Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Takisto ako pri prvej časti určite vyzdvihnem gore. Je to vynikajúco spracované. Mäsité, krvavé, bizarné, úchylné a dôvod prečo sa to dalo pozrieť. Dvojka si viac menej drží kvalitu jednotky ale aj tak nechápem na čo bolo potrebné pokračovanie takéhoto sterilného námetu. Dej tu bol tak nesmierne prekombinovaný že mi to prišlo miestami až komické. Hovoril som si "To už nemyslia vážne". Ale dalo sa na to pozerať keďže nechutnosť prakticky všetko ostatné odrovnala. Pozdávalo sa mi že tu mal Pinhead o niečo väčší priestor na realizovanie sa. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Hellraiser II ode mě jako jediný díl z celé série dostávává plný počet hvězdiček. První díl mi přišel jako průměrný horor s dobrými efekty a nápadostí,druhý je geniální. Hned od úvodu je jasné,že film je brakovou nechutnou záležitostí 80.let. Má děsivou atmosféru zvláště na psychiatrické léčebně,úlisný doktor zajímajíce se o bránu pekel. Krvavý návrat Julie se povedl a na konec,žena bez kůže je velmi vzrušující a přitom děsivé si s ní užít a být úplně od krve jako postel. Škoda,že režisér nebyl dost šílený na to,aby tohle natočil. Podívej te se na jeho první film,totální nuda a jeden z nejblějších filmů co jsme viděl a hele co dokázal natočit jako svůj druhý film. Takže to je jen líbání s doktorem. To co mě na filmu nejvíce zaujmulo byla skvělá a krásná herečka Imogen Boorman hrající nemluvící dívku Tiffany. Škoda,že nehrála ve více filmech. Peklo je krásné a krve a nechutností je tu dost a plný akce,tohle je pro mě je nejlepší a taky asi i jedný dobrý Hellraiser. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně velký sešup dolů v kvalitě a to ani jednička nebyla žádný zátrak. Postrádá to atmosféru jedničky, nápad veškerý žádný a často film nechtěně budí smích. Pinhead je jediným světlým bodem hodně velké slátaniny a je mně líto, že taková hororová ikona nedostala ve starších dílech moc velký prostor zazářit. Mé hodnocení: 20% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Dvojku mám rád stejně jako jedničku, protože, když to u nás vyšlo na vhs, tak jsem oba díly sledoval po sobě a beru to jako jeden film. Parádní atmosféra, geniální hudba a všechno okolo. A hlavně - uncut verze!!!! Ta na vhs nebyla a když jsem po čase uncut verzi viděl, nestačil jsem se divit, co bylo všechno vystříháno! Luxusní gore! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sadističtější a o hodně krvavější. Je zde vidět rozdíl oproti Hellraiserovi. Trochu chybí absence příběhu. Sice zde je, a s docela nápaditým tématem šíleného doktora a jeho pokusech, ale celkově nevyzní tolik silně. Místy mi přišel jakoby neucelený a trochu zmatený. Oproti úvodnímu dílu dávám slabší čtyři hvězdičky. Hlavně díky slabšímu scénáři a místy laciným, béčkovým dialogům. Hellraisera bych totiž ke kategorii B-žánru nezařadila. Rozhodně ne alespoň první díl. Bohužel toto pokračování Hellbound má k béčku docela slušně vykročeno. Vizuální stránka oproti jedničce mírně pokulhává, což se projevilo zvláště ve výtvarném pojetí Hellworldu, jehož interiéry na mně (naštěstí jen) občas působily spíše jako kulisy, v provedení malých pijavic, které trikově vypadaly jako na úrovni fantasy filmů z padesátých let a díky tomu bylo jejich vzezření spíše k pobavení, než aby vzbuzovalo hrůzu nebo odpor. Možná, kdyby se tohoto dílu opět chopil Clive Barker, dopadlo by to jinak. Možná na tom všem má podíl i český dabing. Pinheadovi v originálním znění se nic nevyrovná. Ale na druhou stranu, po celém mém výčtu kritik, i přesto nemohu hodnotit třemi. Je zde Doug Bradley alias Pinhead, fantastická hudba Christophera Younga, odporní a zároveň fascinující Cenobité a jejich originální masky, magický význam Lemarchandovy kostky, neboli Lamentové konfigurace, v jejímž světě se neustále prolíná rozkoš, chtíč a bolest, a celková atmosféra tohoto snímku, které dokáže, sice s obtížemi, ale přece, zachránit to vše méně či více záporné, co jsem vyjmenovala, a co mohlo být mnohem lepší. Takže jednoduše shrnuto - jako pokračování slabší čtyři, jako samostatný díl rozhodně plné čtyři. "And your suffering will be legendary even in Hell..." ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Místo jména dr. Channard byl ve scénáři dr. Malahide. "Channard" je odvozen od Christiaana Bernarda, který jako první na světě provedl úspěšnou transplantaci srdce. (Chatterer)
  • Hlava, která na konci filmu položí otázku "What's your pleasure, sir?", patří podivnému muži, který v prvním díle v obchodě se zvířaty jedl cvrčky. (Chatterer)
  • Film měl premiéru 23. prosince 1988. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno