Reklama

Reklama

Tváří v tvář

(seriál)
Trailer

Série(3) / Epizody(24)

Vyšetřování dceřiny smrti uvrhá policejního komisaře do boje s mafií, policií i vlastním svědomím... Hvězdně obsazený mrazivý kriminální thriller sleduje Bjørna (vynikající Ulrich Thomsen) v zoufalé snaze vyšetřit na vlastní pěst smrt jediné dcery. Vyprávění je rozloženo do osmi prostředí a osmi výslechů, které promyšleně rozkrývají nejen faktické pozadí událostí, ale především psychologii a vztahy postav. Výsledkem je strhující psychologická studie kriminálního prostředí i patologických mezilidských vztahů. Vedle Ulricha Thomsena se v seriálu objeví celá plejáda předních dánských hvězd: Trine Dyrholmová, Katrine Greis-Rosenthalová, Lars Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas a další. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (29)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno dle první série. 20 minutové epizody odehrávající se na jednom místě s dvěmi postavami, které mluví. Přestože je základ kriminální zápletka, kdy otec pátrá po smrti své dcery, ve výsledku je seriál více psychologickým dramatem, kdy se odkrývá charakter hlavního hrdiny a jeho vztah s mrtvou dcerou, kterou vlastně neznal. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Ulrich Thomsen jako mírně psychopatický otec páchá násilí proti všem. Epizody jsou krátké a v každém díle musí Thomsen vypáčit střípek ke smrti své dcery z někoho jiného, povětšinou z elitních dánských herců. Můj oblíbec Nikolaj Lie Kaas nemohl chybět a tak to hodnotím jako výbornou dánskou krimi sérii. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice má Forhoret výborné obsazení, ale z celého seriálu mám trochu rozpačité dojmy. Myslím, že to asi způsobila hlavní herecká postava, kde nevím, jestli mně byl Ulrich Thomsen nesympatický jako herec a nebo jako silně psychicky labilní otec. Jinak, co se sekvencí týká, to naopak chválím, nutilo mě to jet jak po másle a dala jsem tak Forhoret na jeden zátah. Ostatním hereckým perlám se tam až tolik prostoru nedostalo, ale ve výsledku to ani jinak nešlo. Takže za mě slabší čtyřka. Jo a rozuzlení bylo pro mě překvapující i když.... ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Severská estráda známých herců v čele s Ulrichem Thomsenem, který si zde zahrál šokovaného otce, kterému znenadání umře dcera. Všichni mu říkají, že je to jasná sebevražda, ale jeho otcovský a superdetektivní instinkt mu říká něco jiného. Ale místo toho, aby truchlil a oplakával svou dcerušku jako každej normální fotřík, tak si začne vylejvat svůj profesionální vztek na svědcích, kteří by o tom mohli něco vědět. Přitom se dozví mnoho nepříjemných věcí o své roztomilé ratolesti, ale to ho nerozhodí a čím blíž se přibližuje k odhalení skutečného viníka, tím ortodoxnější praktiky vyslýchání používá. V některých praktikách by se dalo podotknout, jestli tím neporušuje zákon, ale co byste chtěli od čestného policajta, který právě ztratil dceru. Velice zajímavé podání tohoto dánského seriálu a hlavně stopáž každého dílu, která je přibližně stejná jako u běžného dílu Simpsonových, ale ve které se vždy dobereme o kus blíž k pravdě tohoto zamotaného kriminálního propletence. K hereckým výkonům není co dodat, protože spoluhráči se již setkali v mnoha skvělých filmech nepočítaje například Blikající světla, Adamova jablka, ale taktéž v kriminálních seriálech jako je Most anebo Vražda. Zajímavý koncept s komorním podáním, kdy hlavní hrdina si jde tvrdě za svým cílem a dalo by se říct, že zde funguje pravidlo zrady a pomsty si v každém díle vybere jednoho svědka, kterého doslova vyždíme jako houbu a vyndá z něj i to co neví. Je to vcelku zábavné, když z počátku hlavnímu hrdinovi držíte palce a tak trošku s ním i soucítíte, tak v dalších dílech bytse se mu určitě nechtěli dostat pod ruku a člověk v tu chvíli začne přemýšlet, kdo je tady vlastně oběť. Ale díky tomuto postupu tohoto tak trochu psychopatického otce se dozvíme překvapivé rozuzlení této hádanky a silně pochybuji, že někdo předvídal takovýto konec. Za mě dávám zasloužených 80%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá kriminálka, ktorá zbehne ako voda, nakoľko každá časť nemá ani polhodinu. A pritom má čo ponúknuť, je plná obsahu, odpadla zbytočná vata. Navyše tu máme plejádu tých najlepších škandinávskych hercov. Myslím, že dobrá inšpirácia aj pre iných tvorcov - dobré krimi s výbornou atmosférou sa dá natočiť aj takto akoby z rýchlika. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (5)

  • Christoffer Boe o obsadení Larsa Mikkelsena: „Lars je rovnako ako Holger Lang fascinujúci a desivý zároveň, čo je ideálne pre seriál o vražde, ale aj o rodičoch, ich záväzkoch a vine z ich neplnenia." (Arsenal83)
  • Seriál bol natočený v Kodani (Dánsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno