Reklama

Reklama

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

  • Slovensko Prvok, Šampón, Tečka a Karel (více)
Trailer 2
Česko, 2021, 118 min (Alternativní 112 min)

Režie:

Patrik Hartl

Předloha:

Patrik Hartl (kniha)

Scénář:

Patrik Hartl

Kamera:

Tomáš Sysel

Hrají:

Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák, Martin Hofmann, Jana Kolesárová, Zuzana Norisová, Kristýna Boková, Petra Polnišová, Daniela Kolářová (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč… (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (636)

Andreas odpad!

všechny recenze uživatele

Bez přehánění úroveň "Líbáš jako" filmů. Přitom jít cestou čtyř postav, čtyř příběhu je vděčnou sázkou na jistotu ve smyslu aspoň něco trefit, vymyslet aspoň něco zajímavého, třeba jen u jedné postavy. V první hodině se chlapci mají svléknout na veřejnosti, ve druhé si zase budou hrát na yesmany. A z toho má asi pramenit humor, jak je veřejnost v nejnevhodnějších chvílích zaskočena nahým chlapem, chlapem v ženských šatech a hrou na pravdu, kdy všichni musí přiznat, co choulostivého ten den dělali. Celé je to bezostyšně schématické, v úplně každé scéně stokrát omleté, a pokud jste viděli něco z takových těch největších televizních shitů, tak i hrozně předvídatelné. Každé postavě je přidán určitý životní problém, aby si to hrálo na nějakou výpověď, všechny čtyři linky jsou samozřejmě naprosto banální a "vymyšlené" na první dobrou, jako když máte něco plácnout do pěti vteřin. V těžké konkurenci trapnosti patrně vítězí ten dojáček kolem Šampónova prozření, pět minut déle a dozvěděli bychom se, že ta Karlova s ním čeká. Jestli tam má jít o nějakou krizi čtyřicátníků, tak Hartl ji prokazuje naprosto brutálně, napsat a zrežírovat něco tak nezajímavého, neoriginálního, uslintaného a impotentního je fakt na sebevraždu. Odpouštím těm, které mám rád, že se jim tohle v režimu oddechovka naprosto o ničem mohlo líbit a oni mi naopak odpustí ten odpad v režimu film. Jediné, čím se tento snímek liší od běžného českého odpadu je ta znatelná půlhodina navíc a neobsazení nějakého z Polívků. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Typicky utahaná tuzemská spotřební komedie, jejíž největší síla ale poměrně překvapivě tkví v propracovaných charakterech, které navíc velmi trefně reflektují chlapské pocity. Snímek Prvok, Šampon, Tečka a Karel režiséra a zároveň i tvůrce knižní předlohy Patrika Hartla rovněž zaujme i plejádou známých hereckých tváří či vtahující nosnou premisou. Je tedy vážně velká škoda, že scénář je poměrně dost děravý, což jde ruku v ruce s neúměrně nataženou stopáží, při níž se několikrát na displej hodinek zkrátka podíváte. Ve finále tedy dostaneme zcela průměrný snímek, na který si za pár měsíců vzpomene jen málokdo. Škoda. (Netflix) ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem si od této taškařice nic neslibovala. Říkala jsem si, že se Hartl možná líp směje než točí. Právě toto počáteční nastavení způsobilo, že jsme vlastně byla mile překvapená. Asi nejvíc mě pobavil Martin Pechlát, který hrál v minulosti spíš takové ušlápnuté nevýrazné týpky, ale jako pórek neměl chybu. Škoda, že ten zpěv nebyl jeho, to bych pak hodně hluboce smekla. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Další český maskult, tentokrát s vynikajícím castingem, čímž ale výčet předností končí. Genderově reverzní Sex ve městě. Česká kinematografie je zoufale unifikovaná - mezi natáčením reklam a české mainstreamové komedie není zásadní rozdíl...rezignace na jakékoliv umělecké hodnoty, přesahy, originalitu, hlavně že je z toho ,,vejdělek"... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Českým filmům a zejména komediím se v posledních letech opravdu nedaří. Tohle se naštěstí povedlo a jednalo se o super podívanou! Určitě bych ocenil, kdyby dílo obsahovalo více výzev, z nichž zejména ta svlíkací tvořila zlatý hřeb celého sledování a pak také rozhodně mohem více té komedie. Takhle to bylo spíš drama několika mužů kolem čtyřicítky s občasnými vtípky, které tomu na vážnosti mnoho neubíraly. Tím pádem film nemůže konkurovat mým oblíbeným filmům které se dají znovu pustit prakticky kdykoli. Filmy jako například Účastníci Zájezdu, Pelíšky, či dokonce Rafťáci. Netvrdím tím však, že je takové provedení méně kvalitní. Pouze, dokud si stále pamatujete důležité části, tak stačí vidět pouze jednou. PS: V průběhu filmu potěšilo vidět snad všechny známé české a slovenské herce rozprášené v různých mini rolích. 72% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (27)

  • První klapka filmu padla poslední říjnový víkend roku 2019. (SONY_)
  • Scény v policejní škole, supermarketu, na koncertě a gay klubu se natáčely v Plzni. Přihlásilo se více jak 500 místních komparzistů a vybráno jich bylo 250. (e_Fox)
  • Hrnek z reklamy na zeleninovou polévku měl 4,5 m na výšku. (UNK.Cory)

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Reklama

Reklama