Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nedívej se. Neptej se. Neklikej. Patnáctiletý Marty měl celý život před sebou. Teď je ale mrtvý. Zbyla po něm jen série mrazivých videí, které natáčel krátce před svou smrtí. Truchlící otec skládá dohromady střípky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konce. Osmidílný thriller #martyisdead inspirovaný skutečnými případy kyberšikany získal hlavní cenu na mezinárodním festivalu Serial Killer. (MALL.TV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Plný počet, protože názorné, poučné, aktualní a důležité. Řekla bych, že především pro rodiče, protože omladina už kolikrát poučena je. Gratuluji k nominaci na Emmy! Po dokumentu V síti další práce, která může lidem otevřít oči. Pěkně natočeno, sympatická stopáž, dobře obsazeno. Odbočka k jiné věci: nedávno jsem četla nový český román Soběstačný. Pojednával o čemsi jiném, ale v určité etapě se jedenáctiletý chlapec dostal do situace, kdy ho obtěžoval dospělý chlap přes mobil. Spisovatelka velmi dobře vystihla nesnadnou situaci vystresovaného kluka, který dobře ví, že je to špatně, že o tom musí říct dospělým, je poučen jak ze školy, tak z domu, přesto je tato cesta neschůdná. Například dveře ke školní psycholožce v místech, kam každý vidí a on se tam stydí vejít, třídní učitelka, která se mu líbí a hanba nepustí, vážně nemocná máma, kterou zatěžovat nemůže nebo dědeček, který je moc starý... A predátor stále vypisuje, stále naléhá. Situace, kterou jedenáctileté dítě řešit chce, ale kvůli všelijakým okolnostem neví jak. Tato dějová linie mě zaujala a seriál ji teď doplnil. Obojí doporučuji rodičům, ačkoli jak zmiňuji výše, v knize jde o něco jiného, setkání s predátorem je jen epizodou, přesto jsem u ní trnula hrůzou. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Tenhle napínavý a chytrý webseriálek je tím nejlepším, co jsem zatím na téma kyberšikany viděla (tedy, vedle Disconnect, kde ale nejde o ústřední linii). Možná je edukativnější pro rodiče, než pro děti... Mrkněte na to. ()

Reklama

departed 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nebráním tomuhle typu progresivní český tvorby, která se opírá o moderní znepokojující téma, které je přítomno denno denně. Kdyby byl seriál namluven profesionálním anglickým dabingem, tak bez pochyby uvěřím, že jde o zahraniční tvorbu, nicméně tady musím pochválit zlatý český ručičky s citem pro detail, střih, mrazivou atmosféru a gradaci příběhu, i herecký výkony od přitom úplně neznámých herců jsou skvělý a nebijou do očí zbytečným přehráváním. Za nápad, provedení a technický zpracování palec hore a jsem zvědavej, jak tohle bude pokračovat. Hodnoceno: 1 série. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní webseriál zabývající se kyberšikanou, který disponuje docela slušným tempem a skvěle vygradovanými jednotlivými díly. Více než aktuální téma s mimořádně silnou výpovědní hodnotou, podpořené dost dobrým scénářem, dovedlo tvůrce k zisku ceny Emmy, což je v našich končinách zcela jistě úspěch z říše snů. (85%) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Převážně edukativní, ale velmi snesitelnou formou. Výkony, a to hlavně mladých herců, byly poněkud nejisté, až tápavé. Příběh je klišovitý, leč maskuje to vcelku zdatně formou využívající sítě. SHRNUTÍ: Probohy, nikdy neposílejte nikomu své nahé fotky nebo videa! A když už, tak bez obličeje a viditelných známek, dle kterých byste mohli být identifikováni. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • V 2. minutě hraje „Call Me“ od Sprint Edge. (SONY_)
  • Tvůrci seriálu se nechali slyšet, že jedním z důvodů, proč seriál vznikl, bylo i to, že každý rok kvůli kyberšikaně spáchá sebevraždu v Česku přes deset dětí. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje „Call Me“ od Sprint Edge a ve 3. minutě hraje „Long Way“ od Sprint Edge. (SONY_)

Související novinky

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

23.11.2020

Včera proběhl online přenos 48. ročníku předávání mezinárodních cen Emmy, které jsou pokládány za televizní obdobu filmových Oscarů. Ocenění udílí americká Akademie televizních umění a věd, která je… (více)

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

27.09.2020

Přestože hlavní ceny Emmy za loňskou seriálovou tvorbu již byly rozdány, existuje vedle nich také mezinárodní seriálová soutěž – a právě v té teď mezi nominovanými skončil i jeden český seriál.… (více)

Reklama

Reklama