Reklama

Reklama

Hollywood

(seriál)
  • USA Hollywood
Trailer

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V poválečném Hollywoodu se může skupinka ctižádostivých herců doslova přetrhnout, aby dosáhla svého a uplatnila se v showbyznysu. (Netflix)

Recenze (106)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Murphyho srdeční záležitost na první pohled. Pro mě naprosto bezchybný a krásný dobový seriál. I přes jeho "dobovost" se v něm podařilo poukázat na všechna možná témata, která žel stále hýbou dnešním světem - rasismus, homofobie, sexuální obtěžování, zneužívání moci a mnoho dalšího. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako nevim, tohle už i mně přijde ve výsledku mnohem spíš jako univerzální netflixovskej balíček woke idejí než skutečný seriál. A vlastně ani nevim, jak se to stalo, neboť minimálně v první polovině epizod to brnká i na temnější struny a z některých dějových zákrutů odkrývajících "špínu Hollywoodu" mi bylo až fyzicky špatně. Ale pak se to najednou zlomí, a všechno je sluníčkové? Celkový dojem ze seriálu je u mne najednou mnohem slabší než pocit z jednotlivých epizod při sledování, ten páteční jednodenní binge mě bavil dost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ryan Murphy je talent na témata a je vlastně jedno, jestli je v danou chvíli režíruje nebo "jenom" produkuje. Povídat o Hollywoodu je ale něco, co chce každý fanoušek filmu slyšet. Už to ale není tak atraktivní, když se Vám tu honí menšiny (což by ještě tolik nevadilo) a celé to navíc působí hrozně gay (což je tu braný hodně na krev) a vy jako divák netušíte, jestli je to realita nebo jenom příběh poplatný dnešní době. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Zhruba v půlce to ztrácí tempo, ale člověk to všem těm odvážným minoritním holkám a klukům přeje, takže přivře oči nad lehce patetickým závěrem. Byť je ta zákulisní hollywoodská zvrácenost a prohnilost někdy mírně iritující, v zásadě jde o dobrou reflexi produkčního pozadí a procesu utváření hvězd. Byť byly jednotlivé postavy celkem ploché a nesly spíše konkrétní funkci, svou pozicí v příběhu, motivacemi a cíli rozhodně stály za pozornost. Navzdory všem těm dámám v popředí jsem stejně nejvíc fandila postavě Claire Wood, blonďaté dcerunce z movité rodiny filmového mogula, která by jednoduše mohla být závistivá bitch, ale je to prostě normální hodná a přátelská holka. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nic pro homofoby. Pořádně mě to chytlo až v polovině, když se rozjely přípravy filmu, ale pak mě tahle feel good pohádka o prorážení menšin v Hollywoodu nepustila, i když je odvyprávěná dost divoce, scenáristi se s tím neserou a sypou tam konflikty, které se vyřeší za deset minut, postavy hrozně vysvětlují sebe sama a cliffhanger s pálením filmu byl hodně laciný. Ale už během sledování jsem měl chuť natočit film a změnit svět. Parsons skvělý ve skvělé roli, obzvlášť v interakci s kouzelně štěněcím Pickingem jako Rockem Hudsonem. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Ten kýžený vysněný Hollywood si to představuje tak, že to naprosto vykostí jakékoliv drama, obsah či normální lidský konflikt. Všechny postavy jsou dříve nebo později allies, ve všem spolu souhlasí a všechny problémy včetně systémového rasismu vyřeší většinou během desetivteřinového dialogu. Co je směšnější? Těžko vybrat, zda to jsou ty zcela absurdní cliffhangery, intervence Eleanor Roosevelt nebo výstavní košťata v hlavních rolích, které nedefinuje nic jiného než jalová moudra o rovnosti. Parsons, LuPone nebo Holland Taylor se možná snaží, ale poslední epizody už jsou prostě daleko za hranou parodie, kdy si všichni vyznávají lásku po pěti minutách, neustále o něčem plamenně poučují a ze všeho musí vyvodit pozitivní poselství. Tohle překroucení dějin Hollywoodu v sobě pro mě nemá ani kus soudnosti nebo invence, hlavně kvůli tomu, jak urážlivé to je k celým dějinám boje za práva. Ten je tu mimochodem přesně v duchu Netflixu jen vykalkulovaným contentem, což je skoro tak děsivé, jako herectví Darrena Crisse. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

7/7 Krásná práce. Díky platformám typu Netlix je dnes možné realizovat něčí vlhké sny. V tomto případě vlhké sny Ryana Murphyho o tom, jak se po válce Hollywood změnil do skutečného Dreamlandu. Už jen proto stojí se na to podívat. Pokud patříte mezi diváky, kteří se na první dobrou budou dobře orientovat v odkazech na skutečný poválečný Hollywood, máte vyhráno. Je to svěží odvážný seriál, který respektuje menšiny a zároveň miluje glamour a hvězdy. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Moje překvapivě první pořádná zastávka u workoholika Ryana Murphyho. American Horror story jsem vzdal po jednom díle, kdy jsem tušil, že to nebude úplně pro mě a k Hollywoodu jsem nikterak zvlášť nevzhlížel. Vlastně kdyby to psal pro kabelovku FX, jako některé předchozí kousky, a ne pro Netflix, vůbec bych se k seriálu nedostal. Ale jsem rád, že se tak stalo, jelikož tento seriál považuji za zatím nejlepší novinku letošního roku. Plně chápu, že spousta lidí se nepřenese přes sluníčkovou atmosféru (docela by mě zajímalo, jak asi vypadala původní temná verze), protlačování negroidní rasy a homosexuality. Nic z toho, na rozdíl od neurčitých postav v příběhu, nevidíme poprvé a mě zkrátka tak chytil příběh, že jsem stanovil vysoké tempo, jež mám z nedostatku času i ochoty málokdy. Co se týče obsazení, z něho na papíře pochopitelně ční Samara Weaving a Jim Parsons (v prvním díle ho nečekejte), jež hraje maximálně prokreslenou postavu filmového agenta s možná nejsilnějším dějovým obloukem. K mému překvapení mě ale chytly za srdce takřka všechny postavy, zahranými herci, které jsem před tímto seriálem neznal (nemaj zde někteří ani fotky) nebo dlouho nikde neviděl (Holland Taylor z Dva a půl chlapa) a rozšířil si tak obzory. Zdaleka však nejlepším byl Joe Mantello a o jeho postavě nechci vůbec nic prozrazovat, jenom doufám, že jej zas brzy někde uvidím. Netflix v době koronavirové uvedl bezpočet novinek a Hollywood možná trošku a nespravedlivě zapadl, dejte mu šanci nyní a vydržte alespoň pár dílů...9/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

infantilní, nesnesitelně sentimentální, bezkonfliktní malovaný hovno, který mě usvědčilo v tom, že Ryan Murphy je toxicky pozitivní naivka.... ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Murphyho přenádherná fantazie o tom, jak by to asi bylo, kdyby se už ve zlatý éře Hollywoodu přestala řešit rasa a sexualita a Akademie by třeba taky hodnotila filmy a herce podle jejich opravdové kvality a výkonu. O to víc bolí, že to tak není ani teď, ale brzo se tam dostaneme, já tomu věřím! Poslední epizoda parádní - zasloužený happy end pro všechny, kteří si ho zasloužili, ale nikdy se do nedočkali, casting je hodně povedený (Parsons!) a vemte mě prosím taky do Dreamlandu! Binge watch snů. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Za mňa ako fanúšika Hollywoodu 40tych rokov veľké sklamanie. Naťahovaná kaša vyplnená nezaujímavou vatou (napr. exploatačná tretia epizóda), ktorá sa viac zaoberá mužskou prostitúciou než nakrúcaním filmu. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Jsem opravdu překvapen velice solidním scénářem!! Začal jsem koukat kvůli "Šeldnovy" Ale zůstal jsem u seriálu kvuli úplně jiným hercům. Super. Za mě 85% ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Jako člověku se slabostí pro starou Ameriku se mi na to skvěle koukalo po stránce výpravy a kostýmů a prvních pár dílů se jevilo nadějně i po stránce scénáře. Ale pak jako by šlo všechno rázem do kopru. Mám z toho podobný pocit jako kolega J*A*S*M - ze seriálu, který se zprvu jeví jako nadějná sonda do intrik a zvrácenosti (nejenom) poválečného Hollywoodu, se stává víceméně pohádka, která jen klouže po povrchu a nepřipouští žádné komplikace, žádné skutečně vyhrocené dramatické situace, po nichž některé momenty i tematika rasismu a homofobie přímo volají. Ba naopak, jak se příběh vyvíjí, přeslazenosti, kýče a patosu přibývá a korunu tomu nasazuje poslední epizoda. Chápu, že hlavním poselstvím seriálu je nevzdávat se naděje a jít si tvrdě za svým takříkajíc "against all odds", ale i to se dá pojmout vkusně a neprvoplánovitě. Chyba je však do jisté míry na mé straně, jelikož jsem očekával něco úplně jiného, syrovějšího a realističtějšího (např. ve stylu Roachova Trumba). I proto jsem ve finálním hodnocení tolerantnější - když už nic jiného, děj odsýpal, seriál má příjemnou dobovou atmosféru a sympatické postavy a krom toho mě těšila řada narážek na reálné herce a filmy starého Hollywoodu, které mám tak rád. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech, resp. čtyřech dílech jsem byl nadšený. Temný, ale přesto vtipný Ryan Murphy v nejlepší formě. Sliz a hnus Hollywoodu bez přehnaného pozlátka. Skvostné herecké obsazení - Jim Parsons tímhle u mě definitivně nechal Sheldona daleko za sebou. Darren Criss mě tam bohužel začal celkem štvát... asi už mu prostě nevěřím "straight" role. Ale nakonec svým herectvím do celkového vyznění seriálu zapadl dokonale. Což tedy není z mé strany pochvala... bohužel... A TADY BUDOU JEMNÉ SPOILERY Zhruba v pátém díle se to u mě začalo dost povážlivě lámat. Ta tam byl původní temný tón začátku a jako mávnutím kouzelného proutku tu máme ukázkovou cukrkandlovou limonádu jako u Glee. Zde je ovšem ten podstatný rozdíl (pro mě). Ke Glee jsem s tímto přistupoval, k Hollywoodu ne. Moc jsem si o něm nezjišťoval, první díly mě dokonale "zaháčkovaly", proto jsem tím koncem o to víc zklamaný. Promiň, Ryane, ale pokud nastíníš v prvních dílech, že pomalu všechny postavy jsou svým způsobem svině (některé až na hraně kriminálu), tak ti prostě nemůžu věřit to, že se nakonec všechny (ANO, VŠECHNY) "redeemnou". U někoho to bylo zpracováno super - šéfproducent Dick a Ernie - u někoho to působilo trapně - "Sheldon" - případně až komicky - Ace, šéf studia. V jedné scéně máme hořící kříže KKK, puf, pár minut na to protesty plošně utichly, protože film se povedl a slaví úspěch. Ano, teď už vím, že Ryan chtěl natočit pohádku. Ostatně i tagline k celé minisérii je "What if you could rewrite the story?" Ale já v tom vidím bohužel jen zabitý potenciál, který první půlka minisérie nastínila. Můžete to brát tak, že si objednáte krvavý steak, ale dostanete výtečný moučník. Někdo si pochutná, zaplatí a odejde z restaurace, někdo se půjde hádat s kuchařem. Já patřím do té druhé skupiny... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Po konečnom zvážení som musel jednu hviezdičku ubrať , pretože posledné dve epizódy sú plné brutálneho pátosu a miestami až sračkoidného klišé. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

První tři epizody vás namotají na seriózní příběh ze zlaté éry Hollywoodu a jak se tehdy žilo menšinám všeho druhu. Příběh gigola, co se snaží uspět jako herec jen proto, že ho v dětství bavilo chodit do kina? Paráda. Stupidní jako facka a zároveň uvěřitelné. Jenže to jsem netušila, že Murphy z toho plánuje udělat Glee na x-tou. Další 4 díly jsou napsány ve stylu, kdy scénáristi sebrali několik "woke" hashtagů z Twitteru a postavili kolem nich příběh, který je asi tak uvěřitelný jako sníh v létě. Aneb všechno je krásné, pozitivní, postavy úplných grázlů najdou svědomí bez jakéhokoliv vysvětlení. Herci jsou jednorozměrní jako příběh samotný. Jediný Jim Parsons hraje jako o život. Seriál jsem dokoukala se znechucením z toho, jak tohle vůbec někdo tohle schválil do produkce. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Spousta sympatických herců a hereček dělá seriál pěkný na pohled. Zajímavý pohled na Hollywood, ale teď se nemůžu zbavit dojmu, že jsou všichni v Hollywoodu teplí. 🙈 ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Nádherně zahraný naprosto pohodový seriál. Výborně napsané postavy, chemie postav a celkově ta výprava a zpracování mě skutečně ohromila, emoce místy houstnou ... Já jsem nadšený. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Som zvedavý, či sa to obnoví na druhú sériu. Úprimne som na to celkom zvedavý. Neviem aké som mal vlastne od "Hollywood" očakávania, no nakoniec ma to veľmi príjemne prekvapilo. Každopádne si treba na úvod uvedomiť jednu dosť podstatnú vec. Napriek tomu, že to miestami tak môže pôsobiť, tento seriál nie je tvorený podľa skutočných udalostí a záverečné finále je takisto absolútna fikcia. Každopádne je zaujímavé, že finálny film súperí so skutočnými filmami, ktoré boli vtedy natočené. Úprimne poviem ale, že ak by sa rozhodli tvorcovia Hollywood priniesť ľuďom bonus vo forme filmu "Meg", ktorý by sme si mohli na Netflixe priamo pozrieť a celé by to natočili naozaj, to by bolo niečo, čo by som si ozaj pozrel. Bez debaty by som bol zvedavý na film z roku 2020, ktorý by pôsobil ako keby ho natočili v roku 1947. Neviem čo si myslíte vy, ale ja by som bol za. Na filme musím pochváliť výpravu a herecké výkony. Obe stránky sú skutočne fantasticky zvládnuté. Vidíme Hollywood (alebo v tomto prípade Hollywoodland) v celej jeho kráse a rovnako aj celej jeho špinavosti. Mám rád postavy v seriáli a chcel som ich vidieť dosiahnuť svoj cieľ. V predposlednej epizóde som bol úplne vyvalený z toho čo sa udialo a je super, že epizóda nechala ten moment skutočne vyznieť. Aby nás potom v závere mohla prekvapiť skutočne skvelým finále. A hoci je to vymyslené, istým spôsobom by som si prial, aby to tak nebolo. Ak plánujú tvorcovia robiť pokračovanie, som tomu otvorený. Sem sa určite vrátim rád. Hodnotenie: A- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriál jednoznačne a jednostranne orientovaný len na to jedno – pseudo utláčané menšiny. Nuž Netflix. Ale aj tak to bolo dobré, hlavne prvá polovica seriálu, a to z dôvodu demaskovania Hollywoodu. Ja som si vôbec nevzal za svoju tú myšlienku utláčania chudákov teplých a černochov. Za svoju som si vzal ideu, ktorá tu bola ukázaná a ktorá možno ani nebola zámerom libtardského režiséra, a to je nastavenie zrkadla Hollywoodu – panuje tam zvrátenosť, vyšinutosť, minimálne dve tretiny ľudí sú tam na práškoch, poriadajú sa tam orgie všetkého druhu a k rolám sa dostávate len skrze posteľ. Bolo to tu ukázané často i vtipne a teda hlavné posolstvo pre mňa plynúce je jasné – nikto z tých takzvaných celebrít si nezaslúži obdiv, nemajú žiadny morálny kredit. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama