Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

když pominu naprosto horrorově dementní chování všech postav(někdy mi jednání a činnosti připadaly jak z hloupé parodie),tak musím vyzdvihnout první půlku filmu,která má opravdu děsivou a nepříjemě nervozní atmosféru....ALE....v druhé půlce se vše zcela otočí a z děsivého snímku se stává retardovaná a nuuuuudnáááá kopa sraček......z démonických cenobitů v čele s pineheadem se stávají usmrkánci,kteří nejsou schopni bojovat s ničím co je jen trochu tvrdší než člověk,, démonečci jejichž srdce hned změkne, když se dozví a rázem rozpomenou na svou lidskou minulost.......Brrr, každý fanda cenobitů a pineheada musel u tohodle dílu srát ježky vztekem......první půlka- krása,,druhá půlka-odpad!!!!!! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

I tentokrát se otevře kostka, jenže tentokrát nevstoupí nic sem, ale my se podíváme tam. A tam je opravdu "hezky". Pekelný labyrint mě opravdu dostal svou nádherou a promyšleností (takhle nějak bych si to peklo i představoval, včetně Frankova trýznění "nabídnou všechno nedají nic"). Více bizarnosti, více fantaskna, více fantasmagorie (v tom dobrém smyslu), více krve. Mnohem energičtější, živelnější a žhavější Clare Higgins, než v jedničce, tady z ní ten sex apeal prostě stříká v proudech. Málokdy se stane, že pokračování přebije předcházející díl, ale dvojka Hellraisera tu dokonalou jedničku docela válcuje. Můj nejoblíbenější a nejlepší díl série. 8* ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak v tomto horore je všetko hnané až do krajnosti. Explicitné scény sú nádherne explicitné, lakačky nahradila nádherná hororová atmosféra. Peklo je ako od Dalího a som rád, že sme sa tam na konci príbehu dostali. Spolu s nostalgickým feelingom 80tych rokov som maximálne spokojný. To, že boli cenobiti kedysi ludia, je pre mňa, na rozdiel od mnohých, pekná myšlienka. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Perfektná atmosféra v prvej polovici ("I'm in hell. Help me!") sľubovala film o triedu lepší než skvelý, no predsalen komorný a low-budget prvý diel - vyzeralo to na podobný upgrade, ako PHANTASM 2 versus originál. Pekelne temný horror sa ale v druhej polke mení na fantasy naháňačku v zadymených kulisách s debilnými trikmi. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Hodně slušné pokračování. Minimálně to nebylo téměř doslovné opakování toho, co jsme viděli už během první části, jak bývá u některých sequelů zvykem. I když je pravda, že ty scény opakující děj z minula trochu otravovaly. Ze všeho nejlepší mi asi přišly scény z labyrintu, který vypadal vážně úchvatně. Trochu zamrzí, že to jak naložili s Cenobity samotnými, trochu zkazilo jejich zajímavost. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Kvůli poranění krku nosil Kenneth Cranham make-up Cenobita po jeden den. Po zbytek natáčení hrál Cenobita Channarda kaskadér Bronco McLoughlin. (HellFire)
  • Zvuk sirény, který neustále vydává Leviatan v Labyrintu, je Morseův kód pro „BŮH“. (TroiMae)
  • Hlava, která na konci filmu položí otázku "What's your pleasure, sir?", patří podivnému muži, který v prvním díle v obchodě se zvířaty jedl cvrčky. (Chatterer)

Reklama

Reklama