Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokující živé vysílaní, které během chvíle změní životy několika nevinných lidí. Radek (Karel Roden) se po téměř dvaceti letech nečekaně vrací do svého rodného města, aby zde nalezl jistou mladou ženu a jednou provždy se vyrovnal se svou minulostí. V pátrání po neznámé ženě mu pomáhá Eva, ambiciózní rozhlasová moderátorka, která jeho příběh dostane do své živě vysílané noční show. Chtěla mít ve vysílání senzační událost, ale k jejímu zděšení a ke zděšení všech posluchačů začne na povrch vyplouvat něco, s čím nikdo nepočítal. Svůj plán připravoval Radek několik let a během jeho vyprávění je do pochmurného příběhu vtažena nejen ona sama, ale i pražská kriminálka a další aktéři dlouho zapomenutých událostí. Začíná napínavý boj o čas a o spravedlnost. Opravdu už je vše nenávratně promlčeno? (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (358)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toto nevyšlo. Najpodstatnejšie som sa dozvedel vlastne len zo záverečných titulkov. Že v Čechách je premlčacia doba na vraždu 15-30 rokov a že tak nízku hranicu má napríklad aj Rumunsko. Prečo to porovnanie s Rumunskom? Akože podnet na to, že to je zaostalá krajina? Celkovo film je úplne bez akcie a dialógy či večné telefonáty lemuje nepríjemná hutná hudba. Námet filmu dobrý, ale spracovanie strašne nudné a skoro bez deja. Ako tu niekto napísal: možno by to fungovalo lepšie ako rozhlasová hra. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Promlčeno jistě vypadalo skvěle na papíře a vlastně i trailer vypadal lákavě, což je ale koneckonců jeho účel. S podobnými očekávání jsem šel do kina i před pár týdny na Stínohru. Námět Sedláčkova krimithrilleru má viditelný potenciál, který se však poněkud vytratil ve zpracování, které by místy slušelo spíše televiznímu filmu. Docela mě rušilo, že Barbora Bočková rozhodně nevypadala na věk své postavy Evy, což platilo i pro Denisu Barešovou coby Elišku - ale budiž. V průběhu děje se tvůrcům podařilo místy budovat slušné napětí a postupně odhalované pravdy byly překvapivé, nikoli však šokující. Závěr filmu jsem si představoval trochu jinak a vlastně nevím, co si mám myslet o postavě Radka. Promlčeno i tak stojí za zhlédnutí, jen je třeba mít spíše vlažná očekávání. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Před Seveřanem mi zahrál trailer na ambiciozní český thriller, který mě ihned zaujal premisou a obsazením. Tak jsem se po letech vydal na film české produkce do kina s očekáváním, ale i se střízlivým odstupem. Nakonec se na plátně rozehrála silná napinavá hra vedena Radkem (Karel Roden), která úplně neustála přistání. První akt famozní! Užasné budování, které vás ponoří do děje a postav až umíráte touho zjistit, co se stalo a co vše Radek odhalí. Následující druhý akt dostojí očekávání, ale nutno říct, že je ani nijak zásadně nepředčí. Vyjma jednoho přijemnýho zvratu. No a pak by měl přijít ten třetí akt, to vyvrcholení, které diváka semele emocemi, napětím a zvraty! Že ano? A ono ne! Film prostě vyšumí. Ne že by se zápletky a osudy postav neuzavřeli, ale je to celý takový nijaký. Oproti budování ze začátku, kdy si fakt říkáte, že tohle nebude vůbec hezký. Tak finální konfrontace působí jako setkání starých známí, co přece nebudou blbnout. Veškeré napětí pomizí a konec se odehraje, tak jak vám to postavy slibý, což je prostě škoda. Mít to silnější finále, tak se jedná o přijemnou kondenzovanou thrillerovou pecku. Nejednalo se o žádnou 10/10 ani před finále. Je tu spousta menších a větších problémů, ale pořád to byl solidní 7/10 filmek. No a potom konci je to takových 5-6/10 s nepříjemnou pachutí promrhané potenciálu po solidní hodince a patnácti minutách! Škoda, takhle to můžu doporučit max v pohodlí domova z televize nebo služeb na internetu. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Silné téma vycházející z legislativy ČR natočeno a zahráno tak nečekaně vypjatě a emotivně, že nemohu jinak než za plný počet. Některé vedlejší role na mě působily trochu amatérské, ale Roden, Bočková i Barešová to zahráli tak perfektně, že jsem jim to žral od první až do poslední minuty, kde to ke všemu vyústilo nečekaně. Na české poměry opravdu velmi kvalitní film. ... LFŠ 2022 MN ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Scénář má několik dosti citlivých míst, na která je vhodné zapomenout. Režie je silná v kramflecích a tvoří napětí i ve chvíli, kdy musí vařit z vody. Největší slabinou filmu je dosti špatná Bočková, Roden také neprožil zrovna svoji nejlepší hereckou chvilku. To nejlepší předvedly Vilma Cibulková s Denisou Barešovou, které si bez potíží ukradly takřka celý film pro sebe. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (24)

  • Barbora Bočková coby ambiciózní rozhlasová moderátorka, která právě vysílá nejsilnější kauzu  své kariéry, natáčela většinu času v prostorách Českého rozhlasu na pražských Vinohradech. Ve studiu sídlí stanice Radio Prague International, která vysílá zprávy do zahraničí. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno