atkins dostal od fanoušků několik nenávistných dopisů, jelikož nechal velmi lehce dr. Channarda zabít Pinheada a ostatní cenobity. (Chatterer)
  • Místo jména dr. Channard byl ve scénáři dr. Malahide. "Channard" je odvozen od Christiaana Bernarda, který jako první na světě provedl úspěšnou transplantaci srdce. (Chatterer)
  • Vůbec první slovo malé řešitelky hlavolamů Stephanie je "Oh, shit". (Scorn_)

Reklama

Reklama